Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно климатроника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно климатроника

Става дума за колата от подписа ми.
    От известно време забелязвам, че при пуснат климатроник и седейки например на светофар или спрял със запалена кола, през едно 10-20 секунди има едно леко изфорсирване на двигателя за миг. Леко за секунда вземе та каже: "бръм".....и стрелката на оборотите за миг буквало отиде на 50 оборота повече. Например от 850 на 900. В движение не съм чувал подобно нещо, защото двигателя си работи и по-шумно, а и са повече оборотите и стрелката постоянно си се движи в зависимост от настъпването.
    Да не е нещо неравномерна работа на климатроника и когато има нужда компресора от повече мощност, просто да му се налага нещо да дърпа повече и от там да идва това. Иначе климатроника си работи на 6.
    SUV

От: Относно климатроника.

Да не би да се включва вентилатора на радиатора?
    Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Първоначално публикуван от angel borukov Преглед на мнение
      Да не би да се включва вентилатора на радиатора?
      Включва се компресора. И компа реагира. Вентилатора е малък консуматор.

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
        Става дума за колата от подписа ми.
        От известно време забелязвам, че при пуснат климатроник и седейки например на светофар или спрял със запалена кола, през едно 10-20 секунди има едно леко изфорсирване на двигателя за миг. Леко за секунда вземе та каже: "бръм".....и стрелката на оборотите за миг буквало отиде на 50 оборота повече. Например от 850 на 900. В движение не съм чувал подобно нещо, защото двигателя си работи и по-шумно, а и са повече оборотите и стрелката постоянно си се движи в зависимост от настъпването.
        Да не е нещо неравномерна работа на климатроника и когато има нужда компресора от повече мощност, просто да му се налага нещо да дърпа повече и от там да идва това. Иначе климатроника си работи на 6.
        Странно, че чак сега си го забелязал....Съвсем нормална работа при включен климатик. Когато компресора включи, оборотите се вдигат малко.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Включва се компресора. И компа реагира. Вентилатора е малък консуматор.
          Е той не си ли е включен постоянно. Иначе да, сега като се замисля при пускане на климатроника реагира по същия начин. Но пък за да се пуска постоянно значи и се изключва постоянно. Хм, не знам дали е така, защото без климатик работи едно, с пуснат се включва и компресора....чува се друго и този звук вече не се променя, все едно като да е когато е изключен. Тамън в момента пробвам. Казва през 20-ина сек. едно по скоро леко "бум", а не форсиране като както когато да си подал газ. И компресора работи постоянно. Поне така си мисля. Може е да е тръгнал, знам ли.
          SUV

Коментар

Е той не си ли е включен постоянно. Иначе да, сега като се замисля при пускане на климатроника реагира по същия начин. Но пък за да се пуска постоянно значи и се изключва постоянно. Хм, не знам дали е така, защото без климатик работи едно, с пуснат се включва и компресора....чува се и този звук вече не се променя, все едно като да е изключен. Тамън в момента пробвам. Казва през 20-ина сек. едно по скоро леко "бум", а не форсиране като както когато да си подал газ. И компресора паботи постоянно. Поне така си мисля. Може е да е тръгнал.
            Компресора не работи постоянно. Това, че шайбата се върти не значи че е включен. За това е елмагнитния съединител.
            п.с. хладилника ти вкъщи нонстоп ли бръмчи?

Коментар

Компресора не работи постоянно. Това, че шайбата се върти не значи че е включен. За това е елмагнитния съединител.
              п.с. хладилника ти вкъщи нонстоп ли бръмчи?
              Явно всичко е наред. Наистина чак сега го установих и мислех, че постоянно трябва да е включен. Звукът за който говорих, че периодично се появява е точно като при пускане на климатроника-току що отново пробвах на няколко пъти.
              Благодаря за бързите отговори
              SUV

Коментар

На едната кола 1,3 63к.с. го усещам и в движение, особено над 100км./ч..
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                  На едната кола 1,3 63к.с. го усещам и в движение, особено над 100км./ч..
                  Все едно, че някой ти дърпа ръчната!
                  При бензинките по се усеща.

Коментар

Чак толкова не, но определено на малкия двигател се усеща. То дизела няма много мъгел, че да се усети, най-много да започне да пуши още повече по баира. Оня ден си купих още една бензинка - последната Мазда 626 преди 6, 2,0 136к.с., като я покарах съвсем забравих за грешната мисъл да си купя дизел.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Усеща се при колите с по-слаби двигатели, приоритетно бензинови. Я пробвай бензинов с повече кончета и въртящ момент, няма никакви грижи при пуснат климатик. Дизела е ясно, че е с повече тяга .

П.П.
                      С колегата сме писали заедно.
                      Последно редактирано от l.m; 26-04-16, 17:56. Причина: Допълнение
                      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Оня ден си купих още една бензинка - последната Мазда 626 преди 6, 2,0 136к.с., като я покарах съвсем забравих за грешната мисъл да си купя дизел.
                        Ха честито. и да си ъпгрейднеш подписа . Ииии....много безаварийни км. и да и се кефиш!
                        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

От: Относно климатроника

Промяна в мощността не усещам-нито на магистрала, нито в града, нито никъде. Само това включване постоянно, което при предните коли не съм го долавял. Явно го е имало, но не съм обърнал внимание.
                          Това ми е първия дизел от близо 24 г. шоферлък, но не мога да се оплача. Нали викат, че всеки дизел при рязко подаване на газ, макар и колата да е по-нова, пушел. Е моята не пуши, като даже си мислех, че може да е малко и просто не го виждам в огледалото, защото не вярвах да не чади при над 12 г. кола по километраж с над 200 к пробег. Преди 2 седмици накарах след работа един колега да кара след мен. То не бяха кикове до ламарината, то не бе чудо. Е грам не пуши. На стръмен баир с много газ не съм пробвал.
                          SUV

Коментар

От: Относно климатроника

Промяна в мощността не усещам-нито на магистрала, нито в града, нито никъде. Само това включване постоянно, което при предните коли не съм го долавял. Явно го е имало, но не съм обърнал внимание.
                            Това ми е първия дизел от близо 24 г. шоферлък, но не мога да се оплача. Нали викат, че всеки дизел при рязко подаване на газ, макар и колата да е по-нова, пушел. Е моята не пуши, като даже си мислех, че може да е малко и просто не го виждам в огледалото, защото не вярвах да не чади при над 12 г. кола по километраж с над 200 к пробег. Преди 2 седмици накарах след работа един колега да кара след мен. То не бяха кикове до ламарината, то не бе чудо. Е грам не пуши. На стръмен баир с много газ не съм пробвал.
                            Нормално, ако е в добро състояние всичко. Аз със Пенчо се дракам приятелски за дизела.
                            Телефон - в профила!

Коментар

Аз на баща ми като карам Хюндай Пони-то, преди изпреварване изключвам климатика, че иначе никакъв шанс. Не стига че е бензин, малка кубатура, карбуратор, ами и на газ!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X