Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Santa Fe 2.7 аuto 2002г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Hyundai Santa Fe 2.7 аuto 2002г.

Здравейте!Ползвах търсачката,но не намерих отговор на нищо за точно този модел и тази година.Спрял съм се на такив джип и имам няколко въпроса:
    1-во-как работи 4х4-то?(Full Time..?)Изчетох много и в този форум(за следващия модел) и в Huyndai форума,но не намерих точна информация!
    2-ро-как е като разход?Колебаех се между газ и метан?
    3-то-изобщо какви са му плюсовете и минусите?
    Благодаря предварително!
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

От: Hyundai Santa Fe 2.7 аuto 2002г.

4х4 -то е фултайм

като разход е добре - какво сипеш, ще го изгори... между 10 и 15/100 бензин... познавам собственици на такъв, които се отказаха от метана и карат на газ... метанът много спъва автомобила, тежи и т.н. все пак се предполага, че няма да караш такси с джипката...

плюсовете би трябвало да ги знаеш, ако ще купуваш такъв... здрав и надежден автомобил, сравнително не-скъпи резервни части /като за СУВ/, просторен и т.н.
    минусите - някои не харесват дизайна на модела, на мен не ми харсваше "дупката" между първа и втора скорост, но моя беше дизел - ръчка, ти си харесал бензин автомат...

много зависи какъв ти е стила на каране, за какво ще го използваш и т.н.
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

въпреки че съм със сантафе на нафта, имам и автомобил с метанов инжекцион /и паралелно чип/ . - никакво спъване няма /освен умишлено да го скопиш/ , въпрос на настройки на метановия комп , който си работи паралел с бензиновия.
      спокойно може да се нагласи да е по-пъргаво от на бензин /за сметка на разхода разбира се/ .
      единствения проблем на метана е че поскъпна, и по изгодно иде май да е пропан-бутан. като също задължително - инжекцион. ако ще слагаш, не се цигани , а сложи уважавана изпитана марка, от добър сервиз, щото понякога и "майсторите" са едни...
      а бутилка - според нуждите, мястото и т.н.

Коментар

не се колебай колегата е прав ако е читав и запазен са много здрави и непретенциозни и сложи газов инж. няма да съжаляваш.

Коментар

Джипът вече е на лице,обаче въпреки съветите ви вземах метанова уредба и то обикновена!Според майстора щяла да стане?Дали?
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Нека ти е честит тогава, със здрав =е да го караш и много безаварийни километри.
            Подкрепям мненията на колегите за здравина, части, комфорт и т.н.
            Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Оказа се, че Santa Fe-то няма грешка!Семейството обиколихме цяла България с него и се кара всеки ден откакто е пусната темата-никакви грижи!
              Отначало имах малко проблем с метана, но то си беше по вина на майстора.
              Пробвано е на всякакъв терен без сняг-сега му иде времето.(обурудвано е с 4 пирелита)
              Джипа е удобен, икономичен , евтин за това което получаваш!На място не може човек да го чуе работи ли, не работи ли...да не повярва човек,че Hyundai са направили такова нещо!Ако някой се чуди дали да си купува такъв-да не се чуди и да го грабва!Като офф-роуд възможности не е кой знае какво, но като за извън пътя и леки разходки-приемливо е.

Ето няколко снимки..

много тясно стАна

Айде сега като падне малко сняг ще има и клипове, че и на синковеца съм обещал да кара!
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

Имам и аз някакви евентуални мераци,но..интересува ме това чудо бавни скорости имали,или просто е зацепено фултайм на 4х4 и толкова???
                И другото нещо...отзад на цял мост ли е или на активно окачване???
                До колко може да се повдигне малко,за да се подобри проходимостта му???
                Предварително ви благодаря!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Доколкото знам на това -Старото Санта фе 4х4 е на Щайер и е постоянно зацепено. Няма бавни, това беше причината и преди време да си продам Тусона.
                  GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                    Доколкото знам на това -Старото Санта фе 4х4 е на Щайер и е постоянно зацепено. Няма бавни, това беше причината и преди време да си продам Тусона.
                    За Щайера сега чувам, но може и да е така.Бавните са голямо нещо!
                    Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Имам и аз някакви евентуални мераци,но..интересува ме това чудо бавни скорости имали,или просто е зацепено фултайм на 4х4 и толкова???
                    И другото нещо...отзад на цял мост ли е или на активно окачване???
                    До колко може да се повдигне малко,за да се подобри проходимостта му???
                    Предварително ви благодаря!
                    Поздрави!
                    Отзад не е на цял мост, бавни скорости-няма, може само да си ги сменяш ръчно(с + и -).
                    За повдигането може би с подложки може да се направи нещо, но все пак не е направено за офф-роуд.Изненадва ме приятно сега в снега как се държи, може би някаква електроника се намесва но си разпределя всичко равномерно и нито се получава презавиване(като му дадеш малко газ става), нито недозавиване.Ако се чудиш дали да го взимаш-взимай няма да съжеляваш.За леко излизане извън пътя и стабилност на пътя е перфектно.
                    Утре сутрин ще направя една снимка отдолу да видиш колко е високо и окачването как е.
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Само на мен ли ми се струва, че парното и климатика са малко слаби? Като топлина/студено е добре, но като "духа" ( ) е малко слабо?! Само при мен ли е така, ако да-да търся проблема, че като тръгне човек сега зимата със запотените стъкла е кофти.
                      08седем9010З60
                      MAKE RALLY NOT WAR
                      Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X