Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с дюзите на Теракан 2,9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с дюзите на Теракан 2,9

Колеги дайте ми съвет как да се оправя с тези горивни дюзи.Намразих си колата заради тях -два пъти ми ги правят на хладилника в София и след два месеца пак старата песен; започва да свети чекинга ,пали трудно и така на татък докато не платим за ремонт по250лв. на бройка .
    Моля помагайте ако имате някаква информация!

От: проблеми с дюзите на Теракан2,9

Мой приятел си ги смени с нови, поради същата причина. Цената беше около 500лв/бр, хвана намаление. Иначе 700. Покупката и смяната направи в Хюндай - Пловдив.
    LZ1AIV

Коментар

Има доста писано по темата, ама по лесно е да питаш !
      GW Steed5

Коментар

Като за начало виж резервоара да не е пълен с боклуци или стружки. Ако горивната системата е delphi то твърде е вероятно помпата да пуска стружки и от там да прецаква дюзите.
        Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Първоначално публикуван от batsasho1 Преглед на мнение
          Като за начало виж резервоара да не е пълен с боклуци или стружки. Ако горивната системата е delphi то твърде е вероятно помпата да пуска стружки и от там да прецаква дюзите.
          Благодаря за отговорите колеги,горивната система ми е delphi ,джипа е 2004г. и мисля преди да давам пари за нов ремонт на дюзите ще направя и едно прочистване на резервоара а,дали ще има ефект ще ви кажа!

Коментар

Казват че някакви стружки от помпата разказвали играта на дюзите.Когато ремонтираха моите, майстора поиска да му занеса и горивния филтър за да го разреже и вид дали няма стружки в него.Е,в края на краищата филтъра се повози малко и това беше...След ремонта човека ми каза че гледал клапаните и дюзите за стружки но такива не видял,а бе и да е видял все тая, след като тая система делфи такава...........с извинение.

Коментар

Не знам какви са тези стружки, но явно "делфи" е голяма работа, щом като някакви си стружки водят до ремонт след ремонта на такива "консумативи"като дюзите на една кола.Извинете но не е ли злоупотреба да ти ремонтират дюзи през два месеца за суми на стойност хиляди левове.Започвам сериозно да се замислям за вграждане на някакъв филтър утайник преди рейла за да се елиминира този проблем веднъж за винаги.Според мен въпреки налягането,няма как да не може да се измисли нещо по въпроса.

Коментар

По отношение на стружките от помпата, не е необходим микроскоп - може да се излее от филтъра нафтата в пластмасова чашка и да се провери с магнит - ако има налепени неща - работата е ясна. Чел съм , че при това положение е необходима цялостна промивка на системата - резервоар , горивопровод ,помпа. Доколкото знам , помпата подлежи на рециклиране.На мен също ми рециклираха дюзи на Хладилника и до сега нямам проблем/става въпрос за СДЦ/.

Коментар

Защо си купувате такъв автомобил щом не ви харесва? Понеже евтин, има ги много и далавера Системата такава, стружки не знам къде, а бе хора, помислете, преди да пишете щуротии. Стружки може да има и фабрични още при сглобяването на колата. Всеки взема кола, която може да поддържа. Ако искате здраво вземете Тойота 70-73, може и 76 или 80. Някой патрул, разбира се, по-стар. Спрете се на чист, атмосферен дизел. Там всичко е ясно. Някой замислял ли се какво може да се износи на клапана на дюзата? Ако сте сменяли, погледнете го. Проблемът е в разпръсквачите. Ако рейла е чист, резервоара е чист, няма стружки, тогава къде е проблемът?
                  Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
                    Защо си купувате такъв автомобил щом не ви харесва? Понеже евтин, има ги много и далавера Системата такава, стружки не знам къде, а бе хора, помислете, преди да пишете щуротии. Стружки може да има и фабрични още при сглобяването на колата. Всеки взема кола, която може да поддържа. Ако искате здраво вземете Тойота 70-73, може и 76 или 80. Някой патрул, разбира се, по-стар. Спрете се на чист, атмосферен дизел. Там всичко е ясно. Някой замислял ли се какво може да се износи на клапана на дюзата? Ако сте сменяли, погледнете го. Проблемът е в разпръсквачите. Ако рейла е чист, резервоара е чист, няма стружки, тогава къде е проблемът?
                    Колега Христов повярвай ми виждал съм клапан на дюза -но явно ти не си виждал защото иначе щеше да знаеш какъв размер са и какво може да видиш по тях!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
                      Защо си купувате такъв автомобил щом не ви харесва?
                      Абсолютно вярно.
                      За 150к км. (да чукна на дърво) Тераканът не е имал никакви проблеми по двигателя. Затова не мога да кажа, че системата Делфи или турбината са лоши, даже напротив - поддържа се през определения от сервиза период и сипвам дизел от нормални места - т.е. не си правя излишни експерименти за по-евтино. Тук като чета за проблемни дюзи, ремонтирани по няколко пъти, стружки в помпата и тн., започнах да се притеснявам...
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

От: Проблеми с дюзите на Теракан 2,9

Помпите delphi след около 250 000 км имат склонност да отделят стружки, колегата нека да отвори резервоара и да види там дали има стружки и това да стане преди следващите пари за ремонт на дюзите. Резервоара - там се виждат най-ясно, на друго място може да не се видят.
                        Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Първоначално публикуван от batsasho1 Преглед на мнение
                          Помпите delphi след около 250 000 км имат склонност да отделят стружки, колегата нека да отвори резервоара и да види там дали има стружки и това да стане преди следващите пари за ремонт на дюзите. Резервоара - там се виждат най-ясно, на друго място може да не се видят.
                          Благодаря за съвета batsasho1 наистина ще започна с промивка на резервоара пък после ще видиме !

Коментар

Колегата Христов е прав че проблема в дюзите не е в клапана а в запушен разпръсквач, клапана трябва да е посинял от прегряване или надран за да е блокирал.
                            Искайте да ви върнат старите клапани дето уж ги подменят в тия прословути сервизи и да изчистят на ултразвук дюзата в разглобен вид, защото на някой места ги чистели цели, всичките боклуци остават вътре и после ти казват не работи това и онова е за подмяна и карайте само с хубава нафта с добавка.
                            Помпата съм чувал че ако започне да хвърля стружки може да изминеш не повече от 50км.
                            Успех на всички в борбата не с дюзите а с мошенниците дето ги ремонтират.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:цедка.jpg
Прегледи:1
Размер:89.7 КБ
ID:5403868Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ce.jpg
Прегледи:1
Размер:99.3 КБ
ID:5403869
                              Никой не е казал че Хюндай Теракан е лош,грозен и т.н.автомобил.Далеч съм от мисълта да си купувам автомобил който струва една камара с пари и да го изоставя по улиците, достъпен за всякакви набези и вандалщини.Тук говорим не за автомобила хюндай, а за горивна система делфи на която явно нещо и куца.Явно не са подбрали материалите от които изработват своите продукти.Всичко опира до знаене,можене и строг контрол на качеството от начало до край.Ще кажете че тук горивата ни не струват,да това е факт,но факт е също че моя джип си дойде от Германия с проблемни дюзи а цедката и резервоара му са кристално чисти,лично отварях и видях състоянието им.А бе, то нета не случайно е пълен, с нагледни пособия как да си ремонтираме дюзи делфи при полеви условия(това последното го гледах с изумление, как един румънец разглоби на тротоара дюза с помоща на два раздвижни ключа,пръсна я на един чаршаф и после я събра явно човека имаше рутина....).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X