Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свети лампата Check на теракан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свети лампата Check на теракан

Здравейте колеги,
    Преди седмица се сдобих с Теракан 2005г. 163к.с. автоматик
    Първите ми впечатления са много добри, но се появи нещо, което започва да ме притеснява - лампата Check светва при скорост над 80-90км./ч. и особено, когато изкачвам баир. Случи се няколко пъти - например веднага след караулката на магистрала Тракия след изхода от София. След като светне въпросната лампа, не се усеща никаква промяна в работата на мотора. Работи тихо, не пуши, не тресе. Лампата свети докато не се изгаси двигателя, а след палене, вече не свети. Карах в продължение на 60-70км. със светеща лампа без нищо друго притеснително.
    Бях на диагностика преди да купя колата, а и след като забелязах проблема. Уж с дюзите и датчиците всичко е наред. Грешките са свързани с недостик на гориво. Посъветваха ме да сменя горивен филтър, но след като го направих нямаше промяна. Скоро са сменяни също масла и въздушен филтър.
    Имал ли е някой подобен пробелм? Не се съмнявам в качеството на сервиза, в който правих диагностиката, но може би ще ми препоръчате някой, в който познават по-добре конкретно нашите машини.
    Предварително благодаря на всички, отзовали се

От: Свети лампата Check на теракан

Колега ела ако искаш Събота или неделя да ти разчета грешката. нека не те плаша предварително. Телефона е в подписа ми.
    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Благодаря zoro-1. В събота няма да съм в София, но в неделя след обяд, ако имаш време можем да тестваме джипката и да пием по бира.
      Някъде май бях мернал, че и ти с Младост.
      Ще ти звънна, като видя на къде вървят нещата.

Коментар

Ок, компютъра е в мен така че ще го погледнем. Доскоро.
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

При двама мои колеги с Теракан, показа грешка от недостиг на гориво, която се излекува с нова помпа. Мога да пожелая да бъде отстранен проблема само чрез замяна на горивния филтър. Успех!
          LZ1AIV

Коментар

Уви, той самият казва, че вече го е сторил.
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Вчера пътувах извънградско. Умишлено карах спокойно, без да настъпвам много гаста. На места вдигах 120-130 и лампата не светна. След повече от час каране се наложи да изпреваря при скорост около 100км./ч., при което настъпих рязко педала на газта и тогава мамка му светна. Отново нищо не се промени в поведението на колата. Свети си още 30 мин докато стигнах крайната точка. След като после запалих, отново не светеше.

Коментар

Нещо не ми стана ясно - Жоро 1 ти предлага да ти помогне с грешките /после казва , че си го направил сам/ , след това отново се пише за чека ???? Принципно чека свети най вече заради проблемни дюзи , но и заради други неща - има много изписано по този въпрос. Така и не разбрах имало ли е диагностика на машината и какви грешки са се показали

Коментар

Zoro-1 имаше в предвид, че съм сменил горивния филтър и проблемът продължава. Диагностика е правена по принцип и грешките мисля, че бяха P1119 и P11120. Изчетох всичко във форума, свързано с тези проблеми и не мисля, че са дюзи. По-скоро ГНП или сондата в резервоара.

Коментар

Здравей!
                    P1119 -Inlet metering valve control - прблем с дозиращия вентил/каквото и да означава/
                    P11120-Electric governor malfunction - проблем с управлението
                    Това дават като означение на посочените от теб грешки. Не мисля , че ще се решат със замяна на филтъра. Тук обаче има доста компетентни хора , които могат да дадат начина за най евтино решение на проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнение
                      Здравей!

P11120-Electric governor malfunction - проблем с управлението
                      При хюндай код11120 е "throttle position sensor" и по-скоро от там идва проблем с недостатъчно подаване на гориво при натоварване на баир.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                        При хюндай код11120 е "throttle position sensor" и по-скоро от там идва проблем с недостатъчно подаване на гориво при натоварване на баир.
                        Точно това ми каза човекът, който прави диагностика - недостик на гориво при изкачване. Пусна и един тест, който показваше (в не знам какви единици) 21-21.5 при норма 23.

Коментар

Помпа или дюзи, най-често срещано. В началото няма да ти пречи, после изведнъж ще умре. Лошото е, че тук не става въпрос за какво си мислиш, а какво се случва в действителност
                          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Илийка, аз се видях с колегата и му обясних. Поздрави на Варна!
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ето развитието до момента:
                              В петък посетих фирма Авел в Пловдив. Моля, това което ще кажа за тях, да не се приема като реклама . Меко казано съм възхитен от служителите по отношение на високото ниво на професионализъм и отношение с клиентите. Останах с впечатление, че за тях е по-важно да решат моя проблем, а не да си получат парите за труда. На всеки клиент се обръщаше подобаващо внимание, даваха се разяснения, които звучаха авторитетно и професионално. В крайна сметка цената на диагностиката се оказа съизмерима с тази в софийските сервизи, но процедурата беше много по-обстойна и резултатна.

Бяха проведени няколко теста:
                              - компютърна диагностика на място - диагностиката, която преди правих в софийски сервиз се изчерпваше с това ;
                              - измерване количеството обратно гориво от дюзите - резултатът бе задоволителен;
                              - измерване налягането в горивната система на празен ход - нямаше забележки;
                              - диагностика в движение - видя се, че при висока скорост и по-високи обороти налягането е малко под нивото на това, което очаква компютъра и в резултат на това светва лампата;

Стигна се до заключение, че най-вероятно проблемът идва от помпата. Предложиха ми следната процедура (тук вече ще говоря с цифри, защото със сигурност това касае и други):
                              - демонтаж (и монтаж) на помпата: 180лв.
                              - тестване на стенд: 106лв.
                              - в случай, че предположенията се потвърдят и проблемът е тривиалният, се сменя хидравлична глава на помпата: 880лв.

Цялото удоволствие ще ми струва 1166лв., в резултат на което (по техни думи) помпата по нищо няма да се различава от нова. В следващия момент обаче, момчетата ми разказаха за други подобни на моя случаи и заедно стигнахме до извода, че ремонтът може да бъде отложен за няколко месеца. Все още се колебая, дали и кога да го правя, но като че ли все повече ми се иска да е скоро. Това, което най-много ме притеснява е да не започне помпата да отделя стружки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X