Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Играене стрелка на скоростомера!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Играене стрелка на скоростомера!

Става дума за колата от подписа ми.........2003 г.
    От няколко дни забелязах, че стрелката на скоростомера играе здраво. Като вдигна скорост над 40 км. започва да играе нагоре-надолу и стига чак до най-ниската част на скалата, т.е. 0-20 км. Другото, което забелязвам е, че по осезаемо и често го прави когато отпусна леко или изцяло газта. При ускорение си вдига нормално. Не съм карал много бързо в града (не съм вдигал повече от 80 км./ч.), за да видя, дали и при по-високи скорости ще играе. Не, че съм на зор веднага да го оправя, но с тези камери трябва да се внимава, че не мога да преценя с каква скорост се движа - 60 ли, 70 ли и т.н. км./ч.
    Следва ли разглобяване на таблото, за да се отстрани проблема, някакви идеи?
    SUV

От: Играене стрелка на скоростомера!

На повечето автомобили следва подмяна на гъвкавия вал на скоростомера, който свързва скоростната кутия с таблото.

Коментар

Виж това - http://www.hyundai-bg.com/forums/vie...hp?f=26&t=9310. Може пък да ти е от полза.

Коментар

Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнение
        Виж това - http://www.hyundai-bg.com/forums/vie...hp?f=26&t=9310. Може пък да ти е от полза.
        Това е за оборотомера, той е електронен.

Коментар

Благодаря, колеги.
          Ясене, предполагам ако е от този гъвкав вал, къде се намира. Необходимо ли е отваряне на таблото или по-скоро предния капак, или лежане от долу .......... т.е. да се качи на канал де.
          SUV

Коментар

Напоследък и скоростомера е електронен и не е на жило.
            Свали таблото и ще се ориентираш. Вероятно хлабава връзка на куплонга.
            Ако е на жило добър ефект дава смазването му с двигателно масло.
            Трябва да се откачи от скоростната кутия или отгоре да се капне при свалено табло.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              ...къде се намира. Необходимо ли е отваряне на таблото или по-скоро предния капак, или лежане от долу .......... т.е. да се качи на канал де.
              Имам лоши новини за теб. Валът е ОТ скоростната или раздатъчната кутия, ДО задната страна на таблото. Традиционно се налага И разглобяване на таблото, И лежане отдолу. На някои коли се раздига облицовката между предните седалки и достъпът е оттам, а не отдолу. Или И оттам, И отдолу. На сантасето как е не знам.

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Напоследък и скоростомера е електронен и не е на жило.
              Ако беше, нямаше да прави такива подскоци.

Коментар

Става дума за колата от подписа ми.........2003 г.
                От няколко дни забелязах, че стрелката на скоростомера играе здраво. Като вдигна скорост над 40 км. започва да играе нагоре-надолу и стига чак до най-ниската част на скалата, т.е. 0-20 км. Другото, което забелязвам е, че по осезаемо и често го прави когато отпусна леко или изцяло газта. При ускорение си вдига нормално. Не съм карал много бързо в града (не съм вдигал повече от 80 км./ч.), за да видя, дали и при по-високи скорости ще играе. Не, че съм на зор веднага да го оправя, но с тези камери трябва да се внимава, че не мога да преценя с каква скорост се движа - 60 ли, 70 ли и т.н. км./ч.
                Следва ли разглобяване на таблото, за да се отстрани проблема, някакви идеи?
                Закарай да я прочетат в движение.Възможно е да минеш само с калибриране,но най вероятно смяна на сензора .Този автомобил не е с гъвкав вал на скоростомера!

http://www.eraspares.com/ec/print.asp?IdComunanza=7796
                Последно редактирано от don_73; 29-10-14, 13:19.

Коментар

Ок, ще го мисля. Единствено ми е за камерите дерта, самото шаване на стрелката не ме притеснява.
                  SUV

Коментар

Ок, ще го мисля. Единствено ми е за камерите дерта, самото шаване на стрелката не ме притеснява.
                    Ами като видиш камера и даваш газ- нагоре нали не играе?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Абе сега като се връщах от работа вече хептен не щеше да вдигне самолета. Карам сигурно минимум с над 60-70, а то стрелката играе 0-20-40 км/ч.....съдейки по другите коли, които ги задминавах, а там средно си карат с 60-70 км/ч. Бая май сдаде тая стрелка.
                      SUV

Коментар

Ако е електронен сензор е много по-лесно. Вадиш го, почистваш му муцунката и контактите, връщаш го. Ако пак не работи - сменяш.

Коментар

Дидо, отвори таблото и тръгвай от там. Без разглобяване няма да мине - уви. Успех.
                          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Добре питаш, но само с питане няма да се оправи. Свали таблото и го набутай пак. 99% ще се оправи.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                              Дидо, отвори таблото и тръгвай от там. Без разглобяване няма да мине - уви. Успех.
                              Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                              Добре питаш, но само с питане няма да се оправи. Свали таблото и го набутай пак. 99% ще се оправи.
                              Там работа няма!Проблема е в сензора или калибрацията(както съм писал по-горе). И ако проблема е в таблото (според вас),може единствено да го замени с ново.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X