Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативен двигател за Хюндай Галопер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Алтернативен двигател за Хюндай Галопер

Здравейте колеги,
    предлагат ми Хюндай Галопер 2,5 дизел с прегрят двигател. Разтършувах се за двигател, но от Галопер има много малко и не са много читави. Поради това се обръщам към по вещите от Вас със следния въпрос: Какъв алтернативен двигател мога да монтирам, така, че безпроблемно да мина "Технотест"? Желателно е двигателя да бъде дизел, по-възможност с по-малка кубатура и достатъчно мощност /поне колкото на оригиналния/. Добре ще е също двигателя да е по-масов, надежден, със сравнително евтина подръжка и с възможно най-малко преправяне да може да се монтира? Ако пък някой разполага с читав дизелов двигател от Галопер, нека го предложи.

Благодаря предварително, на всички отзовали се!

От: Алтернативен двигател за Хюндай Галопер

Като за начало много добре си направи сметката дали си струва да го купуваш, защото често с всичките салтанати по закачането на новия двигател, сметката просто не излиза, дори да е същия като тоя, дето махаш. Не го виждам да стане за по-малко от 2000, и това е ми се струва оптимистичен сценарии, за същия двигател, взет достатъчно евтино, и монтьор/сервиз с благи цени.

От друга страна, прегрял двигател може да е тотал щета, а може и само да е изметнал глава и да минеш с едно шлайфане.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря колега за бързия отговор!
      На този двигател главата и буталата са за смяна, това е на пръв поглед /и според продавача/, а от там нататък какво ще излезе....Допитах се до познат монтьор и той беше на същото мнение като теб, че не си заслужава да се занимавам. Все пак реших да се допитам до Вас, дали има някаква по-евтина алтернатива. Ако не, ще търся друг джип.

Коментар

Често най-евтината алтернатива се оказва просто джип в прилично състояние още при покупката. След това пъ обикновено разликата между покупната цена и стредната цена за тоя джип в прилично състояние, ако си го взел по-евтино, така или иначе я даваш по сервизи, че и отгоре.

Просто търси джип в максимално добро състояние за парите, които можеш да отделиш. А като пари си приготви поне средната цена на повечето продавани, желателно с 1000-2000 отгоре. Безплатни неща няма.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Паджеровски не става ли? И на мен от време на време ми се завъртат разни вредни мисли за 3.5 сърце на кончето !

Коментар

То вероятно всичко става, еле пък ако си е със скоростите и раздатката. После пък като нищо ще смениш и дофвете/полуоските. И ще стане паджеро с коруба на галопер и с постоянни кусури тук-там, освен яко не ги доизкусуриш още в началото, което пък ако ти е първо надграждане трудно се случва, особено ако ти бръмчи мухата да го подкараш максимално бързо с новата комплектация.

Коментар

Всичко опира до намирането на приличен донор на приемлива цена и не е самоцел !

Коментар

Редовно се вкарват такива автомобили, прегряти.
                Практиката е да се монтира една глава втора употреба и най много да се сменят сегменти. После на пазара и новия собственик прави един кръг, всичко е ОК и плаща.
                После, зависи дали след кратка експлоатация, или след много кратка - до отиване, или връщане от КАТ, следва ПОМОЩ ....
                После има втора серия на ПОМОЩ, и накрая се оказва, че и блока е крив ....
                Така, че едно на ум!

Коментар

Много благодаря за съвета ! Всъщност си го представям като катастрофирал автомобип тотал щета !

Коментар

Трябва да е и подходящо катастрофирал, щото ако е як челен удар.....

Коментар

Съвсем скоро се изтъргува подходящия автомобил тук във форума , но първо цената беше малко по-висока от тази , която мога да си позволя в момента и отделно на главата ми "виси" една 124- ка , която се чудя какво да я правя !

Коментар

Каква е тая 124-ка? Дай да те отървеме от нея )

Коментар

Здравейте колеги,
                          благодаря за мненията. Реших да послушам съвета на колегата sparkybg да не се занимавам с този джип, а да си потърся друг по-възможност по запазен, в който по-малко да влагам и повече да карам.

Коментар

Това е разумното решение!
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Смяна на мотор има смисъл само ако сам го правиш,ако галопера е дизел то е 2.5 тди което е 4D56 ,по разпространен мотор от това ,здраве .
                              Аз пък бих взел прегрятия на съответната цена отговаряща на състоянието,поне ще знам какво съм правил по него.
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X