Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хюндай Санта ФЕ - маховик на двигател и съединител !!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хюндай Санта ФЕ - маховик на двигател и съединител !!!!

Привет на всички,
    искам да Ви помоля за съвет !!!
    В сервиза на Хюндай ме "зарадваха" че трябва да сменя маховик и съединител.
    Лошото е че само маховика струвал 1600 лв. Колата е на 72000 км и тамън и свърши гаранцията :-(
    Възможно ли е това ?
    Дайте съвет какво да направя ??

Поздрави,
    Ники

От: Хюндай Санта ФЕ - маховик на двигател и съединител !!!!

Какви са ти оплакванията. По принцип е възможно.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

На старото СФ имаше опция да се сложи обикновен маховик иначе двумасовите на почти всички коли (особено дизели) са горе-долу тия пари... На баща ми съединителят се скапа за 40 000км, но от доста преди това имаше миризма на феродо при паркиране и трудно потегляше на стръмно... За авенсис 2.0Д Д4Д става въпрос... След смяната коренно се промени колата - тръгваше плавно и без притрисане...
      Принципно всички СУВ от този клас имат потенциален проблем със съединителя поради липсата на бавни скорости... Зависи и от начина на каране...
      При мен старото (СФ1) започна да дава индикации като по-горните и го смених, но предишният собственик вече беше направил конверсията към обикновен маховик...

Пишете си в профила от къде сте, ако очаквате съвет за сервиз!
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Huku37 Преглед на мнение
        ...
        Възможно ли е това ...
        Възможно е. Има начин как да се изпита маховика преди свалянето на скоростите и от Хюндай го знаят, и вероятно са го изпитали.
        Вариянтите са два:
        Доверяваш им се, плащаш и нямаш проблеми.
        Отиваш в алтернативен сервиз, който не се знае има ли опит със Сантафе, щото там има особенности, и или нямаш проблеми в последствие, или имаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Какви са ти оплакванията. По принцип е възможно.
          В събота и неделя изтрака ЯКО 2-3 пъти, и след това затихна. Днес даже вече нищо не се чува.
          Присъдата от Хюндай е маховик - 1150 лв. и съединител 690 лв.
          От София съм. Неразбирам нищо от коли и няма как да не им се доверя, но просто съм потресен.
          Кола на няма и 4 години и трябва да хвърля 2 бона за ремонт :-(

Коментар

Колега, сециално за съединителя можеш да им се довериш. Уви понякога в "алтернотивните" сервизи резервните части може да ти ги дадат по-скъпо отколкото в официалният сервиз, а и ако сега ще се учат на твоя!!! И накрая ДА може машовика да е крив на тези километри. Успех и пиши за развитието на темата.
            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Развитието е ясно :-(

Коментар

Здравей колега! Да споделиш какво се случва с маховика, че и на мен ми предстои същата операция в ИНД...
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Някакво развитие по темата? В момента търся алтернатива за маховик ,ако някой знае да пише.Че колата е със свален маховик .

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
                    Някакво развитие по темата? В момента търся алтернатива за маховик ,ако някой знае да пише.Че колата е със свален маховик .
                    колега ,хюндай санта фе бензин 2400см3 146 к.с.смених съединител и маховик труд и части за 840 лв.преминах на обикновен вариант,без демп.прожини.доволен съм.произ.2001г.

Коментар

И моят маховик изтропа на 67 000км, естествено вече извън гаранцията. Има ли едномасов за втората генерация с 2.2CRDi?

П.П. Освен това съединителят започна да пропада... работи, но остава в долно положение и трябва да го връщам с крак нагоре.
                      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

А не сте ли питали в ИНД?
                        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Питане му е майката.Миналата седмица сменявах на БМВ 2.0Д-2008г.Тука (Антверпен) с 40% отстъпка цената беше 850е.Собственика отскочи до Холандия и донесе комплект на LUK за 300е по-евтино.И не искАха стария!
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                            ......И не искАха стария!
                            А представяш ли си кво ше стане ако поживеят нЕкоя и друга година у БългарияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:ag.gif
Прегледи:5
Размер:1.3 КБ
ID:5637102?

В един сайт за продажба на части има маховици с доста голяма разлика в цените(двойно и отгоре) само дето няма допълнителна информация.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

В един сайт за продажба на части има маховици с доста голяма разлика в цените(двойно и отгоре) само дето няма допълнителна информация.
                              Ми не е проблем да се узнае точната цена утре сутринта.И ще е по-ниска отколкото в БГ.Но такива реакции се правят преди демонтажа на съединителя.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X