Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации при скорост 80-100 км.ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вибрации при скорост 80-100 км.ч

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    И да не се е загубила, вече вибрира само мостът, което е значително по-трудно за усещане.

Я кажи откъде си, тази фамилия нещо ми е позната.
    От Ловеч съм колега.

Коментар

А, за там не знам. Иначе и аз съм Балев.

Коментар

е, и в Троян има доста Балеви

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          А, за там не знам. Иначе и аз съм Балев.
          Ами може да се каже, че тази фамилия не е от най често срещаните, но не е и напълно непозната.Иначе до колкото знам родът ни се е преселил от Беломорска Тракия в Ловешко преди около 200 години.Наистина може да се каже че фамилията "Балев" е широко разпространена в Троянско,Лесидрен,Угърчин и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от balev64 Преглед на мнение
            Ами може да се каже, че тази фамилия не е от най често срещаните, но не е и напълно непозната.Иначе до колкото знам родът ни се е преселил от Беломорска Тракия в Ловешко преди около 200 години.Наистина може да се каже че фамилията "Балев" е широко разпространена в Троянско,Лесидрен,Угърчин и т.н.
            И да допълня нещо по темата,днес минах около 200 км и с радост мога да потвърдя че проклетата вибрация изчезна,това е,загуби се.В моя случай обръщането на кардана с шлиците към раздатката уби вибрацията,амин.

Коментар

Бравос, сега газ до дупка.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                Бравос, сега газ до дупка.
                Въобще не е далече от истината това пожелание колега,успоредно с изчезването на вибрацията камиона взе да ускорява зверски,ама чака ми хареса как се изстрелваше вчера.Сега, друг е въпроса до колко това има нещо общо с кардана, но факта си е факт, така не ми е правил кефа откакто го карах в Германия по аутобан. Може би тук единствено даваше някакъв ефект, тишината която настъпи след като огледалото престана да издава звуци...

Коментар

Човече, сега ще усещаш ускорението по-добре, защото при липса на вибрации самият ти няма да се притесняваш за колата. А и наистина си дърпа, например при 120 и дадеш газ си се усеща в гърба.
                  Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ето един таракан от днес ,със шлиците към диферинциала !

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Аз пък мога да покажа УАЗ с шлици към диференциала. Но ме мързи да го обръщам.

Истината е, че то няма голямо значение. Карданът работи и в двете посоки, а съображението, да се обърнат шлиците към РК е с цел да се друсат по-малко (те са по-тежката част на кардана) и да са по-далеч от пътя (те са по-уязвимата част на кардана). Фланците обикновено са еднакви.

Коментар

По всичко личи, че имам подобен проблем който днесс открих. Точно при 80 усещам шума който ме дразни. Като има и вибрация когато хвана скоростният лост. Лека, но има. Все едно Слиза надолу и се качва. Мислех, че е от грайфера на гумите, че е с едра шарка, но и на място остава много по-лека но усешаша се вибрация в лоста.
                        Интересното е, че предишният добственик на Теракана, който познавам добре, много си го гледаше, но за 100 000км се оказа, че не е сменял масла диф, кардан, раздатка. Имам камиона от 2 дни и планирам да сменя маслата в събота. Някакви идеи дали въпросната вибрация е производна на упоменатите по-горе от вас?

Също имам едно градивно питане, при положение, че разбирам добре от леки коли и съм сменял масло на диф ба няколко коли със задно - ще имам ли някакви затруднения със смяната на маслата тук? Питам, тъй като предния собственик ме предупреди, камиончето да се прави само от хора които са сервизирали джипове преди това.
                        ....!

Коментар

Даже и да не си сменял масла ма диференциали, ако не си съвсем "вързан" няма да имаш затруднения.
                          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X