Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дюзи за теракан - ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дюзи за теракан - ремонт

Здравейте колеги,
    Пиша тези редове с желанието да си бъдем полезни взаимно. Дюзите са болна тема за Теракан-а, затова моля на едно място да опишем всеки колкото и каквото знае по въпроса и с каквото се е сблъсквал и как го е решил. Разбира се от позицията на 2016 година - сега каквито части, сведения и възможности има, а не от 2007 година. Добре ще е всичко да е събрано на ед
    но място по темата, за да не се налага да се прескача от писано на написано. Благодаря Ви предварително!

От: дюзи за теракан - ремонт

Ми възможностите са 2:
    Нова дюза - 800лв
    Рециклаж - 220-250 оригинален клапан + 100 труд (това цени на Колос за 1бр.) т.е 350лв х 4 = 1400лв Ако направят отстъпка може и по-малко
    Сложи още некой лев и за нов горивен филтър

Коментар

В София в момента има клапани нови и по твърдение на продавача оригинални, които праща за страната с ЕКОНТ, за 110 лева + 3.20 транспорт

Коментар

№ на клапана по DELPHI e 9308-621c или 28239294

№ на дюзата по DELPHI e R02801D

DELPHI EJBR01901Z DEL e DELPHI R02801D
        DELPHI EJBR02301Z DEL e DELPHI R02801D
        DELPHI EJBR02801D DEL e DELPHI R02801D
        DELPHI R01901Z DEL e DELPHI R02801D
        DELPHI R02301Z DEL e DELPHI R02801D
        HYUNDAI 338004X500 HYU e DELPHI R02801D
        HYUNDAI 338014X500 HYU e DELPHI R02801D
        HYUNDAI 338014X501 HYU e DELPHI R02801D
        HYUNDAI 338014X510 HYU e DELPHI R02801D

Коментар

Първоначално публикуван от vaso22 Преглед на мнение
          Ми възможностите са 2:
          Нова дюза - 800лв
          Рециклаж - 220-250 оригинален клапан + 100 труд (това цени на Колос за 1бр.) т.е 350лв х 4 = 1400лв Ако направят отстъпка може и по-малко
          Сложи още некой лев и за нов горивен филтър
          Колега, моля не слагай цени изсмукани от пръстите си, говоря за нови. Цената е около 600 лв. в ИНД.
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Цените са на Колос. Не си ги измислям аз. Това ми казаха лятото (август месец).
            110лв е добра цена. дали са оргинални обаче? И друг въпрос - като си купиш клапаните къде ще ти ги рециклират?
            Дали ще се навият "с материали на клиента"?

Ето и за zoro:
            http://www.kolos-ms.net/product/2261...38014x800.html
            http://www.kolos-ms.net/product/3131...-28239294.html

А това че в ИНД са по-евтини може само да ни радва.
            Последно редактирано от vaso22; 09-01-16, 07:04.

Коментар

Има и трета възможнос- да не пълним джобовете на сервизите а да запретнем ръкави и……..
              Един от колегите беше написал няколко точки които преписвам защото мисля че са правилни но си позволявам малко да ги допълня.
              1. Когато една дюза /delphi/ връща повече нафта, значи клапанчето е износено или е запушен разпръсквача или и двете. Количеството на излишната нафта се измерва със самоделен апарат който ще опиша допълнително.Ако стойността надвишава нормата трябва ремонт.
              2. Дюзата се вади по-лесно на топъл двигател. Според мен е добре да се вади само по една дюза за да може веднага да запалим колата по лесно, да не се объркат местата на дюзите и да можем веднага да съдим за резултата от ремонта на конкретната дюза.
              3. Преди да се развие дюзата се бележи с чертилка, за да знаем колко да я затегнем после.
              4. Дюзата се разглобява лесно, и при сглобяването няма как да се монтират частите погрешно.
              5. Разпръсквача се чисти най добре с ултра звук или се кисне в Меглио, коресилин, спирачна течност или спирт за горене, като се впръсква под налягане със подходяща спринцовка в централния отвор а малкия се запушва с клечка за зъби.
              6. Когато се сменя само клапанче, или се почиства разпръсквача, не се изисква генериране на нов код на дюзата.
              7. Когато се монтира дюзата, колата трябва да поработи известно време на високи обороти, за да заработят разпръсквачите и да се изгони въздуха от системата, защото в ниски обороти не може да се създаде достатъчно налягане в разпръсквача и иглата не се движи.
              Ще приложа снимки на клапанчетата които ми изпратиха днес

Коментар

Да. Има доста клипчета как се рециклира дюза на тротоара.
                В сервизите лъжат сериозно. Обратната нафта я мериха с "колби" както ми казаха, а си бяха бутилки от кола 0,5л.
                Генерирал се код - друга лъжа. И накрая по 100лв труд на дюза. Айде мерси. Нема нужда

Коментар

Колеги - принципно има два вида мнения по този въпрос/повярвайте , доста съм изчел/ на хора , които пряко са се занимавали с това. Първото е , че едва ли не ,"на крак" дюзата може да си я ремонтира всеки/продават се рем. комплекти/. За жалост практиката показва , че в 99.99 % от тези случай резултатите са плачевни -има доста подробни описания по руски и австралийски форуми.Второто е , че ремонта трябва да бъде извършен от човек /не е задължително в сервиз/ , който е достатъчно наясно какво прави и разполага със съответното чисто помещение и оборудване.
                  Не налагам мнение на никого ,всеки си преценява как да постъпи.

Коментар

Аз също съм на мнение, че трябва да го направи квалифициран човек. Не бих се захванал да го правя аз, но 400лв труд ми се вижда много.

Коментар

Някой може ли да препоръча човек или сервиз в София за рециклиране с добро съотношение цена/качество?

Коментар

Питай тука- 0895 556662 Боби

Коментар

Ще се обадя. Много благодаря!

Коментар

Или София дизел център. Аз ги рециклирах там и съм доволен.

Коментар

Преди време им звънях на СДЦ. До колкото си спомням беше 250лв/бр. но искаха да им ги занеса свалени. Друг е въпроса, че сега вече не мога да им закарам колата.
                              Въпрос - като рециклирам дюзите трябва да сменя и горивния филтър нали? Опасявам се да няма стружки и ремонта да е безмислен. Да сваля филтъра, да го изсипя и да проверя за стружки ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X