Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с диференциал на Галопер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с диференциал на Галопер

здравейте колеги,
    проблема ми е следния: когато купих Галопера имах луфт в задния диференциал. при превключване на скоростите се чува съвсем отчетлив удар. имах подозрения за каре на кардана, тампони и какво ли още не. всичко е здраво. при движение със скорост с около 120 км/ч има лека вибрация, а по инерция се чува виене. при включване на скорост виенето намалява. скоро забелязах, че при ляв завой има леко пристъргване при тръгване от място. нещо като АБС, но при тръгване. днес установих, че пристъргването се е увеличило драстично. все едно има един или два счупени зъба. или прескачане през един (не мога да определя точно). при десен завой проблема не съществува. доста изчетох по темата, но все пак имам два въпроса.
    1. каква е вероятноста дифа да издържи още малко (знам, че трудно се дава прогноза, ама все пак...)? например ходене на море, леки пътувания на къси дистанции или с други думи до есента. интересува ме най-лошият сценарий, който би ме сполетял.
    2.дали да взема диф втора употреба и каквото сабя покаже, или ремонт?

дифа е LSD. чувал съм, че това си им е нормална болежка. имам познат с Галопер КБ и при него има лек луфт, но другите проблеми отсъстват.
    Galloper 2 V6 3.0 2001г.

От: проблем с диференциал на Галопер

Виж си карето на задния кардан към дифа,при мен се появиха същите симптоми,след неколкократна проверка сметнах че проблема е в диферинциала,само една керемидено червена пепел забелязана случайно ме накара да избия задното каре въпреки че нямаше луфтове,оказа се то ,има някъде и снимки в раздела !Дифа трябва да има лек луфт между другото !

Ето ти ....http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=125224
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ронин е прав, първо се увери че каретата са ОК и тогава мисли за диференциала.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ама провлачването е от маслото.Особено ако не е правилното.С какво масло е дифа в момента?
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря и на двамата. още преди време изчетох темата на "Ронин" заради гореспоменатия проблем с луфта. каретата на кардана са прглеждани няколко пъти. днес говорих с майстора, който се занимаваше с гресирането и той потвърди, че грес е излязла отвсякъде и карето е о.к. за всеки случай днес отново го проверих и изглежда наред. съмненията ми се пораждат от странното хрущене пли ляв завой, които карето не обяснява. започвам да се съмнявам в лагер или нещо подобно в дифа.
          Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Ninja1, точно теб чаках. четох в различните теми и стигнах до извода, че си доста компетентен относно дифовете. хоби или професия? по принцип съм в съседен квартал и ако имаш малко време да хвърлиш едно око...
            какво имаш предвид под провлачване?
            Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

хиляди благодарност на Соти и Йори. вчера бях при тях за диагностика и сладка раздумка и се оказа, че проблема е в дифа. оказа се, че първоначално е имало луфт и след като не са взети мерки вседствие на него дифа започва да вие. за сега ще карам така. ако виенето се увеличи драстично ще го вкарвам за ремонт и когато се отвори ще стане ясно какво е за смяна. с други думи: ако на някой му се появи луфт по-голям от нормалното да взима мерки своевременно, преди да е станало късно.
              Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X