Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Огромен разход на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Огромен разход на масло

Здравейте!
    Колата е Santa Fe crdi 2002, ми даде разход на масло 3 литра за 700 км извънградско каране! Преди месец сменях гарнитура на главата. Според майстора ми, цилиндрите имали малък ръб, но не било нищо фрапиращо, луфта на буталата не бил голям, вложките на клапаните били добре, колата е прегрявана и главата беше крива. Карам с масло IGAT 10W40, веднага след затварянето, показа същия разход, че и по голям, убедиха ме, че е от турбото, хвърляло го на вън, ОК, съгласих се, купи ми турбо 2-ра употреба, било супер, нямало никакъв луфт. Е вярно, сега няма масло под колата, но разхода го има. Пушене от ауспуха няма, сутрин излиза лека пара, при форсаж в ниските предавки, малко черно облаче. Маслото, чезне при дълъг път на високи обороти, пушек и тогава не се вижда. Пуши на място над 3000 оборота. Колата върви, набира се добре, пали от раз. Искам съвет накъде да се насоча, да търся проблема!

От: Огромен разход на масло

Смени майстора,като първо му запалиш сервиза!
    M.P.

Коментар

Аз го смених, ама май късно!

Коментар

Смени марката на маслото. Нищо от евроментето не купувай.

При прегряване на кола задължително се сменят гумените изделия по двигателя и сегментите.

Коментар

Тоя "майстор" знае ли , че двигателя освен бутала , има и маслени сегменти?
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Аз не съм я прегрявал, такива бяха изводите на майстора, колата е купих скоро, хванах гарнитурата, защото имам навика да си проверявам масло и антифриз преди първото палене. Видях, че антифриза ми е под минимума, долях карах и пак беше там, газов анализ показа газове в казанчето, отваряне и шлайф на глава. Нямам спомен да ми е направило впечатление за такъв разход на масло преди. Вложките на клапаните не ги сменил защото били добре, сигментите не ги е гледал. Не хареса старото турбото, намерих втора употреба, хареса го (майстора), сложихме го. Тръгнах на път, взе да прави локви масло отдолу разход на масло 4-5 литра за 1500 км, върнах му я, каза турбото е кофти. ОК, намери такова друго този път той. Ефекта, няма локви под колата, разхода на масло същия!

Коментар

То е ясно, че станалото станало, нека поне знаещите повече, да ми кажат накъде да се насоча, ще отговоря на всички въпроси, поне малко да си изясна картинката! Ако гори толкова много масло, защо не пуши от ауспуха?

Коментар

Трите поста са отговора на въпроса и решението на проблема.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от yandex Преглед на мнение
                  .... Искам съвет накъде да се насоча, да търся проблема!
                  Проблема ще го търсиш в износване на детаили, или цял възел в групата бутало - цилиндър.
                  За целта трябва да му се махне главата и капака на картера, да се извадят буталата, да се премери износването на буталата и цилиндрите и да се преценява само сегменти ли ще се сменят, или ще се шлайфат цилиндрите и ще се сменят буталата с ремонтен размер.
                  При тоя ремонт се проверява и износването на КВ, и ако е в норми се сменят само лагерите. Ако не е в норми - шлайф на КВ и ремонтен размер лагери.
                  Имам чуството че са те наредили с покупката на тая кола и сега за да се оправят работите трябва да се вадят много пари!

Коментар

Сигурно сте прав. Интересно ми е защо няма пушене от ауспуха! Имам едно Дайхатсу Куоре, което гореше масло, 0.800 литра на 1000 км. зад него не се стоеше. А тук не пуши! Защо?

Коментар

Първоначално публикуван от yandex Преглед на мнение
                      То е ясно, че станалото станало, нека поне знаещите повече, да ми кажат накъде да се насоча, ще отговоря на всички въпроси, поне малко да си изясна картинката! Ако гори толкова много масло, защо не пуши от ауспуха?
                      Тоя и предишния ти пост са излезнали след като писах.
                      Вземи я покарай тая кола така и виж колко е точно разхода на масло! Виж и като цяло в какво състояние е, защото при такива проблеми правилото е, че цялостното състояние на автомобила е лошо и такава кола се превръща в бездънна яма за наливане на пари!
                      Има някаква вероятност от пръстени на клапаните ... ама е малка.
                      А не пуши от изгореното масло щото е дизел.

Коментар

Защото е дизел и по природа си работи с почти същото гориво!!

Коментар

Ами това което усещам като цяло е, че колата е доста динамична, пали добре, на магистрала вдига 140-150. Мотора работи равномерно, като го сравнявам с други дизели е сравнително тих. Няма някакви излишни шумове или вибрации. С гарнитурата сменихме и ангрнажен ремък и водна помпа! Мястото където живея е доста влажно и сутрин като я паля излиза доста бял пушек. Но на други места където е сухо, сутрин при палене, едвам се забелязва пара или пушек! Пак казвам, нямам спомен преди тези манипулации да е имало такъв голям разход на масло, сега е 3-4 литра на 700 км.

Коментар

След прегряване вложки се сменят задължително - отиди и му го кажи на майстора, дето ти е казал,че са добре! 90% от случаите разхода на масло е от тях, особено в комбинация с износени водачи!
                            мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Уф, аман от механици, аз ли трябва да им казвам какво да правят! Явно пак ще я отваряме, чудя се обаче дали първо да не сменя цялото масло, че с това доливане вътре е каша! Досега май е карана с 10w40, чудя се ще има ли вредни последици от 5w40 или 50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X