Здравейте, преди време колега се оплакваше от проблем с чистачките на колата, е и при мен един ден стигнаха до средата на стъклото пъплейки полека, и решиха там да останат!!! То хубаво, ама съвсем леко ми пречеше някак, та бързо в гаража, бързо консултация с приятел, който статистически ми каза да проверя щангите, а не моторчето и се почна...
Първо махаме чистачките - естествено

после се сваля гуменото уплътнение, това става по-внимателно за да не го скъсаме, както при мен някой невнимателен!

тук се виждат крачетата на .... (това въобще не знам как се казва
).
После сваляме двете части на пластмасовият капак

и воала стигаме до ... средата на начинанието по разглобяване.
Сваляме общо шест болта държащи шлиците в основата на чистачките,

откачаме с издърпване ябълката на щангите от рамото на ел.мотора (380 лв. в ИНД - нов)

(под гумения маншон е ябълковидният болт) и вадим прословутите щанги през отворите под стъклото
това е проблема, или по-точно вътре е проблема, и той се казва ръжда. Това разбира се може да се раздвижи с много псуване и омасляване, но ВРЕМЕННО! Киселинните дъждове и не само те помагат да ръждясат пак, та аз взех "Соломоново" решение и купих нови щанги ( 108 лв в ИНД)-

В 90% от случайте на проблем с чистачките се оказват щангите и по точно шарнирните връзки, и шлицовата основа на рамената на чистачките.
Сглобяването по обратният ред и след 30 минути работа си имам нови щанги!
Поздрави на всички МАЙСТОРИ!!!
Първо махаме чистачките - естествено
после се сваля гуменото уплътнение, това става по-внимателно за да не го скъсаме, както при мен някой невнимателен!
тук се виждат крачетата на .... (това въобще не знам как се казва

После сваляме двете части на пластмасовият капак
и воала стигаме до ... средата на начинанието по разглобяване.
Сваляме общо шест болта държащи шлиците в основата на чистачките,
откачаме с издърпване ябълката на щангите от рамото на ел.мотора (380 лв. в ИНД - нов)
(под гумения маншон е ябълковидният болт) и вадим прословутите щанги през отворите под стъклото
това е проблема, или по-точно вътре е проблема, и той се казва ръжда. Това разбира се може да се раздвижи с много псуване и омасляване, но ВРЕМЕННО! Киселинните дъждове и не само те помагат да ръждясат пак, та аз взех "Соломоново" решение и купих нови щанги ( 108 лв в ИНД)-
В 90% от случайте на проблем с чистачките се оказват щангите и по точно шарнирните връзки, и шлицовата основа на рамената на чистачките.
Сглобяването по обратният ред и след 30 минути работа си имам нови щанги!
Поздрави на всички МАЙСТОРИ!!!
Коментар