Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парното на Теракан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парното на Теракан

С какво се сблъсках днес: джипката е загряла нормално, карам в града с около 1500 оборота а парното духа студено. В момента, в който вдигна около 2000 оборота започва да духа топло. Даже бих казал горещо. Точно колкото е температурата да антифриза около 80 градуса. Мисля да пътувам през празниците и не знам какво да правя???

От: Проблем с парното на Теракан

Колега , най-вероятно имаш някакво запушване по радиатора за парното или проблем с клапите. Вентилатора върти ли нормално -т.е. всичките 4 режима? Как се държи при режим авто и ръчно управление , при тези ниски температури е нормално на външна рециркулация на въздуха отначало да духа по-хладно -при по-продължително каране нещата се нормализират

Коментар

При външна и вътрешна циркулация ефекта е един и същ. Току що се прибирам с джипката. При по-продължително каране с високи обороти нещата се оправят, но паднат ли отново започва да духа студено. При форсиране на място до 2000 оборота се включва перката на вентилатора а парното тепърва започва да духа топло. Вентилатора работи нормално в момента а и през лятото нямах проблеми със степените на вентилатора, работиха си всичките. Преди месец, когато беше по-топло при режим "авто" ги сменяше сам оборотите.

Коментар

Как ти е нивото на антифриза? При по ниско ниво- първо парното изчезва.
        GW Steed5

Коментар

Абсолютно съм съгласен за антифриза , но мислех , че колегата си го проверява.

Коментар

Да не би да е останал термостата отворен?
            Mitsubishi Padjero 2, 2.5
            тел 0898-31-о8-41

Коментар

Оказа се ниско ниво на антифриза в охладителната система. В казанчето обаче, нивото е на максимум. Долях около 600 - 700 мл. и всичко си дойде на мястото.

Коментар

Коментар

Явно капачката на радиатора е за смяна, щом не връща от казанчето.

Коментар

Според мен капачката е доста "дуракоустойчива" -може би има нещо запушено или редовно непроверявана охладителна течност.

Коментар

Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнение
                      Според мен капачката е доста "дуракоустойчива" -може би има нещо запушено или редовно непроверявана охладителна течност.
                      Ами тя освен да е капачка е и клапа. Та за клапата иде реч.

Коментар

Да , да - съгласен , но като съм я гледал/без да претендирам за разбирач/ , просто не виждам какво толкова може да се развали.

Коментар

За капачката, която е над термостата става въпрос нали? Не знам какво може да и стане та да се налага смяната й

Коментар

Провери маркуча тръгващ от гърловината на капачката, и отиващ до казанчето. Понякога се запушва. Просто го извади в двата края и духни.
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Това го пробваха в сервиза, където я закарах. Мисля, че не е проблема в това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X