Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за Теракан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за Теракан

Двигател 2.9 дизел
    година 2003, ръчни скорости 250 000 хил.

проблем 2 броя
    1. когато подам газ до ламарината светва чек енджина, като отстъпя малко и угасва (не набира както преди) но си държи 140
    2. От 1-2 седмици когато не е каран няколко дни трябва да повърти на празен ход няколко секунди повече зада запали (под 10) иначе ако са минали 12-24 часа пали от раз.

Питането:
    Къде да го закрам на кадърен майстор, за диагностика в софия

Ако имате идей какво му е можете да споделите

От: питане за Теракан

В интерес на истината нямам много голям опит с теракан, но мога да съдействам за такъв човек. На място - моя сервиз, и с необходимото оборудване. При интерс от ваша страна подробности по тел.

Коментар

Предположението ми относно вторият въпрос е че маркучите за обратна нафта са прогорели и колата гълта въздух по малто, затова първоначално трудно пали, после в близките часове да и тн. В момента се боря със същият чек-енджин проблем, имам насоки но не съм сигурен в майстора, като се видя с него ще ти пиша. Виж се с Андро, все хубави неща чувам за него. Успех и ако междувременно решиш проблема пръв кажи, че не мога да спя докато не я оправя пущината.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Андро, имаш ли софтуер за Хюндай?
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
          Андро, имаш ли софтуер за Хюндай?
          Имам, ама за забавления. В смисъл - както казах и по горе - засега нямам голям опит с Теракан и предпочитам да си викна колега, който това му е работата. Както и стана в случая. А ти, ако искаш да се забавляваме, първо ми звънни по тел., че ако съм се увъртел в някоя кочина, няма да ми е много до забавления. Поздрави!

Коментар

ОК, благодаря. Сега сам се ровя , но както е тръгнало май ще ти звънна скоро.
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

благодаря на Андро за указаната помощ. Проблема е диагностициран, два от инжекторите връщат повече нафта. В момента не мога да спра колата от движение, но ще се ориентирам към почистване на въпросните дюзи и смяна на нафтовия филтър.
              По въпроса за не паленето предполагам налягането пада от въпросинте дюзи и като запля след дълъг престой и трбва малко време зада подкачи достатъчно нафта.
              П.С.
              изплашиха ме добре за възможните проблеми с инжекторите, но ще пиша като има резултати

Коментар

За да не влизаш във филми купуваш нови дюзи и караш отново без грижи. Клапанът на дюзата няма почистване, има износване. Може да опитащ със смяна на клапана, понякога работи, понякога не се получава. Просто автомобилът си иска новата дюза.
                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Както обещах дa ви държa в течение: заведох я в сервизa препоръчан от диагностика, те потвърдиха диагнозa 2 от клепачите сa зa поправкa. Както може дв се очаква не се рaзминaх само с това. Свaлихa и помпaтa резултат нови ролки. При което ми се обиждат дв ми кaжaт, че съм бил голям късметлия открили някакъв болт в кутията с ремъка aнгренaжния който го протрил почти го рaзполовил по дължина следва смяна нa ремъка. Болтa се окaзa от предишния ремонт... Последно от преди ремонтстрой компa си е нaбелязaл една от рaботещите дюзи звезда лош контaкт нa упрaвлявaщaтa верига, разменено и е мястото и чaкaм дв видя дали пък ще мрънкa

Коментар

Аз подкрепям мнението на колегата за нови дюзи+помпа и забравяш за проблема за още 150 - 200 0000 км. Ремонтите на дюзи и побми са временни решения. За съжаление това е въпрос на 4000 лв. и сумата не е малка. Успех с реманта, аз събирам и като му дойде времето ще взимам нови. Успех Декстър.
                    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Да не пускам нова тема, къде в София мога да намеря читав сервиз да ми видят/сменят спирачките?
                      1. Ръчната не държи, грам
                      2. последния път съргаха задните дискове може да са за смяна, предните имат ръб, накладките май са на 50%
                      Искам да я подготвя за дълго пътуване
                      Благодаря

Коментар

Мини да я видя.И без това цяла цедмица съм сервиз Теракан...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Минах, много съм доволен. Много грамотно ми обясниха какви са проблемите на колата и баха надлежно поправени. Минах 2500км и имам перфектна модулация на спирачките, техническия преглед беше песен. Много съм лъскав с подцинкованите ми апарати. Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X