Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промиване на охладителна система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Промиване на охладителна система

След 24 часовото киснене на радиатора с оцет на слънце явно има резултат. Още не е много сигурно, но вчера на 28-30 градуса външна температура, направих около 70 км на климатик - не мина 100 градуса, като там задържа за малко и пада, повече държеше около 90. Карах по третокласен път с изкачвания, всичко беше ок. После малко засилих по по-читав път 140-160 км., също ок. После се наврях нарочно зад един камион на 5 с 60 км/ч - добре. За сега доволно, но не смея да се похваля. Предстои зареждане с антифриз през уикенда, че сега е с водя за проба. Лошото е, че температурите паднаха, но и при тези преди пак си грееше. Другата седмица ще съм на работа с него - ще се тества по-обстойно.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Колеги включвам се в темата тъй като и при мен има проблем. Преди три месеца смених на Теракана капачката на радиатора защото два три пъти ми завря водата. Всичко се оправи. Преди седмица отворих разширителния съд за контрола и установих в него остатъци от масло. Под капачката на радиатора също имаше такива. Измих разширителния съд и почистих с парцал гърловината. Маслото да е било не повече от 10-15 грама общо. ходих веднага на фирмения сервиз и ми препоръчаха да промия системата.Два дни след това ми се наложи да карам из В.Търново при 42 градуса жега. Забелязах че температурата се вдигаи сочи в третата четвъртина на скалата. Тъй като ме притисни спрях на място.След това изключих климатика и нещата се оправиха. Излязох извън града и при висока скорост климатика заработи при нормална температура на антифриза. Днес преди час пак започна вдигане на температурата. При засилен вентилатор /на четири позиции/ вдига стрелката. На две позиции температурата се нормализира. Приготвил съм Мегио за промиване по съвет на сервиза но още не съм го направил. Загуба на антифриз в системата вкл. в разширителния съд за три месеца нямам. Въпроссът ми е до каква степен е безопасно да се вдига стрелката на температурата посочено по деления.Питам практически защото по горе колега говори за градуси но на теракана няма нанесени такива а има деления. На каква температура отговаря средното деление и съответно двете след него преди червената зона.
      Последно редактирано от Кити; 30-08-12, 13:12.

Коментар

Относно работната температура някои казват 82 , други 87 градуса / говоря за стрелката м/у двете точки/ , от там нагоре . Чел съм , че червената зона е 120 градуса.

Коментар

Колега NIKSD, колко антифриз събира твоята 124, на моята в един каталог и дават 9 литра, той двигателя е почти еднакъв с 320-ката, че да забърквам антифриза. Нещо не мога да си намеря уред за мерене на антифриз, пък сега ми е паднало най-после да си купя
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X