Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия на Hyundai Tucson

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с автоматична скоростна кутия на Hyundai Tucson

Здравейте,
    имам Hyundai Tucson 2,7 бензин, V6, 2005г. с автоматична скоростна кутия. От няколко дни насам рано сутрин, когато запаля колата и искам да тръгна трябва да дам повечко газ за да тръгна. Тръгването съответно е много рязко! Това се случва от скоро по-точно когато стана хладно. Когато загрее до първата черта всичко се оправя и колата си върви перфектно. Маслото е сменено преди 1000км. Според компютъра няма никакви проблеми с колата.
    Мерси предварително

От: Проблем с автоматична скоростна кутия на Hyundai Tucson

Ниво на маслото?
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Ниво на маслото?
      +1 Ама това е малко сложно за проверка на нивото!!

Коментар

Не само ниво на маслото ..ами и вида. Аз ти препоръчвам да видиш ниво и ако е на ниво - да смениш маслто с истинско.
        На моята (същата ск кутия) съм сложил и добавка - ако те интересува каква - на лични да не става пак полемика за и против добавките.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
          Береш ли му лайката как е на Х-дай, (не съм пипАл такова жУвотно) .......
          ........ма на сбъркана Фронтера си е дизайнерско ( бе баш педалско ) и двете пробки са отдолу и сочат надолу, и ако не си интимен с Мануал (не говорим за чикия) или няма "помощ от приятел" шанса да оплетеш конците клони към 100%, та по симптом и обща теория ми идва най-лека диагноза кантарно ниво на АТФ
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Маслото е сменяно в Huyndai България. Не знам каква марка е. Гледах и нивото - в нормалните стойности е. А за да ми отворят скоростите искат сериозна сума. Преди това да стане искам да видя дали ще намеря някой с подобен проблем.

Коментар

Явно никой не се е сблъсквал с такъв проблем! Благодаря на всички за съветите.
              Ще пиша щом разбера какъв е проблема и защо го прави.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                Маслото е сменено преди 1000км , но е възможно да са пропуснали една подробност.При покой маслото в кутията е над нивото на пробката за наливане.
                За целта мотора се стартира за около две минути.Спира се и веднага , максимално бързо се долива докато протече от пробката.Операцията се повтаря за контрол на нивото.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Маслото е сменено преди 1000км , но е възможно да са пропуснали една подробност.При покой маслото в кутията е над нивото на пробката за наливане.
                  За целта мотора се стартира за около две минути.Спира се и веднага , максимално бързо се долива докато протече от пробката.Операцията се повтаря за контрол на нивото.
                  Добре де, няма ли да покаже на пръчката после, че нивото е ниско ако не е изпълнена тази операция. Моя Туксон е с 2.0 двигател, не знам дали има разлика в кутията, но мисля че се налива отгоре, където е щеката.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    Добре де, няма ли да покаже на пръчката после, че нивото е ниско ако не е изпълнена тази операция. Моя Туксон е с 2.0 двигател, не знам дали има разлика в кутията, но мисля че се налива отгоре, където е щеката.
                    От тази пробка се налива.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Туксон АСК-пробка.jpg
Прегледи:1
Размер:63.1 КБ
ID:5677729

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      От тази пробка се налива.
                      Ясно, но все пак, ако не се долее по гореописания начин при смяната, няма ли да показва после на щеката, че маслото е малко, питащия казва, че нивото е нормално /предполагам на щеката гледа/

Коментар

Ми той повече не се появи в темата си.Но така , както описва симптома си , прилича на недостиг на масло в кутията.
                        Има и други хипотетични възможности , но те могат да се обсъждат в последствие.Трябва нещо сигурно върху което да се гради логика за повредата.Като например правилното количество ( и вид) на маслото.

Коментар

Тук съм, но нямаше как да пиша. Преди малко ходих да видя нивото на маслото и е точно на линията. Малко е трудно да се определи точно, но мога да снимам и да кача снимката. Не знам каква е марката на маслото, но може да питам какво са ми сложили в Hyundai. Според мен проблема може да го е имало и преди, но сега е хладно сутринта и излиза на показ. Утре мисля да пробвам да включа 4W и да видя дали ще има някаква разлика.

Коментар

Едва ли ще имаш разлика.Къде е колата,в кой град?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X