Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пръскалки на предно стъкло за HYUNDAI GALLOPER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пръскалки на предно стъкло за HYUNDAI GALLOPER

Здравеите ,колеги .Имам запушване на пръскалките за предно стъкло и след доста неуспешни опити да ги отпуша реших да попитам дали някои е имал такъв проблем и как го е решил.Значи със сигурност са пръскалките, защото помпата си работи и течноста си пръска здраво през маркучите.Извадих пръскалките и с една игличка започнах да ръчкам в отворите- ефекта нулев,след това се опитах да ги продухам с уста и пак греда.И сега се чудя ,аджеба мръсотия ли е ,или варовик в отворите .Направих запитване в инд.комерс,АМА 15лв броикатабахти, за една тръбичка 6 сантима толкова пари. В краен случаи ще копувам, но преди това бих искал да попитам, има ли някои които се е преборил с проблема .че тея официални представители напрово се подиграват с такива цени .ИНД.КОМЕРС КАРЕ КАРДАН 150ЛВ.БРОЯ през интернет от 26 макс 40лв.бахти надценките

От: Пръскалки на предно стъкло за HYUNDAI GALLOPER

bpenchev, гледам си от Петрич. Там не беше ли варовита водата при вас? Ако си сипвал вода в казанчето на чистачките - силно е възможно да се е получило калциране. Пробвай да добавиш малко оцет или друг препарат за почистване на баня например, който маха този вид натрупвания. Другия вариянт е с дълга тънка тел да се опиташ да пробиеш от задната страна - не от към пъпките + продухване със сгъстен въздух. Сипвай си течност за чистачки или дестилирана вода (дори разтопен сняг става).

Коментар

Аналогичен случай у наше село, колега. Не е варовик а малко буклуче, което с игличката само го набутваш назад и то пак запушва като пръснеш. Трябва да продухаш пръскалките наобратно на нормалния поток на водата. Най добре продухай с вода под налягане. Например със спринцовка пълна с вода допряна до дюзата или с игла леко пъхната. Важно е да оставиш достатъчно вода да изтече през входящия щуцер, че да изкара боклучетата и песъчинките навън.
      На пътя това се прави като свалиш пръскалката, допреш маркучето до дюзата плътно, за да не изпуска много и жена ти натисне лоста на чистачките.
      Дано съм бил полезен.
      наздрасти,
      Киро

Коментар

Благодаря за отговорите колеги.Само да вметна че джипа го взех наскоро и съм сипвал само течност за чистачки.Още утре започвам да прилагам съветите ,като мисля да започна както е писал KSOKOLOV с промиване ,продухване и ако не подеиства ще пробвам по метода на Slick.с оцет.БЛАГОДАРЯ още веднъж.След интервенциите ще пиша какъв е ефекта.

Коментар

Проблема е решен с промиване .БЛАГОДАРЯ

Коментар

А сега сложи едно филтърче(за бензин,от 2лева) на маркуча след помпичката,за да не си играеш пак след време!Аз така приключих с тази сага!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              А сега сложи едно филтърче(за бензин,от 2лева) на маркуча след помпичката,за да не си играеш пак след време!Аз така приключих с тази сага!
              Благодаря колега много хитро решение.

Коментар

Заради това че и някои друг може да има същия проблем, реших да споделя и още един начин за справяне с проблема.А именно ,вземата една спринцовка пълна с вода ,и без да сваляте дузите както са си на автомобила набивате иглата в дузата и я изпразвате, ГАРАНТИРАНО и проверено ,дузата се отпушва .Дано съм бил полезен.ПОЗДРАВИ

Коментар

И аз да се включа как ги лекувах моите на реното.Ползвах крачната помпа,като махна щуцер (ли е правилната дума) отпред и остане само на маркуч и както казаха колегите по-горе надувам на обратно през пръскалките.Веднъж така се бяха запекли на една алмера,че с вода нищо не стана,но с помпата така хвръкна нещо от вътре ,че ме удари под окото,баси боклучето,беше се спекло яко.С по-голямо налягане винаги ефекта е по-добър.Даже няма нужда да се свалят,разкачат се маркуетата под капака,един държи плътно маркуча на помпата,другия помпи с две ръце и стискаме палци да стане

Коментар

Винаги слагам по една чаена лъжичка лимонтозу на пълнене на казанчето. Преобразува калциевите отлагания, които за съжаление се образуват дори и при употреба на готови разтвори, в калциев ацетат-водоразтворимо съединение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X