Привет на всички, от известно време имам проблем с джипа и по точно с 4х4. Когато включа предния мост, кардана върти а полуоските не, в началото се чуваше едно зловещо прищракване и гумите като че ли подскачаха, сега нищо не се чува. Дайте някакви идеи за проблема, как да се справя с него и приблизителна цена на ремонта. Благодаря на всички отзовали се и весели празници.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с 4х4 на ГАЛОПЕРа
Свий
X
-
От: Проблем с 4х4 на ГАЛОПЕРа
Като начало разглоби хъбовете, измий ги и ги разгледай за дефекти. Много ''майстори''- знайни и незнайни ги ''тъпчат'' с грес, която при ниски температури се втвърдява и хъба спира да е хъб, а ''неработещо нещо си там''На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
-
Първоначално публикуван от swetlioo Преглед на мнениеПривет на всички, от известно време имам проблем с джипа и по точно с 4х4. Когато включа предния мост, кардана върти а полуоските не, в началото се чуваше едно зловещо прищракване и гумите като че ли подскачаха, сега нищо не се чува. Дайте някакви идеи за проблема, как да се справя с него и приблизителна цена на ремонта. Благодаря на всички отзовали се и весели празници.
Коментар
-
Виж си хъбовете първо !Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Много са гнусни тия автоматични хъбова на Галопера.Мен единия почна да ми щрака като го отворих се хванах за главата ква сложнотия са измислили.Тунинговах му малко еднаната пружинка усилих го на 3 места и засега няма ядове .
П.С
Докато го тествах как работи изщрака и другияЛудак
Коментар
-
Така, малко допълнителна информация към проблема. Все още не е разглобяван диференциалът, празници. Само смазване, като започна да се върти дясната полуоска, лявата не е жива. Възможно ли е, тогава да не е от диференциала, а от самата полуоска нещо. споменавам, че не разбирам нищо от тези работи, така че въпросите ми може да ви се струват много тъпи, за което се извинявам.
Коментар
-
Колеги, да взема да питам и аз - като включа 4х4, ако няма достатъчно хлъзгава настилка (всъщност единствено на неутъпкан сняг в полето не се чува) се чува някакво дрънчене, все едно карето на диференциала удря в някаква ламарина. Чува се и при каране направо, като при повече газ се чува повече. Не е прищракване, а си е дрънчене. Миналата зима гледах предпазната ламарина на диференциала - няма следи от удряне, каквито би трябвало да останат, съдейки по шума. Хъбовете работят, зацепват и въртят, та предполагам, че не е от тях. Не съм ги разглобявал никога, де, та е възможно някъде там да е ключа от бараката.
Някой да се е сблъсквал със същото дрънчене, че да сподели опит ?Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база
Коментар
-
Ще погледам още малко темата и когато се обедя че хубавичко е прочетено във форума ........ тогава ще отговоря
П.С
Базикам се утре ще напиша това което знам а Вие мислете каква е общото между диференциал и карета .......... и най-вече защо ще се отваря диференциала при проблем с хъбовете и къде в тоя диференциал има карета че и щракатЛудак
Коментар
-
Срамне знам какво е общото. А иначе как най-правилно се експлоатира това 4х4, в смисъл кога трябва да се включва и кога не трябва, каква е максималната скорост при която може да се кара с 4х4 и завоите за предпочитане ли са? Това специално за Галопера питам, четох няколко темички из форумите, но освен да ме объркат и да ми вкарат много въпроси в главата с друго не помогнаха
Поздрави на всички.
Коментар
-
Първоначално публикуван от swetlioo Преглед на мнениеСрамне знам какво е общото. А иначе как най-правилно се експлоатира това 4х4, в смисъл кога трябва да се включва и кога не трябва, каква е максималната скорост при която може да се кара с 4х4 и завоите за предпочитане ли са? Това специално за Галопера питам, четох няколко темички из форумите, но освен да ме объркат и да ми вкарат много въпроси в главата с друго не помогнаха
Поздрави на всички.
Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база
Коментар
-
Благодаря за помощта колеги, оправи се проблема с 4х4. Оказа се както всички ме насочиха пустите хубове. При единият се беше счупила една пружинка, която с малко преправяне стана идеално и сега проблема е решен. Благодаря Ви.
Коментар
-
Първоначално публикуван от swetlioo Преглед на мнениеБлагодаря за помощта колеги, оправи се проблема с 4х4. Оказа се както всички ме насочиха пустите хубове. При единият се беше счупила една пружинка, която с малко преправяне стана идеално и сега проблема е решен. Благодаря Ви.Лудак
Коментар
-
Ами предполагам е това, извито Г-образно, което беше се изкривило, но при опита за изправяне се счупи. Сега въпросната пружинка е по-къса, и някак си напасната и функционира, дано издържи дълго, по натам ще го мисля за по-сериозен ремонт, сега важното е че работи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар