Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

    Здравейте!

    Винаги съм харесвал корейската марка и след дълго проучване се спрях на Tucson. Дълго време търсих из разни обяви и автокъщи където попаднах на какви ли не извращения от към цена/качество. В края на крайщата обмислям ето тази:**********
    Цената изглежда добра за модела за това звъннах на колегата да го питам дали всичко е наред с мотора и вътрешната част. Каза че автомобила бил в отлично техническо състояние и се нави да минем през сервиз като отида на място. Исках да ви попитам за общи съвети отностно какво да гледам като отида на място и какво да избягвам. Цял живот съм карал Hyundai и съм очарован от марката, но знам че всеки модел си има характеристики които могат да ми убягнат. Най-вече се страхувам да няма проблем в мотора и после да се окаже че трябва да сипя още 1000-2000 лева за ремонти. Знам също, че и по-скъпите обяви изобщо не са гаранция за качество, особено от обиколките ми по автокъщите.

    Благодаря предварително!

  • #2
    От: Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

    Колега, след като цял живот караш Нyundai би трябвало да си на ясно с тези коли, особенно за двигателя. Същите ги слагат на Лантрите и Санта Фе І. Гледай окачването и предавките. Работи ли 4х4 системата. Не са притенциозни, като магаренца са, но всяка кола 2-а употреба си е на късмет. Така, че къкмет с твоята!

    Коментар


    • #3
      От: Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

      Благодаря за отговора. Въпреки че са една марка, всеки модел има съвсем различни проблеми и специфики. Като серво датчика на Accent и Elantra например, който често отива на кино и струва около 600 кинта ремонта. Така се случи и с Accent-а ни. Голяма част от обяви за Accent също имаха този проблем.

      Явно външни линкове са забранени така че ще включа тук няколко снимки от обявата:

      Цена: 6,600 лв.

      Август 2005
      146,000 км
      Дизел
      Ръчни
      113 к.с.
      2000 см3
      4/5 врати






      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599350o.jpg
Прегледи:1
Размер:96.5 КБ
ID:5672639Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599352o.jpg
Прегледи:1
Размер:109.0 КБ
ID:5672637 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599357o.jpg
Прегледи:1
Размер:97.2 КБ
ID:5672638 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599368o.jpg
Прегледи:1
Размер:82.6 КБ
ID:5672640 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599362o.jpg
Прегледи:1
Размер:76.0 КБ
ID:5672641 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a9599374o.jpg
Прегледи:1
Размер:74.0 КБ
ID:5672642

      Всякакъв съвет е ценен.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        От: Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

        Километрите на са реални. В Германия дизела се кара много(40-50х.км. на година) скоростния лост е много протрит, това също говори за много каране. Доста тунинг има по нея(ролбар, стъпенки, стопове) това дига цената поне с 1000 лв. Огледай шофьорската седалка, ако е протрита, това също е признак за голяма експлуатация. Кожата е сравнително трудно износваща се. Виж къде е второто дистанционно, на снимката виждам само едно. Провери на стенд налягането в дюзите, че са доста скъпи. Гумите задължително трябва да са еднакви като шарка, марка, размер и износване. По годината на производство може да се разбере колко е карана, ако не са ги сменили разбира се. Иначе изглежда добре, стегната. Успех и късмет.

        Коментар


        • #5
          От: Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

          Километрите не са верни в никакъв случай. Моя беше по километраж на 128 000 км. но реалните бяха 248 000 при последното влизане в сервиз в предпоследният ден на 5 годишната гаранция в Италия. Аз го купих 3 месеца след това. Намерих всички картончета от сервизното обслужване от началото до края на гаранцията с описани всички смени надлежно подредени, но сложени на такова място където търговеца не се е сетил да погледне. Иначе диагностика на мотора - би трябвало да могат да ти кажат какво показват дюзите , проверка на ходова част и каране - по колата има много гумени тампони и втулки особено отзад; 4x4 - електромагнитна муфа включва при пробуксуване на предни колела - виж и кардана дали е там. Много лошо вият лагери на ел.муфа и висящ лагер и няма как да ги пропуснеш ако са разбити. Понеже има теглич е хубаво да обърнеш внимание на съединителя който според коментари тук и в други форуми не се слави с голям живот. Иначе изглежда стегнат и освежен, има темпомат даже. Ма аз лично тези тръби и китайски стопове не ги харесвам хич, но това е лично мнение. Пълно обслужване вероятно в границите между 800 и 1200 лв. в зависимост от сервиза.
          Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

          Коментар


          • #6
            От: Моля за съвет при закупуване на Tucson (специфична обява)

            Kолега какво стана гледали го ???

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X