Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при покупката/огледа на Киа Соренто 2010 модел за София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при покупката/огледа на Киа Соренто 2010 модел за София

Здравейте колеги.
    Извинявам се че публикувам темата в раздел Хюндай тъй като няма раздел Кия
    Семейството ми порасна и имам нужда от нов (на старо) автомобил.
    Тъй като ми трябват 7 места(дори и детски но 7) и дизел автомат съм се спрял на Киа Соренто /Хюндай Санта Фе 2010 модел.
    Гледах днеска едно запазено Соренто в София. 2.2ЦРДИ 197к.с. Бяло на 116000 км 2012 г.
    Колата определено ме грабна със всичко, визия, возия, автомат, сервизна история - направо съм очарован.
    Има още гаранция до 150000 км.
    Та въпросите ми към вас са следните:
    1. Ясно е че преди да я купя ще я заведа във фирмения сервиз - но тъй като е тяхна стока и все още гаранционна не вярвам да открият някакви повреди.
    Препоръчайте ми добър диагностик/сервиз за София конкретно с възможности за диагностика на този двигател 2.2 ЦРДИ 197 к.с.;
    2. Някой знае ли какъв ще е реалния разход при извънградско със спазване на ограниченията - собственика каза 7-8, Киа твърди 5.6 л/100 км
    3. Какво да очаквам като цени за части примерно окачване?
    4. Този двигател има ли някакви детски болести?
    Всичко останало което се сетите да споделите тук за модела ще е от полза
    Поздрави
    Един нов (дано) собственик на Киа/Хюндай
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

От: Помощ при покупката/огледа на Киа Соренто 2010 модел за София

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Препоръчайте ми добър диагностик/сервиз за София конкретно с възможности за диагностика на този двигател 2.2 ЦРДИ 197 к.с.
    За фирмения сервиз... да, едва ли ще открият проблем при гаранционен автомобил. Можеш да се обърнеш към с-з Колос, занимават се основно с ремонт и внос на части за корейски автомобили , като нямат нищо общо с дилърите ! Успех
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

От: Помощ при покупката/огледа на Киа Соренто 2010 модел за София

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Здравейте колеги.
      Извинявам се че публикувам темата в раздел Хюндай тъй като няма раздел Кия
      Семейството ми порасна и имам нужда от нов (на старо) автомобил.
      Тъй като ми трябват 7 места(дори и детски но 7) и дизел автомат съм се спрял на Киа Соренто /Хюндай Санта Фе 2010 модел.
      Гледах днеска едно запазено Соренто в София. 2.2ЦРДИ 197к.с. Бяло на 116000 км 2012 г.
      Колата определено ме грабна със всичко, визия, возия, автомат, сервизна история - направо съм очарован.
      Има още гаранция до 150000 км.
      Та въпросите ми към вас са следните:
      1. Ясно е че преди да я купя ще я заведа във фирмения сервиз - но тъй като е тяхна стока и все още гаранционна не вярвам да открият някакви повреди.
      Препоръчайте ми добър диагностик/сервиз за София конкретно с възможности за диагностика на този двигател 2.2 ЦРДИ 197 к. Иди си във фирмения сервиз. Тях не ги интересува чия е колата и ще ти я прегледат, пък и не е лошо и ти да гледаш. Над сервиза има остъклено кафене и можеш да следиш целия процес.
      2. Някой знае ли какъв ще е реалния разход при извънградско със спазване на ограниченията - собственика каза 7-8, Киа твърди 5.6 л/100 Карам такава КИА, закупена нова от мен като служебна и разхода и в града е 12, а извън града е между 8 и 9 на 100. Не съм състезател, но и не изключвам от скорост по нанадолнище. На магистралата държа 130-140 за да ми е комфортно и бързо. Свалял съм и под 8 разхода, но трябва да се прежалиш и да караш с 90
      3. Какво да очаквам като цени за части примерно окачване? 500 лева ти е смяна на масла и филтри в сервиза на КИА
      4. Този двигател има ли някакви детски болести? Двигателя е страшно еластичен и имаш двоен кикдаун. Колата с пет човека и бебе в нея, отворен трети ред седалки, куфар на покрива и пълна с багаж не усещаше натоварването, а и разхода се повиши само с половин литър.

Всичко останало което се сетите да споделите тук за модела ще е от полза
      Поздрави
      Един нов (дано) собственик на Киа/Хюндай

На мен колата ми харесва, като я сравнявам с Каптива, която пак чисто нова бях купил преди това. За парите които струва, няма аналог като лукс, комфорт и безшумност на возия.
      Не съм я тествал като офроуд возило, вероятно ще е смешна. Има някакъв блокаж на средния диф, ама....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X