Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифтиране на Теракан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лифтиране на Теракан?

Здравейте колеги.Може ли да се лифтира Теракан?Ще има ли хубав вид, т.е. как ще изглежда?Евентално ако се реша на такова нещо, колко ще ми излезе?Незнам, има ли фирми в БГ-законни?Понеже не живея във БГ и ме интерсува след трасформацията дали ще имам проблем извън граница?Тук е проблем и не може да минеш преглед дори само ако гумите ти не са по талон, а за лифт...?

От: Лифтиране на Теракан?

Здравей, тук някъде по средата ще видиш лифтнат теракан. Че може, може. Ще ти трябват по-дълги пружини за отзад и натягане на торсионите отпред. Ще се вдигне с 3-4см, като сложиш и по-големи гуми още 7-8 и ето ти го дигнат. Но каква е целта на упражнението ?За какво ще го ползваш или просто така за пред кафето ?

Поздрави !

Коментар

Няма да го ползвам за офроуд.Едно че не съм на ясно с този спорт и друго, че не съм привърженик на това да си чупя колата и както се казва-на здрава глава, болест.По-скоро джиповете със "зализан" вид не ми харесват.Точно този вид, който си показал ми харесва.Не знам, колко обаче ще ми излезе.Другото което е гадното на тези джипове, това място на резервната гума.Сложена на най-неудобното възможно място, както и на най-мръсното.Представям си как съм спукал гума, и след като съм минал по най-мръсния възможен път, аз трябва да легна със костюма от долу... гадост.

Коментар

Така е по-хубав.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от speeddaemon Преглед на мнение
          Няма да го ползвам за офроуд.Едно че не съм на ясно с този спорт и друго, че не съм привърженик на това да си чупя колата и както се казва-на здрава глава, болест.По-скоро джиповете със "зализан" вид не ми харесват.Точно този вид, който си показал ми харесва.Не знам, колко обаче ще ми излезе.Другото което е гадното на тези джипове, това място на резервната гума.Сложена на най-неудобното възможно място, както и на най-мръсното.Представям си как съм спукал гума, и след като съм минал по най-мръсния възможен път, аз трябва да легна със костюма от долу... гадост.
          Колега, има под задната седалка нещо като манивела и с нея като я поставиш в съответния отвор, който се намира отзад на задната броня,въртейки се сваля много елегантно резервната гума.Така, "Армани-то" въобще няма да пострада.

Коментар

Колега " speeddaemon ", ако ще повдигаш с лифт Тери-то само за визия и за по-лесно сваляне на резервната гума ( за 4г. още не ми се е налагало, а само я проверявам да не е изпуснала )моето лично мнение е да НЕ го правиш. Доводите ми са следните:на първо място ( за мен това е най-големия проблем ) ще ти спомена че повдигайки колата - ти и нарушаваш стабилността при завой( с по-голама скорост, и при рязка маневра ). Като втори довод ще спомена че с органите контролиращи превозните средства извън БГ наистина ще имаш проблеми, освен ако не извадиш сертификат и т.н. и т.н. Трето е че само ще влагаш средства, които при условие че няма да влизаш в гората и по камънаците са излишен разход ( разбира се не ти се мешам, а само коментирам ). В общи линии, ако ще ходиш в пущинака ОК, ако само ще я повдигаш за визия, ще трябва да се съобразяваш с факторите описани по-горе. Все пак успех с начинанието и качи снимки да се порадваме, рядко се виждат "лифнати" камиончета, като нашите.
            П.С. Разбира се, би могъл да направиш колата стабилна при завой като разшириш следата. Разширяването на следата с по-широки гуми или с изнесени джанти обаче ще натовари полуоските от една страна, а от друга ще пречи на проходимостта на колата в коловози, ще повиши разхода и т.н и т.н. Така че има много неща които трябва да обмислиш и обсъдиш.
            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Можеш да погледнеш една австралийска фирма Dobinson. Има интересни предложения от съвсем малко до повечко.
              Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Колега, ако не беше ми казал за манивелата щеше да падне забавление.За което благодаря.Не съм гледал под седалките какво има.За стабилноста, искам да попитам.Защо имам чуството че много се клати, това нрмално ли е?Представям си ако е нрмално и го вдигна какво люлеене ще падне, едва ли повече от 80 ще го карам.Не се чутвм сигорно изобщо, като знам с колата как влизам...

Коментар

Колега , не зная какво имаш предвид , че много се клати - по-скоро прилича на едновремешните американски огромни лимузини возията. Относно това , че ще го караш с 80 ме съмнява - джипа върви спокойно и с 180 -ще видиш , като свикнеш. Манивелата се намира като свалиш облегалката на седалката зад шофьора и повдигнеш облицовката на гърба на облегалката в долната част. Имай предвид , че ако е ръждясал механизма може да изпиташ трудност със свалянето на резервната гума , но всичко се решава лесно и бързо с едно смазване.Относно "костума" - няма да пострада - трябват ти само едни ръкавици. Успех и хиляди безаварийни. Пропуснах - може да погледнеш и при руснаците за подобренията , които те интересуват -има и такива с пневмобалони.

Коментар

механизмът се оправя със смазване, ако не е съвсем клеясал... Иначе се къса болта...
                    Между другото, гума сложена на задната врата също не можеш я смени с "Армани"-то, щото тежи 30 кила и трудно се качва на стойката без да я опреш я в ръкавите, я в корема... Пробвано с бяла риза на Лендкрузър...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз разбрах,че търсиш лифт, а не дали клати Ако я сложиш на трупчета ще е стабилна
                      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Както казах, "...няма да се ползва за офроуд"!!!Мислех, че е ясно.Съответно, джипа ще го карам по нормален път-а, по-някога и по друг.Но, главната причина да го купя е... България.Тук, такава кола не ми трябва!И то се вижда по репортaжите от страната ни.Иначе в Прага, може да се разхождаш едва ли не по чорапи.Не зависимо, от зимната обстановка!На асфалта има вградени "пръскалки" (за мое учудване), който се показват разпръскват сол и се cкриват.Когато няма коли.При поледица-жени с малки кофички ходят по тратоарите и разпръсват сол ръчно и т.н.Ноооо, като гледам... май ще ми трябва танк, а не офроуд машина за БГ.Иначе си имам напъно тунингована кола, която е достатъчно добра и мощна.За окачването там няма да коментирам, която търпи подоbрения.Поздрaви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X