Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем

Здравейте.
    Има някакъв странен проблем с моето Санта Фе 2003г 2,0 CRDI.Когато предно дясно колело попадне в дупка(яма) а аз в този момент натискам леко спирачката,то усещам ритане,вибрация,като задействан ABS.Дори се чува ръмжене,шум от работа на някакъв механизъм.Моля за някакъв съвет къде да да почвам да ровя.
    Отделно от това или е свързано с горното,при равномерна скорост след 40-50 км. ми светват лампите ABS и тракшън контрола.След спиране,изгасяне и отново тръгване след 5-6 метра изгасят.И след не много време всичко се повтаря.
    Последно редактирано от dizo; 10-05-16, 18:54. Причина: Допълнение

От: Странен проблем

Отдавна ли караш тази кола, и карал ли си преди коли с АБС ?

Това което описваш е абсолютно нормално - абс-а ще задейства ако при спиране минеш през мощна дупка, понеже колелото за момент ще изгуби сцепление и абс-а ще отпусне.

Ако сравненията ти са с абсолютно същата кола на абсолютно същата дупка при абсолютно еднакви условия (скорост и т.н) и скоро е започнало да го прави а преди не го е правило - може да се случи като ти се уморят амортисьорите - при преминаване през дупки и неравности колелото няма да е добре овладяно в движението си нагоре-надолу и ще прекарва във въздуха (където АБС-а ще отпуска) повече време от нормалното.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Странен проблем

Ами колата я карам вече почти 2 г.До преди 4-5 месеца не бях усетил такова нещо.Или амортисьорите са омекнали или дупките са станали още по мощни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X