От доста време ме дразнеше липсата на осветление в задния пепелник / дъщеря ми редовно тръскаше пепелта около него и се оправдаваше , че не свети/ и накрая "съвместно" с баджанака / той е ел. инженер/ се захванахме с решението на проблема. Всичко беше елементарно - взехме захранване от копчето за раздатката и един обикновен диод с лупа -от запалка. Получи се идеално. Тогава се реших и на едно /според мен е удобство/ - диодно осветление в краката на шофьора и пасажерите - 

На живо е доста по - добре изглеждащо и удобно.При интерес мога да дам повече подробности.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На някои може да е полезно
Свий
X
-
От: На някои може да е полезно
Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнениеОт доста време ме дразнеше липсата на осветление в задния пепелник / дъщеря ми редовно тръскаше пепелта около него и се оправдаваше , че не свети/ ...Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/
Коментар
-
За да не създавам излишни теми , ако някой го прочете , ще може да обменим мнения.
Доста неудобство ми създаваше паркирането , когато зад мен е малка кола - виждах от средата на предното и стъкло нагоре , към тавана/това на огледалото в купето/ , на страничните пък изобщо я нямаше. Може някой да ме обвини , че съм кьорав , но аз обичам удобствата и не искам да паркирам като блондинките /хората не са ми виновни , за да им местя колите/. За крупната сума от 56 лева си купих комплект монитор и камера с инфра ред за задно виждане и сега си търся нарочно гадни места за паркиране. При интерес ще дам подробности и снимки
Коментар
-
Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеДавай де! И от къде купи камерата и монитора?
Имаше ги в Меркатор. И в Немски.
Коментар
-
Нещата примерно изглеждат така /виждам,че цената се е вдигнала/ ,надявам се да не изглежда като реклама. Предполагам , че може да се намерят и по-евтини , но аз в София не успях.Вторият линк е по евтина
......
Сори, правила
Коментар
-
Браво-добра идея с добро изпълнение! По принцип нямам проблем с паркирането,а имам и "парктроник",но с камерата е супер,още повече,предвид размерите на Теракан и лошата видимост към задните габарити.
Ако може и още подробности-разположение на монитора и как/къде е решено окабеляването?
Коментар
-
Монитора /явно съм калпав фотограф/ съм го закрепил на гърба на сенника / да не си мислят шмърканите , че е навигация/. Просто когато е необходимо сваляш сенника.Относно кабелите - минават под левите прагове в купето/дори не е необходимо да ги разкачаш/ Кабелът от камерата минава между тавана и гуменото уплътнение /доста е удобно да се прекара - просто леко дърпаш надолу тавана/. Захранването съм го взел от задна лява светлина /там е най-удобно , защото до крика има място и принципно там минава снопа кабели/не се сваля стопа/.За монитора кабела после минава през лявата лайсна до вратата /лесно е - сваляш дръжката и лайсната е на щипки/. Общо взето - това е. Надявам се , че съм бил ясен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар