Обява

Свий
Няма добавени обяви.

филтър за масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• филтър за масло

Здравейте.Предстои ми смяна на маслото на двигателя.
    Как да разбера какъв е масления филтър-със сменяем елемент или нормален,капсулован.Автомобила е Хюндай Санта Фе ,дизел 2.0 от 11.11.2003 г.

От: филтър за масло

С поглеждане под капака не става ли?

Коментар

Даже не знам къде да го търся.С поглед отгоре не го откривам

Коментар

Ами така?
        WG 2.7 CRD

Коментар

С поглед отгоре, няма да го видиш
          Филтъра се намира на доста неудобно място Намира се зад блока на двигателя, трябва да стъпиш на нещо, като трупче, за да го видиш, намира се, като застанеш с лице към колата, в ляво на двигателя, където са ролките, нафтовият филтър... Когато отидеш в магазина, по каталог не ти ли го изкарват ?? o_0
          Фълтъра на санта фе-то е със сменяем елемент, поне на дизеловото CRDI Ако го сменяваш ти, почисти гуменото уплътнение на капака, добре, зачисти и корусната резба на капака и на тялото, налей 200-300 грама в него преди да го затвориш и не го стягай хамалската, на ръка!, след като загрее, пак го претегни, на ръка!, че ако го стегнеш с шестограма, тече...
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Може и сам да провериш:
            http://en.filtron.eu/index.php/cat/view/cars

Коментар

При условие, че не можете сам да намерите филтъра не е ли по-добре да го смени някой с опит. Не се заяждам а мисля, че така бихте си спестили главоболия и теч на масло при неправилно извършване на "операцията". Все пак успех.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Днес ми го смениха маслото.Филтъра се оказа със елемент.Работа за 15-20 минути.
                Благодаря на всички отзовали се.

Коментар

Купих същото Санта Фе и искам сам да си сменя филтъра. Отвих малкото капаче отгоре на горния капак на филтъра със шестограм, но не знам как са развия горния капак. Дали е на резба или се издърпва нагоре? Филтъра наистина е вложка /сменяем елемент/. Дайте помощ как да действам по нататък! Може би Борис ще помогне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X