Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на масло на автоматика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на масло на автоматика

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
    Не е баш.Около половината е ново.А за другата половина кой твърди , че е боза.Пък , ако държиш можеш да си вземеш 9литра масло и да източиш още два пъти.Нищо сложно и страшно няма.
    Най-добре първо проучи как процедират.Може и да са го сменили.Цялото.
    По-горе съм казал, че са сменили само маслото в кутията, ясно мо го заявиха.
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      .................... че са сменили само маслото в кутията,
      Че то друго има ли?

Коментар

Ами нали все затова се коментира, дали се източва цялото или не, т.е. и това от хидротрансформатора / турбината или не. В моя случай това остатъчното не са го източили. Ясно е, че като цяло говорим за кутия, но е също така ясно според тези в ИНД и кое точно не са източили. Може би си въобразявам, ама сега само при повече газ рита от 2-ра към 3-та, при по-спокойно каране си включва без да се усети.
        От това, което прочетох из форумите, обобщаващото мнение е, че при подобно ритане най-вече е възможно да има лек дефект в хидротрасформатора. За сега ще съм пас, както вече казах, тъй или иначе ще ме натоварят и то без да знам какво реално е повредено. Ако хептен се развали или започне да прави този номер и на други предавки, ще го мисля. Към момента съм на мнение, че няма смисъл от незабавни действия по отваряне на кутията. Чета някакви хора 10-ки хиляди километри минавали така, а моите едва са 10 к на година, при положение, че постоянно сме с колата. Ама до работа, обратно, на някоя почивка и това е. Сега малко повече караме, щото продадохме другите коли и докато не взема още една за мен, тази е обща и аз съм разводача. Иначе бе за жената купена, тя да си ходи на работа с нея, както и семейно съботно неделно.
        Някакви мнения, да предприемам ли действия?
        Последно редактирано от Dydo; 12-08-14, 14:34.
        SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
          Ами нали все затова се коментира, дали се източва цялото или не, т.е. и това от хидротрансформатора / турбината или не.
          Става дума за две различни неща. Едното е само "смяна на маслото" и действително може да се прави сравнително често, на 15хил км, с цел удължаване живота на предавките. Другото е "промивка на кутията" (вкючва и хидротрансфрматора ) и се прави по-нарядко, на 80хил км например, според изискванията на производителя.

От това дали само ще "сменяш масло" или ще "промиваш кутията", зависи как ще се извърши източването. Ако маслото е с тъмен цвят или мирише на изгоряло, тогава е добре да се промие кутията изцяло.

Ако само ще сменяш маслото, на по-късите интервали километраж, тогава може да се източи само около половината масло, т.е. смесва се старо и ново - при тази процедура не се сменя филтъра и не се източва хидротрансформатора. Отваря се отдолу, източва се колкото изтече, под 10л, и се налива новото.

Ако ще промиваш, през дългия интервал километраж, тогава се прави дългата процедура по точене на цялото масло неколкократно и наливане на ново, има разглобяване, смяна на филтър, проверка на уплътнения. Случва се да има стружки, от износване на металните части. Това е нормално, все пак се износват метални части.

В сервизите трябва да го правят с машина, не ръчно. Машината осигурява 90% източване на старото масло и ползва до 15 литра ново. Когато се ползва машина, старата течност се изпомпва докато се налива нова, така в предавките винаги има достатъчно количество течност. При ръчната процедура се налива на око, пали се двигателя, после се проверява дали нивото е достатъчно и се долива - т.е. има един момент когато в предавките има по-малко течност от необходимото, което е и недостатъкът на тази процедура.

Проблем с грубо превключване на скоростите евентуално може да е възникнал ако са ползвали "съвместимо" масло, а не оригиналното на хюндаи (на опаковката има логото на хюндаи). Ако течността не е оригинална се скъсява живота на предавките. Проблемът изчезва с наливане на оригинална течност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X