Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терракана ми не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терракана ми не пали

Помощ колеги джипа за втори път отказва да пали.Може ли някой по опитен да ме посъветва какво да правя.Преди три месеца Декември пак беше станало същото.Аз живея в Прага и тук ти лети главата от кръста!Такива са сметките.Аз винаги си мисля за филтъра, че то ако е од него щего сменя и сам.Благодаря ви.

От: Терракана ми не пали.

колега ...боба колко върви в Прага? Не за друго ама ако не кажеш малко повече подробности да може човек и да иска да помогне да го направи. Ако ли не пращай боба да го фърляме. Като за начало ...мотора е бензин или пък не... предния път кога и какво му беше ...само ли се оправи или ти му бая ...е такива леки опдробности..сега да не земеш да се впуснеш в семейни и битови детайли

Коментар

Колегата Слик е абсолютно прав. Поне кажи /освен , че отказва да пали/ нещо друго прави ли -светят ли разни лампи , някакви симптоми ,правена ли е диагностика, освен филтъра , имаш цедка в резервоара ,маркучи , бързи връзки , круша/ако е дизел/.

Коментар

Терракана е дизел.Декември когато отказа го задърпах във Хюндай и там ми звъннаха и казаха, че съм сипал лоша нафта.За източването и, и оставяне на 10л в резервара нова и нов горивен филтър 7000кр (10000=750лв).Без дърпането!Парите майната им, но да се е оправил.Сега след 3м същия номер.Никакви лампи не са ми светели!Гася го, влизам после да паля и ярец.Във сервиза бяха казали, че има някаква защита на помпата да не пуска лоша нафта.Има ли такова нещо и ако да мога ли да го шонтирам?Зареждал съм само на ОМV!Не съм дал 30 бона за това желязо за да ме прави на луд в най-неподходящ момент.Модела е Лукс.

Коментар

Колега , не знам какъв сервиз е този , но това за помпата са пълни глупости /няма никакви защити/. Какво значи , ярец - стартера върти , но не запалва , или изобщо няма никаква реакция след завъртането на ключа , колко гориво горе-долу имаш в резервоара, филтъра за гориво -оригинален ли е или не , колко микрона /Делфи са капризни в това отношение/, като напомпаш крушата , втвърдява ли се или не.

Коментар

Стартера върти, но не пали.Горивото е малко над първата черта.Филтъра който смениха незнам какъв е, но мога да го снимам.Това последното незнам какво е.

Коментар

Сервиза в който го задърпах е на Хюндай и е най големия в Прага.Това за крушата не го разбрах.Но искам да разбера от какво прави тези номера и да приключа с проблема, който явно не са решили в този сервиз макар и луксозен.Именно за това го бях закарал там за да нямам повече проблеми.За това дадох и толкова пари за него.Просто не съм човек с излишно време, който да си каже-абе голяма работа като не работи ще го окарам на сервиз другият месец.

Коментар

Имах проблем подобен /не казвам , че същото е и при теб/ подобен на твоя и го реших по този начин http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133257. Крушата представлява това и служи за ръчно подкачване на гориво във филтъра за гориво , когато филтъра е пълен и клапанът в самата круша е наред/не пропуска гориво обратно към резервоара/ , тя седи твърда.

Коментар

Аааа, еми аз помпих с това, но твърда не става.Имам в предвид, че не се променя.Изкарах един маркуч който влиза със болт с дупка в него към двигателя и като помпа хвърля от там нафта.

Коментар

Чак ми е неестествено, че не работи.

Коментар

Освен да прочетеш и последваш челния опит в посочените теми от колегата Darth по-горе те съветвам за инвестираш някоя крона в 50 литра нафта и да си държиш баката пълна - допълваш резервоара като спадне до половината.
                      Успех и пиши после какъв е резултата.

Коментар

Най - вероятно става въпрос за въздух в системата , но не съм сигурен /не съм механик/ , най добре е според мен една диагностика /не вярвам да е много скъпа/ , на нея , ако има грешки ще си покаже , по кодовете може да се ориентираш за какво става въпрос.

Коментар

Опа , колегата Слик ме е изпреварил , само да допълня , след като направих удължението в резервоара , няма значение колко нафта има - дори и на светеща лампа няма никакъв проблем с паленето.

Коментар

Това не е проблем от резервоара! Досега нито един Тери не е дал такъв проблем ( естествено винаги има и първи път ). Колега на колко километра е колата или поне кажи година на производство. Това, че си писал "лукс" изпълнение нищо не говори и не е свързано с моторизацията на колата. Пуснете му един тест и тогава дай да мислим!
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Момчета за мен не е проблем да го държа пълен (след като отделям около 1000лв на месец за нафта).Аз и така правех, но след първият номер бях се побъркал да търся туби за 70-80л нафта.Та вече слагам най-много 1000кр и край.Но дори и при пълен резервар пак го направи.Без кола това означава, че съм без крака.Такава ми е работата.Вече стана на 190 000кл при мен.Джипа е 2007г и още не съм виждал със тези екстри такъв.Дори и златния модел.Доволен бях до преди да започне тези номера.Сега е във сервиз на "Делфи" там имат всичко.Тест също.Теста струва 500кр-нищо не е 35лв. страх ме е от после.Но като не работи, не работи.Та звънях казаха че ще се обадят.Задърпах го там с една Омега и чакам сатъра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X