Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за Галопер Иновижън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на гуми за Галопер Иновижън

Привет маниаци, и аз влизам в клуба на "Офроудърите", но в малко по лек вариант, повее риболов отколкото лов и по-малко OFF-R.
    С баща ми си поделихме един Иновижън преди млко по-малко от 2 месеца, xx.06.1999, 2.5 к.см., 99 к.с., 1 AB, ABS, AC, ел. пакет, подгряване и теглич. Лека полека започнахме да се убеждаваме в интересните стандарти на корейските производители. Джипката си поръчахме от Германия, пристигна с малко забележки, но за кола настаро бих казал чудесно, макар и да може да бъде и перфектно.
    Пристигна без запалка и хукнах по морги да си търся, но нито една не пасна???!!!
    Наближава зима и идва въпроса за покупка на гуми. Обикаляне, обикаляне, телефони, сметки, дистрибутори и пак въпросителни. Гумите на джипа са със стандарт от производителите 275/60/15.
    Та въпросите ми най-накрая - не е ли доста огромен този размер, и има ли представа някой до какъв размер за широчината на гумата пиша може да се падне, или да се придържаме максимално до размера пресметнат от производителя?
    Избора на гуми като широчина на 15" не е голям - 275; 265; 235; 215; 205, да не забравяме и факта за монтажа върху оригиналната джанта.
    Изхождам от всеизвесния факт, че колкото по тясна гума се сложи толкова Галопера би трябвало да бъде по-проходим, и на лед и на сняг, а да не забравяме и разхода на "по-скъпото гориво" - дизела.

Ще очаквам мненията ви, ще съм благодарен ако се включат офроудъри и притежатели на тези машинки.
    Поздрави и пожелания за повече време и пари за все по-големи баири.
    Гоце Делчев

До: Избор на гуми за Галопер Иновижън

265/75 R15 са си съвсем добре на Галопера.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

10x, в такъв случай се придържаме към размера определен от производителя. И според мен това би трябвало да е най-удачния вариант, все пак има инженери и на този свят. Притеснява ме факта, че всеки който види тези баници казва: "леле как ще оре през зимата".
      Очквам и други мнения независимо дали поддържат или не горното мнение.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от b_almishev Преглед на мнение
        [B] ...
        Пристигна без запалка и хукнах по морги да си търся, но нито една не пасна???!!!
        това е знак отгоре, да откажеш цигарите!

Стандартните гуми са му 265/70/15, а не 265/60/15!
        Може да минеш на 235/75/15 - дори мисля, че имаше обява за зимни такива във форума... това в случай, че не ти се купуват чисто нови...
        Моят съвет е на си купиш 31х10.50х15 Хенкок А/Т или БФ Гудрич А/Т - ще се изръсиш 900-1000лв, но имай предвид, че гумите са едно от най-важните неща за безопасността и проходимостта...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мистър Тедо, благодаря за отзивчивостта и мнението ти, но немисля да подкрепям написаното от мен по горе с снимков материал, а именно: върху Галопера на шофьорската врата е отбелязано на английски и корейски (може би) размера на гумите - 275/60/15. За твоето предложение 235 се съмнявам, а и доста други гумаджии че ще станат, само един единствен ми предложи да опитаме с 235 просто еи така, сигурно му беше скучно и любопитно.
          По запалката немисля, че можеш да съдиш за пушач или не, макар че съм, но просто мисълта, че нещо не е нарет ме побърква, та така и за избора на гуми.
          Абе накратко: Галоперът ще катери ли с широките гуми или да си търся по тясни джанти? Кой вариант ще препоръчате?

Коментар

как точно разбра, че 235/75/15 няма да станат???!!!

какво точно трябва да катери тоя Иновижън - стълби, бордюри? Връх Еверест?
            Като искаш тясни гуми, вземи си Ласса 7.50х16 барабар с джанти ще ти излезат по-евтино, а и са доста тясни!!!

каза ти се точно и ясно: най-добрия размер за тоя джип е 31х10.50х15

като не се интересуваш от съвети, не питай "Мистър Almishev" !!!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

снимков материал... Галопер с 31х11.5х15 хем катери хем и гумите стават без да опират никъде! А на вратата имаше 3 размера изписани - 235/75/15, 265/70/15 и 31х10.5х15

Коментар

кой е "Мистър Almishev" !!!

Коментар

забравих да пусна снимките
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    този:
                    Мистър Тедо, благодаря за отзивчивостта и мнението ти, но немисля да подкрепям написаното от мен по горе с снимков материал, а именно: върху Галопера на шофьорската врата е отбелязано на английски и корейски (може би) размера на гумите - 275/60/15. За твоето предложение 235 се съмнявам, а и доста други гумаджии че ще станат, само един единствен ми предложи да опитаме с 235 просто еи така, сигурно му беше скучно и любопитно.
                    По запалката немисля, че можеш да съдиш за пушач или не, макар че съм, но просто мисълта, че нещо не е нарет ме побърква, та така и за избора на гуми.
                    Абе накратко: Галоперът ще катери ли с широките гуми или да си търся по тясни джанти? Кой вариант ще препоръчате?

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение

Ти въпросителни не ползваш ли бре?
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Ти въпросителни не ползваш ли бре?
                        не !!!!!!!??????

Коментар

BTW тоя галопер такъв ли е:
                          Прикачени файлове

Коментар

За твоето предложение 235 се съмнявам, а и доста други гумаджии че ще станат, само един единствен ми предложи да опитаме с 235 просто еи така, сигурно му беше скучно и любопитно.

Колега, не знам колко гумаджии са се съмнявали, ама на моя Галопер в руския вариант на Наръчника на собственика 235/75 15 са посочени като един от вариантите за гуми. Виж прикачения файл.

По-скоро този размер, който аз съм ти посочил, е по-голям от стандартните. Само че с него Галоперът си се катери и пита за още ...
                            Прикачени файлове
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега и аз не знам на какви гумаджии си ходил, но мога да ти кажа съвсем отговорно да не ходиш повече при тях. 235/75/15, наистина си е един от възможните размери и то без никакви проблеми. Гарантирам ти. А също е и доста масов и лесно се намира..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X