Колеги от няколко дена се появи нов проблем.Както карам без никакви признаци преди това педала на спирачката се втвърдява и предните колела започват да блокират като пусна газта направо спира.Като го спра известно време се оправя.Имам чувството че като загрее го прави и като поизстине се оправя.Днес преглеждах спирачните апарати всичко е наред движат се нормално,цилиндърчетата не са клеясали.Не мога да си го обясня.Ако някой се е сблъсквал моля да помогне.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов проблем - блокират спирачките
Свий
X
-
От: Нов проблем - блокират спирачките
Без да съм специалист в областта- спирачни мъркучи. Това ми е останало в главата след прочитане на тема във форума.
Задръж малко и някой спец ще се изкаже.
С такъв проблем в някоя поледица...
-
Ако са и двете-помпа(евентуално капачката),серво,клапан за псевдо многокръгова сп.с-ма,маркучи.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Ако е маркуча, няма да има спирачки. Помпа, серво, а най вероятно педала не може да се върне до край.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
И аз гласувам за оглед на сервото или нещо около маркучите които го захранват. Няма смисъл да се преглеждат апаратите при условие, че те сами не се управлявят.Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
Провери дали се губи вакуум, по маркуча откъдето идва може да е затлачен пътя на вакуума и затова не успява да дръпне педала. При спрял автомобил помпаш спирачките докато се източи вакуума, след това палиш като държиш спирачката натисната. Би трябвало да се усети едно хлътване на педала при запалването в този случай, липсата на хлътване говори за проблем с източника на вакуума.
Коментар
-
1.Провери капачката на съда за спирачна течност.
2.Луфта м/у стержен бутало.
3.Пружината за връщане на педала.
4.Педала връща ли се до края.
5.Подмяна гумичките на буталата на спирачната помпа.
Колегата Asteri добре ти е обяснил за пропуск от мембраната на сервоапарата или вакумните пътища.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар