Здравейте, от скоро съм с тази машина 07г. дизел, автомат. Някой неща не са ми ясни и ще помоля по- вещите от форума за съдействие.
Имам няколко въпроса
- за някой автомати ,като не давам газ не тръгва колата, а тази без да давам, само на обороти си потегля- това нормално ли е?
- на кръстовище трябва ли да я държа на спирачка или да я слагам на N и после на D, за да не се тормози двигателя и кутията
- може ли както си карам на D, да я бутна на ръчно и с + - да превключвам или трябва от спряло да съм на ръчно и да потегля
- може ли от 4 да върна на 2 , или от 2 на 4 или трябва да променям само с 1 скорост нагоре или надолу
- на колко километра се сменя маслото на скоростите и диференциала
Доста неясноти се събраха, ама съм начинаещ. Ще съм благодарен на отговори.
Имам няколко въпроса
- за някой автомати ,като не давам газ не тръгва колата, а тази без да давам, само на обороти си потегля- това нормално ли е?
- на кръстовище трябва ли да я държа на спирачка или да я слагам на N и после на D, за да не се тормози двигателя и кутията
- може ли както си карам на D, да я бутна на ръчно и с + - да превключвам или трябва от спряло да съм на ръчно и да потегля
- може ли от 4 да върна на 2 , или от 2 на 4 или трябва да променям само с 1 скорост нагоре или надолу
- на колко километра се сменя маслото на скоростите и диференциала
Доста неясноти се събраха, ама съм начинаещ. Ще съм благодарен на отговори.
Коментар