Преди три дни теракана загря и изхвърли 3 литра антифриз. От няколко месеца имам загуба на антифриз и доливам от време на време по малко.Преди месец махнах долната гумичка на капачката за доливане с цел налягането в системата да е равно на външното.В това състояние преди две седмици ходих до Гърция и минах 1000 км. Нивото на антифриза на спадна нито с милиметър.Един ден преди завирането проверих течността и беше в нормално количество.Карал съм 20 км. и се получи завирането.Аз смятам,че веднага трябва да сменям гарнитура,а синът ми който кара японска кола настоява да сменя само капачката с нова за да не нарушавам фабрично предвидените 0.9 атмосфери завишение при загрят двигател които се поддържат от капачката.Може би има право тъй като изправната капачка регулира прехвърлянето на атифриз от и към системата.Поставих капачката от неговата кола, която е идентична , загрях теракана и проверих ,че през тръбата за изтичане на антифриз към казанчето не излизат мехурчета т.е. налягането в системата не превишава 0.9 атм.
Преди да предприема по сериозна намеса искам да чуя и други мнения. Въпросите ми са :
1.Може ли премахването на долното уплътнение на капачката за доливане да предизвика прегряването ?
2.Има ли някакъв практически метод да се уверя,че имам или не нарушено уплътнение на гарнитурата на главата освен визуално като наблюдавам повърхността на антифриза при капачката за доливане?
3.Възможно ли е част от антифриза да се губи към масления картер и какви признаци биха ми подсказали за това ?
Някой ако има друга идея моля да я сподели. От дългия си опит на автомобилист знам,че се тръгва от най леката причина.Затова ако мога да се оттърва от ремонт ще е най добре.
Преди да предприема по сериозна намеса искам да чуя и други мнения. Въпросите ми са :
1.Може ли премахването на долното уплътнение на капачката за доливане да предизвика прегряването ?
2.Има ли някакъв практически метод да се уверя,че имам или не нарушено уплътнение на гарнитурата на главата освен визуално като наблюдавам повърхността на антифриза при капачката за доливане?
3.Възможно ли е част от антифриза да се губи към масления картер и какви признаци биха ми подсказали за това ?
Някой ако има друга идея моля да я сподели. От дългия си опит на автомобилист знам,че се тръгва от най леката причина.Затова ако мога да се оттърва от ремонт ще е най добре.
Коментар