Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Santa fe 2.0 дизел 2002 година проблеми с 4 дюзи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Santa fe 2.0 дизел 2002 година проблеми с 4 дюзи

Първоначално публикуван от kraspas Преглед на мнение
    ...Ок. защо датчик колянов вал ,на чека защо не го изписва него?...
    Защото стои на камбаната на скоростите, а скоростите са сваляни. Там работите по ред причини може да се объркат. Включително и да се обърне колелото, което чете оборотите. А защо компа не го засича и изписва някакъв проблем с четирите инжектора е въпрос към тоя който е писал програмата.
    Повтарям, да се гледа там където е пипано.

Коментар

До тук, смених датчик колянов вал и горивен филтар. Проблема се оказа че не там. Колата се държи по стария начин. Гасне по време на движение ь и пали по-трудно. До тук само фалове.Бих се радвал ако ме насочите към хора които биха се заели с проблема.Дано са специалисти и разбират от проблема.
      Честита и здрава да Ви е 2015г.

Коментар

Дано попаднеш на човек който знае какво прави. Защото намаляват евтините и остават все скъпи причини. За мен е почти сигурно че ти липсва налягане в рейла, било то от клапан на помпа или клапанче на дюза. Направи теста от снимката по горе.
        Последно редактирано от tiramisu; 04-01-15, 01:02.
        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Значи аз казах да се ГЛЕДА където е пипано, тоест да се гледа датчик КВ, а не директно да се сменя! Гледа се на осцилоскоп и се вижда читаво ли работи, или не.
          Познавам го тоя ДВГ много добре, щото съм му правил основен ремонт, тоест разхвърлял съм го до най дребните части, ремонтирал съм го и съм го събрал, и запалил.
          Ако не можеш да се оправиш, ми збънни по тел., само да видя кога ще съм на работа, щото карам грип и трябва да пазя стаята.

Коментар

Андро, благодаря ти за готовността да ми помогнеш. Нека малко да се постопли и ще ти се обадя, да те видя и да ми кажеш някои неща по автомобила от които се интересувам. Разбира се без да ти досаждам........ В последствие върнах колата в сервиза, да огледат нещата от начало. Разглобили са кутията с бушоните и релетата. Почистили са платки и букси, като са сменили релето за компютара. Ще видим какво ще покаже това. Решихме да сменим релето, защото, при работещ двигател ако извадим рилито на кома се изписва грешката с четирите дюзи. Може и да е от релето, може и още от какво ли не, незнам. Дано е от него. Отивам да тестувам колата.

Коментар

Последно излезнах на околовръсното да тествам колата. Минах около 100 км , за сега няма проблеми не гасне, /пепел ми на езика/. Интересува ме все пак какво има под релетата и бушоните в тази кутия.Не можах да се ориентирам по ел.схемата. Какво има в самата кутия? Андро, ако работиш в някои сервиз, кажи , да мина и да се видим, Ще ми бъде приятно.

Коментар

Андро има сервиз така че, звънни му. В подписа му има контакт или му пиши на лични!
                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X