От: Проблем с горивната система на Хюндай Теракан 2.9 CRDI
Какъв е този смукател и какво смуче ? Вероятно говориш за клапана , който не дава да става вакум в резервоара ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с горивната система на Хюндай Теракан 2.9 CRDI
Свий
X
-
На мен ми изглежда, като втори смукател с цедка. Колегата Zoro-1 в мнение 18 на темата е споменал за нея, но за съжаление снимките в неговата тема не се отварят. А това на снимката в твоето мнение 84 в темата, с цедката и ръждивата капачка не е ли точно това, въпросната втора сонда?Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
Не , не - това от мнението ми е тръбичката за обратна нафта /нея съм я удължавал/ , там където е цедката от там помпата за ниско налягане/отпред при двигателя - монтирана е на тялото на ГНП/ си дърпа нафта от резервоара. Лично мое мнение - ако нямаш образуване на вакум в резервоара не рови и не бърникай излишно. Всичко това , което го виждаш се намира на сондата -това със счупената тръбичка не е от мен , а от руски форум.
Коментар
-
Да, знам че тези разкопки са от руски форум, но точно на снимката се вижда че и другата сонда е силно корозирала, та затова по пътя на логиката, сметнах че щом сондата ми с нивомера е корозирала, то и другата не е по-добре. Затова се захванах да търся вариант да стигна до нея. Иначе взех една втора ръка, която е видимо по-запазена от моята, но все пак ръждясъла. Процедурата, която направих е следната: грубо почистване( да падне основната гняс), 4 дни киснене в оцет, за да доизчисти, след като вече се откри метала и блесна, последва запечатка с ръждопреобразувател, грунд и накрая 3в 1. Следващата седмица я качвам и вече ще огледам моята сонда какво и е точно състоянието и ще я подложа на същата процедура
за резерва. Но много ме притеснява втората сонда
моля за помощ!
Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
Колегата Зоро, миобясни, че трябва да се свали резервоара, за да сесвали втората сонда. Това пък дава предпоставка и за едно промиване на самия резервоар, което няма да е излишно
Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
Привет и от мен, снимките не се виждат уви понеже руският сайт където бяха - затвори кепенци. Ако ги намеря ще ги кача пак. Та, има втора сонда, но както казах трябва да се свали резервоара. Промивка на резервоара е СИЛНО препоръчително предвид мястото което обитаваме, за живот и дума не може да стова!Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
Вчера подмяната на основната сонда, с рециклираната, премина успешно
Свалената сонда от джипа е в много лошо състояние. Радостното е, че в частта си, която е в резервоара е като нова. Също и от това, което видях в резервоара има чисто и бяло дъно, без боклуци и отлагания. Качих новата сонда ипоказва коректно нивото. Сега за старата сонда. Исках да й направя същата процедура и да мине в резерв. Свалих грубата ръжда и я обезмаслих. Едната кабелна обувка се разбадна от окисление-вижда се на снимките. На тръбичката за обратната навта, забелязах микроскопична дупчица, като от кърфица, от където е текло. Все пак ще я запечатам и прибера, за всеки случай. Извода е че цялата манипулация е извършена точно навреме, защото най-малкото скоро ещяло да ми отчита нивото на горивото.
Последно редактирано от tzetzo_slavista; 21-04-16, 11:48.Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
Колеги днес направих тази манипулация със сондата.Изкарах е представляваше като на колегата-тежко състояние.Резервоара-чист нафтата бистра,няма отлагания,цетката чиста.Сондата дупка на едната тръбичка на връщащата нафта,дупка на тръбата на цетката,дупка и на другата тръба...Почистване запояване абе игра,всичко стана без нивомера така че ново от колос гледам 125.50 кажете само сносно ли е или оригинална сонда да взимам...Друго смених си клапаните на всички дюзи сам,разпръсквачите бяха като нови. Клапанчетата ги взех от алито по 25$ вече около 15 000км нямам ядове.Съмнявах се от тях но явно е сондата защото като ги заварих нови скоби излезнах и му дадох газ до ламарината и чек няма.Замириса на съединител но чек не.Пали от четвърт.....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар