С какво се сблъсках днес: джипката е загряла нормално, карам в града с около 1500 оборота а парното духа студено. В момента, в който вдигна около 2000 оборота започва да духа топло. Даже бих казал горещо. Точно колкото е температурата да антифриза около 80 градуса. Мисля да пътувам през празниците и не знам какво да правя???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с парното на Теракан
Свий
X
-
От: Проблем с парното на Теракан
Колега , най-вероятно имаш някакво запушване по радиатора за парното или проблем с клапите. Вентилатора върти ли нормално -т.е. всичките 4 режима? Как се държи при режим авто и ръчно управление , при тези ниски температури е нормално на външна рециркулация на въздуха отначало да духа по-хладно -при по-продължително каране нещата се нормализират
-
При външна и вътрешна циркулация ефекта е един и същ. Току що се прибирам с джипката. При по-продължително каране с високи обороти нещата се оправят, но паднат ли отново започва да духа студено. При форсиране на място до 2000 оборота се включва перката на вентилатора а парното тепърва започва да духа топло. Вентилатора работи нормално в момента а и през лятото нямах проблеми със степените на вентилатора, работиха си всичките. Преди месец, когато беше по-топло при режим "авто" ги сменяше сам оборотите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнениеСпоред мен капачката е доста "дуракоустойчива" -може би има нещо запушено или редовно непроверявана охладителна течност.
Коментар
-
Провери маркуча тръгващ от гърловината на капачката, и отиващ до казанчето. Понякога се запушва. Просто го извади в двата края и духни.Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар