Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 4х4 Галопер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с 4х4 Галопер

Уважаеми Колеги, искам да попитам дали е нормално, когато си включил 4х4 и задните гуми са ти в кал и въртят, предните да седят на едно място и да не мърдат. Нали уж за това е 4х4 и те да ти помагат. Моля за съвет и къде да търся проблема. Според мен нещо не зацепва предния мост, но не съм много вещ. Предварително Благодаря.

До: Проблем с 4х4 Галопер

Първоначално публикуван от Velkov Преглед на мнение
    Уважаеми Колеги, искам да попитам дали е нормално, когато си включил 4х4 и задните гуми са ти в кал и въртят, предните да седят на едно място и да не мърдат.
    Не е нормално и говори, че предният мост не работи. Само че, би ли пояснил кога си включил 4х4 - преди или след като си закъсал в калта? Ако е второто, може просто автоматичните хъбове да не са успели да зацепят.

Чуваха ли се някакви звуци откъм предния мост?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нормално е, при наличие на инерциони хъбове и необходимостта да минеш определена дистанция напред за да ти се включи и предния мост.....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Бях включил 4х4 преди това, но преди да падна в тази вада с вода (калта) бях спрял, понеже слизах от колата, като се качих запалих и тръгнах назад да обръщам. Иначе от пред и отзад не се чуваха никакви странни шумове, на място пробвах и на бързи и на бавни и всичко, но нямаше ефект. Така се окопах, че виках да ме дърпат.

Коментар

Здравейте! Купих на прилична цена "Галопер" 2,5 TDI 1998 г. Добър е на въшен вид и върви добре при едно условие - ако запали. Свещите са добри, горивният филтър е сменен и обезвъздушен, но... Ако реши да запали, пали лесно и работи стабилно и дори да го изгася и запаля отново в рамките на петнадесетина минути няма проблем. След престой обаче на повече от час, вече ядец. Това не пречи на другия ден да запали от раз. Но може и да неиска и при нов опит след ден-два да запали. Цял живот съм карал бензинови и нищо не разбирам от дизел. А и в сервиза се измъчиха и немогат да хванат причината, защото обикновенно като им я закарам пали безпроблем. Има ли някой идея какво може да е или къде наистина разбират и могат да я оправят, защото ходя по планините, а с тая колица сега несмея да мръдна.

Коментар

Нямам отговор на твоя въпрос, но да кажа, че проблема в неработещото 4х4 беше в единия хъб. Срещу около 400лв в Колос сервиза се оправя.

Коментар

Първоначално публикуван от Velkov Преглед на мнение
              ... проблема в неработещото 4х4 беше в единия хъб. Срещу около 400лв в Колос сервиза се оправя.
              При следващ проблем с хъбове срещу 400 лв си купи чифт ръчни хъбове.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Здравейте момчета,преди 3 седмици си купих и аз галопер 98г. 2.5тд дълга база.Машината много си ме кефи а и това ми беше мечтата машина с която да си ходя на риба да си дърпам караваната,която все още я намам да си се прибирам зимата до вкащи с превозно средство а не пеша. Та питането ми е следното,след като карам на 4x4 и като ги изключа започва някъкав странен шум нещо като прескачане на зъбни колела,не съм в час с тия неща затова реших да питам някои ако е имал подобен проблем преди да отида в сервиз и да ми откъснат главата. Благодаря предварително.
                Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от dulgiq0843 Преглед на мнение
                  Та питането ми е следното,след като карам на 4x4 и като ги изключа започва някъкав странен шум нещо като прескачане на зъбни колела,не съм в час с тия неща затова реших да питам ....
                  На предните ти главини (центъра на предните колела) вероятно пише АУТО ЛОК или нещо сходно (на латиница) ако е така, това означава че си с автоматични хъбове. Т.е. като включиш отвътре 4х4 и тръгнеш след около 1-2 метра вече и предния ти мост е двигателен. (хъбовете са заключили) когато изключиш 4х4 трябва да върнеш колата 1-2 м. назад за да се отключат хъбовете. Ако само изключиш, без да връщаш, при по-стара и спекла се грес може да останат в междинно някакво положение и да щракат.....Горе има бутон "търсене" въеди автоматичен хъб и ще излезне много Ако много се оплетеш пиши или звънкай
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

аз нямах проблеми с автомотичните хъбове на моя, но беше на много малко км и изключително запазен... принципно с автоматични хъбове веднага след включване или след каране /буксуване/ на заден ход трябва да се тръгва леко напред /без газ/ докато зацепят и чак след това "цЕлата газ"... съответно "лашкането" при засядане е нежелателно...

ако се оборудва с хубави гуми джипката е доста добра, но не е предназначена за екстремни разходки... не си вземайте такава за "хард" изпълнения
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Значи,пробвах както ми каза назад 1-2 метра но пак същата работа. Даже и без да го включвам 4x4 от време на време пак се чуват същите шумове.Възможно ли е да има нещо общо с лагерите на главината защото те маи са ми разбити.Утре ще ги сменям и ще видя дали ще има ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от dulgiq0843 Преглед на мнение
                        Значи,пробвах както ми каза назад 1-2 метра но пак същата работа. Даже и без да го включвам 4x4 от време на време пак се чуват същите шумове.Възможно ли е да има нещо общо с лагерите на главината защото те маи са ми разбити.Утре ще ги сменям и ще видя дали ще има ефект.
                        По скоро вече са се счупили...Свалай,разглобявай и пиши какво си видял там,да мислим...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Значи,смених лагерите и на двете предни колелета и да чукна на дърво засега като че ли се оправи.Няма ги вече тези шумове. На левия хъб нямаше грам грес,сложих му графитна грес и засега заспа.

Коментар

При Галопера на баща ми при какви ли не разбирачи ходихме и кфо ли не беше то деференциал то изнозени хъбове ужас и на края се разбра че просто оптягаштите прожини в хъбовете са омекна ли.Така че и това е един от вариантите.

Коментар

От: Проблем с 4х4 Галопер

Здравеите !
                              Отскоро съм с Галопер.Бърз въпрос:
                              Как мога да разгера да ли ми работят хъбовете/автоматични/ тъй като и при включване и изключване на 4х4 никакъв характерен звук не се чува.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X