Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Дневни" светлини-варианти?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Дневни" светлини-варианти?!

След последните изменения на ЗДвП,вече ще се кара с включени къси или дневни светлини постоянно.Дали е разумно или не,няма значение-ще е задължително!
    Въпроса ми е ,мислите ли,че има смисъл да се правят опити за "тунинговане" на фабричните светлини,като се поставят вътре в тялото на фара"дневни" светлини,които да се включват отделно от основните?Имам предвид тези,които са във вид на лента с по няколко(според наличното място) лампи( в интернет магазините са посочени,като "LED"/ "DRL" светлини,или нещо подобно..),или е по-разумно да се разчита на фабричните "къси" светлини? Кой вариант ще е по-икономичен. При използване на фабричните светлини ще има минимално(?) увеличаване на разхода на гориво и най-вероятно по-честа смяна на лампи-за фарове и габарити,но без да е необходимо да се правят интервенции по автомобила.При "тунинговане" на светлините,със сигурност ще е необходима някаква инвестиция в пари и малко време-за поставяне на "LED" лентите(а и "отварянето" на фара не е за всеки..,поне не за мен,т.е. следва варианта "майстор"/сервиз?!) . Консумацията на ток при тях би трябвало обаче да е незначителна,т.е. няма да влияе на разхода на гориво(?),а с оглед твърденията за качествата на използваните лампи,няма да се налага подмяната им(?),още повече,че габаритните светлини могат да не се включват с "дневните"?А има и такива,които са за монтаж извън фаровете,по бронята и би следвало да са по лесни за поставяне.
    Виждал съм подобни "LED" светлини монтирани във фар на Ауди-80,преди2-3 години.Визуалния ефект беше добър,не беше и нещо мн. скъпо,като цена(около 80лв). При "Теракан" ,на пръв поглед има място в тялото на фара да се поставят допълнително "дневни" светлини.
    Как мислите,стрували си инвестирането в пари и време за "тунинговане" на светлините?
    Последно редактирано от hhris08; 05-08-12, 14:20.

От: "Дневни" светлини-варианти?!

Колега , според мен светлините на Теракана са достатъчно добри и не вярвам да се налага чак толкова честа смяна на крушките. Относно увеличения разход на гориво , предполагам , че ще го преглътнем , както преглътнахме и огромното увеличение на цената му. Това , което най-ме притеснява е , че може да имаш неприятности с КАТ / както знаеш, там не блестят с интелект/ и може да има заяждане от рода , че светлините , които допълнително си поставил не са фарове. Каквото и да си решиш - успех!

Коментар

Колега,хората са го измислили - допълнително поставен модул DRL . На всичките ми коли съм монтирал такъв модул. Едно,че "пазя" ксенона,монтиран на късите, второ,че автоматично при стартиране на колата и достигане на определен ампераж на акумулатора модула се активира, като стартира дългите светлини с редуцирана мощност ( 20,25,30% ). Карам така вече близо 1 година и съм много доволен. Закупих ги и ги монтираха в един гараж в Младост 3 ( доп.информация ще ти пратя на ЛС, ако желаеш точните координати) . С контролните органи не съм имал проблем, относно допълнителните ДРЛ.
      Вторият вариант - не е много удачно да ги вкарваш вътре във фара ЛЕД лентите. Филипс продават сертифицирани ЛЕД ленти , с които няма да имаш проблеми пред КАТ. Недостатък им е,че са над 200 лв.
      Според мен ДРЛ модула е най-подходящ.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Късите с намалена мощност е най-добре. Имаше едни Бг кутийки по 20 - 25 лв, лесно се слагат, намаляват тока като за дневни и тръгват сами когато трябва.

Коментар

Колега Бразер, дай го този гараж в Младост - да си поговоря с тях. Благодаря.
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

А за Стара Загора някакви предложения ?????

Коментар

Днеска говорих с едни колеги произвеждащи модули,имат заявка за 1200 бр. търсенето е голям !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X