Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виене при палене Санта фе дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виене при палене Санта фе дизел

Здравейте, колата е дизел 2.2 2006г , някъф междинен двигател 150к.с. без филтър за твърди частици. Прави ми впечатление, че когато запаля сутрин, след 4-5 сек. се чува лек шум, като, че си включил прахосмукачка, усилва се, вдигат се все едно оборотите му, и след още 5-6 сек. спира. След това като натисна педала на газта, пак леко се чува . Това някакво завихряне от турбото ли е или...... Майсторът ми каза, че така трябва да си работи. Егр клапана е почистен, уж за да не пуши сажди, колата си върви нормално. Единствено като дам рязко газ, изпушва черно и се изчиства след това. Та нормално ли да го има това виене?

От: Виене при палене Санта фе дизел

Вероятно - турбина щом изпушва. Но може шума да е от пренатегнат ремък, ако си сменял скоро....Преди да угасиш колата трябва да я оставиш няколко минути на празен ход, заради смазването на турбината. Ако не го правиш може и това да е причината - подкачване на маслото. С какво масло караш? Сантасето е капризно на тема масла, май .

Коментар

Не е ремък, на място без да давам газ се усилва, все едно вдигаш мощността на прахосмукачка. Като достигне максимума се спира. После го чувам само като подавам газ в ниските обороти до 1800 примерно. Маслото и преди и сега след смяната е кастрол 5W40 магнатек дизел DPF. Може и преди да е свиркала така, ама сега ми прави впечатление. Масло не гори, има динамика и е пъргава, изпушва само в движение, на място не, като дам педала рязко до дупка.

Коментар

Ако се подаде рязко газ е нормално малко да изпуши, а защо като го запалиш не отвориш капака и някой да подава газ. Така ще определиш по-точно мястото на шума.
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Според мен е турбината.
          При мен на комбито има същото виене сутрин при по студено време.
          Две,три минути и изчезва.
          Майстора каза,че не е страшно и най-вероятно е от наличието на масло в интеркулера.
          до колко обаче е прав........
          Последно редактирано от jivcho loveca; 24-02-15, 20:20. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от jivcho loveca Преглед на мнение
            Майстора каза,че не е страшно и най-вероятно е от наличието на масло в интеркулера.
            до колко обаче е прав........
            Да бе то маслото в кулера освен да вие си няма друга работа! Като почне да вие сутрин сипи малко вода върху ремъка и пиши после.

Коментар

Може би си прав, защото пистовия ремък ми е за смяна.
              Последно редактирано от jivcho loveca; 24-02-15, 21:12.

Коментар

Проблема у ясен, вие от гарнитура, която е към ауспуха, явно е тръгнала да се здухва. Това било типично слабо място. Веднага го хванаха в сервиза на хюндай. Нито е от турбина нито от ремък. Кулера го промиха когато ми чистиха егр клапана, нямаше мазнотии. А колегата при тоя майстор , дето му е казал, че вие заради масло в кулера по добре да не ходи. Просто едното няма нищо общо с виенето, по скоро ще му върви по- малко колата и ще е тромава, или разхода може да вдигне, заради не добро изгаряне, тъй като кулера няма да му охлажда въздуха и ефекта ще е по-малък.
                Последно редактирано от vamfan; 25-02-15, 10:20. Причина: допълнение

Коментар

Добре е, че сте намерили причината за шума, но ще е още по-добре, ако намерите и причината за изпушването при подаване на газ...

Коментар

Те тази причина е ясна ЕГР клапан, механичната част, не затваря напълно и не го връща към двигателя, а го изкарва през колекторите и навън. Не е болка за умиралка, при положение, че този модел е без филтър за твърди частици, да си изпушва-лошо няма

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X