Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хюндай Галопер-нашата екзотична марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хюндай Галопер-нашата екзотична марка

Позволявам си да отворя една нова,или може би съживя някоя стара все пак тема.Става въпрос за обичаната и вълнуваща всеки от нас Хюндай Галопер машина.И нека в тази тема всеки от нас,който вече има щастието да я притежава да сподели нещо от свой личен опит,или от чужд такъв.Наример какви подобрения е извършил или било то и с чужда помощ.За да дам личен пример бих споделил с вас следното.При мен,при мен при включване на светлините намаляваше интензитета на светене на показанието на околната температура.Е при тези задължителни светлини си е гадничко.Ами реших го с резването на едно бяло кабелче при подсветката на трите уреда по средата на таблото.Мисля лесно и ефикасно.Та така,нека си бъдем полезни кой с каквото можемЧестити празници на всички
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-01-13, 23:35. Причина: Ситен шрифт
    +359 889 301 623 Явор
    Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

От: Хюндай Галопер-нашата екзотична марка

Здрасти колега,няма нищо екзотично в Хюндай галопер,в Пловдив виждам все повече и повече машини,гледам и по селата както и към Карлово-Хисар.....Има и със Смолянски регистрации и други !Предостатъчна проходимост в сток вариант за риба,разходки и подобни !Като се замисля,няма нещо което да не харесвам в него освен малкия багажник,моето е къса база !Не харесвам дългия от гледна точка на размера,понеже се катеря и навирам в места на които и късия едва го събирам ! От както го имам ,се каня да му сложа по високи гуми,в момента са 73 сантиметра качени на джипа !Щях да му слагам лебедка,спря ме това че ще му перна едни 40 кила отпред на носа !В последствие се научих да не закъсвам !Винаги нося хай-джак и сапани поне за 20 метра и къса алпийска лопата която ме е изкарвала от 1 метър преспа сняг над дерменка за около 5 часа копане ! Досега не се е налагало да ме вади никой с изключение на един път и то се извадих сам и се наложи после да вадя спасителя !Имам багажник на покрива заради малкия багажник в купето и смятам да му сложа фланци на гумите за да стане по стабилен на странични наклони !Всъщност това единствено ме притеснява ,понеже е висок и странично се накланя предизвикателно !

п.п Не търпя нещо да не му работи и го държа в изправност,и в сток вариянт,необичам копчета,пробивания и всячески изменения по интериора,или ако правя нещо ,то гледам да има възможност за безболезнено възстановяване ,така че да не се изменя обичайния му вид !

п.п От друга тема видях че търсиш някакви пружини за капачките,снимай каквото ти трябва,май имам това дето ти трябва !Моите ги свалих отзад !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:243690_525733507444642_2098678721_o.jpg
Прегледи:1
Размер:94.1 КБ
ID:5441955

Ейго убавеца от оня ден...след баня ! Сетих се ,задните барабани съм ги боядисъл със сива протекта и държи отлично вече 3 -та година !
    Последно редактирано от Roninn; 08-01-13, 20:31.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Проба-ето го и моя. Дано стане все пак
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-01-13, 23:13.
      +359 889 301 623 Явор

Коментар

С тея гуми,твоя е по хубав от моя ! Колко са високи и какъв размер !

п.п Забелязвам че ти няма кончетата и надписа Exceed ! Има ли нещо в оборудването дето да го нямаш...кожен салон климатик и подобни !

Еееее....ще ме накараш да подаря 4 бр. гуми на жената, на 17-ти има рожден ден !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Гумите са MALATESTA COBRA-TRAC и са със стандартния размер 235/75х15. Височината е 74см измерена с ролетка и не опират абсолютно никъде.
          Иначе е Exceed- ел.пакет, климатик, пръскалки на фаровете, но е без кожи и без АВС.
          Не личи да е пребоядисван, но причината за липсата на кончетата вероятно е тази.
          П.П. Проблемът с пружинките за капачките на гумите за сега е решен (заварен), но ще ти бъда благодарен, ако ми ги запазиш, че не се знае ......
          точно задните ми трябват.

+359 889 301 623 Явор

Коментар

Привет момци, извинете че се намесвам, ама да попитам , защо не пишете в темата на Ронин " Какво направих днес за любимия Хюндай". Там се разискват същите подобрения и изменения, просто темата е по-назад, но като пишеш в нея и ще излезе напред. Намесвам се не като модератор, какъвто не съм, а като потребител, който трябва да разгледа няколко теми за да види "новост". Сега по темата, с тези гуми на "брадвата" колата изглежда супер.
            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

откъм гуми е привилигирован галопера - събира доста големи без да опират... Тези бяха 31х11.5х15

само балансирането им беше голЕм проблЕм
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Чета по руските форуми до 33-ки влизали без лифт ! И аз съм с 235/75/15 73 см. качени на джипа Обаче ми малеят !Инъче няма проблем да се обединят темите,чавдар ако му се занимава !

Коментар

Е,както и да е стана си тема.
                  И по темата за гумите,освен че са добре на изглед,са добри и там за където са създадени-за калта де.
                  За мен лично тези кални разходки са ми прощапулника така да се каже.Повечето от вас са наясно с предимствата и съответно недостатъците на регенерата,говорим за цена-качество,тегло,шума в купето,проблемите с баланса и т.н.
                  Но аз лично се впечатлих освен от уникалните им способности в калта и в доста високите коловози които изджапах.
                  Впечатлен съм най вече от способноста им при развъртане да се самопочистват.
                  +359 889 301 623 Явор

Коментар

И днес като петък и ден на майстора направих едно малко подобренийце.
                    След като на няколко пъти след зареждане с гориво бях на път да се разделя с капачката на резервоара...
                    ами просто я завързах.Малък отвор на подходящо място на самата капачка,кабелче с дължина около 12см. и две кабелни обувки за края на кабелчето.Единия край на кабела в капачката,другия в един от четирите винтчета на гърловината(фи 6)
                    Мисля че ме разбрахте и без снимки.
                    +359 889 301 623 Явор

Коментар

Хайде да посъбудим темата. Живи здрави ли сме,как са кончетата...?
                      +359 889 301 623 Явор

Коментар

Екстра,сега като прегледах темата и твоята снимка при височина 74 и 73 см. При мен остава два пъти повече разстояние до ръба на калника

Коментар

Анатолий нищо не разбрах,ама няма значка.Ето едни нови фотоси с едни други гуми.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3310077.jpg
Размер:157.9 КБ
ID:5515941Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3310078.jpg
Размер:152.7 КБ
ID:5515942
                          +359 889 301 623 Явор

Коментар

Що смени гумите,тея какъв размер са! Имах в предвид че с гуми 73 см. в моя случай разстоянието от ръба на гумата,до ръба на калника е по голямо.

Коментар

Ами пак са стандарния размер 235/75/15. Трудно се намират на старо защото хората са доволни и си ги карат докрай.
                              Сменят ги само когато минават на по-голям размер.Иначе онези са на стоманените джанти и са си само за кал.
                              А тези за останалите случаи.
                              +359 889 301 623 Явор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X