Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper 3.0автоматикГАЗ-теглене на каравана???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Hyundai Galloper 3.0автоматикГАЗ-теглене на каравана???

здр.колеги,мисля да купувам Hyundai Galloper 3.0автоматикГАЗ ,
    основното за което ще го ползвам е да си дърпам караваната/1100кг.5,20м-дълга/въпроса ми е към някой който е дърпал с такъв джип,справя ли се,тежко ли му е,каква скорост развива и какъв разход дава и друго интересно за тази комбинация.мерси предварително

От: Hyundai Galloper 3.0автоматикГАЗ-теглене на каравана???

колега, по принцип 3 литровият мотор при Галоперите не е най-масовият и според мен много трудно ще намериш човек с впечатления за точно тази конбинация. ако имаш въпроси само за джипа питай. мисля, че мога да бъда полезен. не рзабрах въпроса за скоростта. с каква скорост точно очакваш да си теглиш караваната?
    Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от rokito Преглед на мнение
      здр.колеги,мисля да купувам Hyundai Galloper 3.0автоматикГАЗ ,
      основното за което ще го ползвам е да си дърпам караваната/1100кг.5,20м-дълга/въпроса ми е към някой който е дърпал с такъв джип,справя ли се,тежко ли му е,каква скорост развива и какъв разход дава и друго интересно за тази комбинация.мерси предварително

Мога да ти кажа за приятел с 2,5 дизел Паджеро 2 - с лодка 1,5 т., Вакарел го катереше на 5-та при включен автопилот. А ти си повече коне, така че според мен няма да имаш проблеми. А относно разхода - не знам.
      GW Steed5

Коментар

С 3.0 литровия ще може и да излита хоризонтално !До колкото знам на галоперите дифовете са още по бавни от на паджеро,което значи още по-лесно теглене !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Избора ти е подходящ за теглене, наистина ще се изстрелва, въпроса с разхода сигурно не ти е проблем щом си се спрял на този жребец.
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Колега за тегленето няма да имаш проблем,ще тегли караваната и ще пеее ,аз с моя 2.5 тди 99 коня теглил платформа двуосна с натоварен на нея бус който тежи 2600 кг.и върви без проблеми 110-120 си ги подържа (това се случва европейските магистрали )бг.с 80-90км.си върви добре,среден разход за 4000 км.пълен празен 10,5 литра на 100 км. нафта.Караваната ми тежи 750 кг.без багажа в нея с багажа не знам ,имай на в претвид ,че в нея нося агрегат за ток въдици провизий за 4-5 дена дрехи одела багажи за 4 човека, 2 акумолатора по 100 ампера и др. и си я тегля без проблем по кални пътища и пресечени месности,разход на гориво до 90 км. в час 9 на 100 нафта,също така имай на впредвид аз карам джипа с 225/65/15 цетки куми.На газ незнам колко ще гори но като си с автоматик подготви се психически за минимум 18-20 на сто газ,като съдя по това ,че колега кара чироки 3000 кубика автоматик и соло му гори 14на 100 газ,но пък кеф цена няма.

Коментар

По принцип нямаш право да теглиш с повече от 100км/ч, а и не е рентабилно за теб самия! При караваните челното съпротивление е огромно както и разликата между това да теглиш платформа, друг автомобил, агрегат или каравана. На практика караваната е най лека от по горе изброените, но най много може да ти вдигне разхода! Със всеки километър над 100км/ч разхода се вдига с около литър на километър! Казвам ти го от личен опит. При мен комбинацията е Паджеро 3 DI-D автомат с 1300 кг каравана (6,40м с теглича) и при скорост от 80-90 км/ч разхода е 12-13л/100 км, като Панчо е натоварен с 4 човека, 320 литрова багажна кутия на покрива (пълна), и провизии в караваната за 10 дена! При скорост от 110-120 км/ч, разхода отиде на 22-23л/100км!
              Относно влекача ти няма да имаш никакви проблеми. 90 км/ч е твоята скорост!
              Дано съм бил полезен.

Коментар

колеги благодаря заизчерпателните и точни отговори,но сеоказва четози бензиновия го изпуснах и сега съм харесал този за който пишете че също ще дърпа безпроблем,2,5 тди 99к.с. дълъг,ръчни скорости,поконкретно въпроса ми е не за магистрала ивисоки скорости с караваната,а по изкачване на баир/примерно за доспат,широка поляна/ще може л и даятегли ,това е по интересно??а на равно и магистрала скорост от 80-100км емаксимално достатъчна.

Коментар

колеги благодаря заизчерпателните и точни отговори,но сеоказва четози бензиновия го изпуснах и сега съм харесал този за който пишете че също ще дърпа безпроблем,2,5 тди 99к.с. дълъг,ръчни скорости,поконкретно въпроса ми е не за магистрала ивисоки скорости с караваната,а по изкачване на баир/примерно за доспат,широка поляна/ще може л и даятегли ,това е по интересно??а на равно и магистрала скорост от 80-100км емаксимално достатъчна.
                  Това може и да е по-удачно.
                  Да си виждал ТИР или трактор на бензин? Освен мощност си требе и въртящ момент.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    требе и въртящ момент.
                    В кой точно режим на автомата?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      В кой точно режим на автомата?
                      Този гледам е ръчка.

Коментар

този 2,5тди не е автомат,ръчка е

Коментар

Тъй като това е корейското копие на паджеровския двигател 4D56 ще ти кажа директно - откажи се. Коментирали сме нееднократно, че той почти не е достатъчен само за дългото купе, а като му сложиш и дълга каравана от над един тон, му става прекалено много.
                          Потърси бензиновия вариант, 50 коня + 2 цилиндъра отгоре са по-добре, както казва Мечо Пух

Коментар

този 2,5тди не е автомат,ръчка е
                            Все тая. Трябват киловати, а въртящия момент го остави на тези, които не знаят за какво служи трансмисията.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Все тая. Трябват киловати, а въртящия момент го остави на тези, които не знаят за какво служи трансмисията.
                              Няма да влизам в тъпи спорове, ама да те питам, ти колко каравани си теглил и с какво?
                              Щото съм виждал доста каравани изтеглени до хижа Вихрен с Трабанти, а 5,5метрова съм я качвал с Жигула 2105 до Нехтеница. Три поредни години. И вярвам знаеш къде е мощността при бензин и дизел, та се чудя за какво заговаряш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X