Здравейте, наскоро баща ми си купи Теракан на старо с повреда в мотора.След подмяната(новият стар мотор е с 4-5 кончета по слаб) джипката върви супер ама не иска да включи на по висока предавка(поне по наше мнение
) имайки предвид оборотите - около 3000 при 90км/ч).Ще съм благодарен за всякакви градивни мнения и препоръки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматична скоростна кутия на Теракан
Свий
X
-
Понеже сме малко индианци можем да съдим само по съотношението обороти скорост, което в момента е 90км/ч - 3000 оборота (оборотите ни се виждат високи и сме на мнение че вероятно включва до 3-та)
)
Понеже с баща ми не живеем заедно та сега му се обадих за подробности около новия стар мотор който е монтиран в момента (и даже го хванах на път за Гърция).Теракана е модел 2003 а Мотора който е монтиран в момента е от KIA-Carnival - също е 2.9 CRDi - само че е 146 коня (за което е трябвало да минава и Технотест).Старият собственик работи в Германия и веднъж когато си беше дошъл в БГ ме нае за шофьор тъй като неговия личен си имаше спешна работа , та тогава съм го "изпъвал" до 150-160 без да ми прави впечатление за свръх обороти.Последно редактирано от CarTest™; 27-02-16, 12:39.Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!
Няма вече Диско,няма вече Pinz...
Коментар
-
От: Автоматична скоростна кутия на Теракан
Гуцко, като каза индианци....и аз мако индианци , та мой да пита твойПървоначално публикуван от gucko Преглед на мнение.... малко индианци
да питам що'т на индианци ( визирам "Чероки" каквито основно поддържам и диагностирам) бутона за изключване на последна предавка (овъдрайв) е заврян на кучИто в ....колибката, там е и индикацията му, незнам как е на "Хюндай" и "Кия", ама да не му е включено "овърдрайв офф" на този ?
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
хм, това с деленето на оборотите също е аритметика, но може и по-лесно и точно: тръгва от място и всеки път като превключи на по-висока предавка, връзвате по един възел...... после казвате колко възли станаха след последното превключване, без значение от оборотите
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениехм, това с деленето на оборотите също е аритметика, но може и по-лесно и точно: тръгва от място и всеки път като превключи на по-висока предавка, връзвате по един възел...... после казвате колко възли станаха след последното превключване, без значение от оборотите
Колкото и възли да станат не е допустимо на най високата предавка при 3 кила обороти да върви с двеста и семемдесет хиляди метра за 180 минути
. Иначе метода с въжето проработи безотказно но ние го изпитахме около 39 пъти и сега имаме 39 въжета с по 3 възела
. Ако на някой му трябват да свирка.
Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!
Коментар
-
Аз много страх от този така странен бутон overdrive.Тук за двама чероки тънък момент .Аз иска уточни когато свети на табло е активно или е деактивирано?
Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!
Коментар
-
При JEEP ако го изключиш светва и не включва овердрайва, при Теракана сигурно е същото, книжка няма ли?Първоначално публикуван от gucko Преглед на мнение
Аз много страх от този така странен бутон overdrive.Тук за двама чероки тънък момент .Аз иска уточни когато свети на табло е активно или е деактивирано?
-
Благодаря за инфо-то.Двигателя е качен и джипа вече е "врътнал" около 3000 км. Идната седмица бащата ще го води на доктор-компютър в Хюндай та да видим он кво ще кажеПървоначално публикуван от bojurishte Преглед на мнениеКато оправите нещата ще е интересно да споделиш и за слопването на двигателя
Ако сте го правили вие де...на мен, а и предполагам на други тераканджии би ни било интересно да разберем плъг енд плей ли е станала интервенцията 
Ще споделя като имам хабер от там.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gucko Преглед на мнение.Аз иска уточни когато свети на табло е активно или е деактивирано?
.....тук стана веселба с граматиката, когато го активираш, деактивира. Или за избягване на неточности използваме богатството на българския език.......Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеПри JEEP ако го изключиш светва и не включва овердрайва,
Когато задействаш функцията "овърдрайв офф", лампата светва и последната скорост не се включва
П.П. На някои машини на селектора за скорости първо е "D" в кръгче (визуално прилича на @) това е без ограничение на последна предавка, една позиция назад е само "D" т.е. последна предавка е забранена (понякога такива машини нямат индикация на таблото), а индианец шаман му казал R-рахат отзад N-не се движи, D-движи се и той друго не пипа........0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
На Теракана копчето е отстрани на лоста на скоростите откъм шофьора и при натискане святка индикация на таблото. Но не е изключено да е изгоряла лампичката.Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение.....тук стана веселба с граматиката, когато го активираш, деактивира. Или за избягване на неточности използваме богатството на българския език.......
Когато задействаш функцията "овърдрайв офф", лампата светва и последната скорост не се включва
П.П. На някои машини на селектора за скорости първо е "D" в кръгче (визуално прилича на @) това е без ограничение на последна предавка, една позиция назад е само "D" т.е. последна предавка е забранена (понякога такива машини нямат индикация на таблото), а индианец шаман му казал R-рахат отзад N-не се движи, D-движи се и той друго не пипа........יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Лампичката си светва и си гасне, бащата го е пробвал всякак и на равно и на стръмно и на долу и не ебава да включи и в двата режима(със и без лампичка).
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар