Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имобилайзер на Туксон 2004 4х4 Автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имобилайзер на Туксон 2004 4х4 Автомат

Здравейте колеги,
    Колата ми стана на 10 години и се чудя дали да подновявам каското.
    Притеснява ме само кражба на колата.
    Ако си махна(или прекъсна) ОБД буксата, имобилайзера ми достатъчно ли е добър да спаси колата.
    За да избегнем раздуване на темата: Знам, че могат да ми я вдигнат с паяк. Знам, че могат да ми я дръпнат на буксир. Знам, че набележат ли ме, няма спасение и т.н.
    Въпроса ми е, достатъчно ли е умен имобилайзера(чипа на ключа), ако махна ОБД буксата да спаси от кражба колата.
    Обмислям и да прекъсна някоя верига, но ако стане някой фал в движение ще е грозна картинка. 4х4, автомат..не искам да гасне в движение
    Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
    a.k.a. Паркетник ;)

От: Имобилайзер на Туксон 2004 4х4 Автомат

Първоначално публикуван от djendov Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    Колата ми стана на 10 години и се чудя дали да подновявам каското.
    Притеснява ме само кражба на колата.
    Ако си махна(или прекъсна) ОБД буксата, имобилайзера ми достатъчно ли е добър да спаси колата.
    За да избегнем раздуване на темата: Знам, че могат да ми я вдигнат с паяк. Знам, че могат да ми я дръпнат на буксир. Знам, че набележат ли ме, няма спасение и т.н.
    Въпроса ми е, достатъчно ли е умен имобилайзера(чипа на ключа), ако махна ОБД буксата да спаси от кражба колата.
    Обмислям и да прекъсна някоя верига, но ако стане някой фал в движение ще е грозна картинка. 4х4, автомат..не искам да гасне в движение
    И на мен темата с имобилайзерите ми е интересна. Прочетох доста по форумите. Имобилайзерите са задължителни за колите след 93-та поради нечувания бум на автомобилни кражби през 92-ра. Който пък се дължи на нахлуването на "нация техническа" (нямам предвид само българската) през 91-ва. Най-общо са три поколения (имобилайзерите, нацията техническа приключи). Моя е от първите (не е в ключа) и копирането му при ключар струва 7 лв. Научих го от съфорумник и поради това намалих с една джажите на ключодържателя. Дстатъчно сигурен е срещу елементарни опити за палене на двигател. Лесно се копира докато колата е в автомивка. Дублирането на имобилайзер от второто поколение струва между 100 и 300 лв но вече само при специализирани ключари и не може да стане къде да е нито пък за кратко време. Третото поколение не се дублират (въпреки приказките, че имало и за тях машини, които струват 30 х долара). Колите с такива се крадат чрез подмяна на централния компютър. Разбива се прозорец, спира се сирената на алармата, сменя се компютърния блок с такъв, за който имат имобилайзер от там нататък - палят и заминават(е, малко по-сложно е). Отнема им минута. Чух за едно елегантно противодействе. Приложимо е в домашни условия с опит и поялник (и принципно познаване на компютърните блокове). Отваря се блока на компютъра и се разменят "+" и "-" (на захранването на на компютъра в блока) на перата на конектора. Разменят се и съответните пера на конектора откъм кабелния сноп. После се закопчават конекторите и си караш(не е толкова просто но не е и много сложно, трябва да имаш схема и да прегледаш внимателно и другите пера - има какво да се съобразява). Когато закопчеят техен блок с неразменени пера на конектора му, в най-добрия (за тях) случай новия компютърен блок просто не работи - няма захранване. В най-лошия случай - имат изгорял компютърен блок и пак не пали. Решението и за тях е елементарно но не става за минути а за тях минутите са важни. А и оня, който чупи стъклата и сменя блоковете нищо не разбира от кабели.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Страхотен отговор. Обмислям махане на ОБД буксата. Така си гарантирам, че не могат да ми заобиколят имобилайзера.
      Единствения начин е да сменят компютъра, а за него обмислям ЦК ключе, прекъсващо някоя важна верига.
      Няма 100% гаранция, но така май е най-лесно и време спечелващо(да се откаже джамбазина)
      Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
      a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Страхотен отговор. Обмислям махане на ОБД буксата. Така си гарантирам, че не могат да ми заобиколят имобилайзера.
        Единствения начин е да сменят компютъра, а за него обмислям ЦК ключе, прекъсващо някоя важна верига.
        Няма 100% гаранция, но така май е най-лесно и време спечелващо(да се откаже джамбазина)
        И с такова ключе става но е "усложнение". Трябва да му търсиш място, трябва да помниш кое положение работи и кое не. На автомивка ще го превключат без да искат и ще ти излезе душата що не пали. И още много подобни.
        Разменяш поляритета на захранването от двете страни на куплунга на компютърния блок и забравяш. В сервизите много рядко се достига до вадене на компютър.
        Не виждам защо ще махаш ОБД буксата. Премести я на друго място. Все пак, ще ти потрябва и на тебе. Или прекъсни кабелите и сложи куплунг. Края с обд буксата го прибираш в къщи. Като ти потрьбва - вадиш, закопчаваш на твоя куплунг и получаваш ОБД, след това пак разкопчаваш и прибираш.
        ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Благодаря, само да намеря някой надежден еладжия във Варна и се заемам.
          п.с. Някой ако може да предложи?
          Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
          a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Благодаря, само да намеря някой надежден еладжия във Варна и се заемам.
            п.с. Някой ако може да предложи?
            Е, стигнахме до другата страна на проблема. Добре е да си го направиш сам. В краен случай, някой твой познат, който не работи в тая област (електроника) но я разбира и е човъркал по нещо (компютърно) в къщи. Това е достатъчно. Ако намериш "известен майстор", е все едно да си поръчаш фалшив паспорт при велик фалшификатор - който трябва научава.
            ОФБ ДБ X22SE

Коментар

По принцип обичам да се занимавам с такива работи, ама...Ще ми трепери душичката като го презапоявам
              Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
              a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Извинявай колега, знам че не е съвсем по темата, но мисля че каското не е само против кражба. Я градушка като миналата година, я камък в предното стъкло, я нещо друго подобно. Аз миналата година смених 2 пъти предното стъкло. Един път от градушка, втори път от камък на магистралата.

Коментар

Проблема с каско само за кражба е, че разликата с това за пълно каско е малка и не си заслужава!
                  Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

И аз успях да си взема парите тая година от надрани калници и врати, обаче не ми се вързват нещо нещата.
                    Застраховат ми я за 12000лв, а пазарната стойност е към 8 000. А и като се обърна назад, общо взето съм дал повече, от колкото съм взел. А и сега колата мина 10 години, вече съм само на експертна оценка в армеец (най-евтино е там май..) пък по експертна не плащат много. за 600лв все ще има за предни стъкла
                    Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                    a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Колеги, не си губете времето. В полицейските сводки няма откраднат Туксон. Безсмислено е, а и горепосочените методи са на бай Гошо от гаража до блока.

Коментар

Първоначално публикуван от kluchko Преглед на мнение
                        ....В полицейските сводки няма откраднат Туксон. ....
                        Е то винаги има първи път
                        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X