Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на габарит на Хюндай Теракан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на габарит на Хюндай Теракан

Здравейте приятели на Терито. От скоро съм собственик на такава машинка и много и се радвам, за сега служи вярно. Вчера ми се наложи да си сменя изгоряла крушка на габарита на камиончето. Оказа се че това въобще не е толкова просто. Предварително бях търсил инфо как става това, но уви не намерих и затова споделям своя опит. Отвих всички видими болтове , но и това не помогна пак нещо задържаше габарита, които е заедно с фара. Оказа се, че трябва да се действа през подкалника. Махате пластмасата и едва тогава можете да стигнете до един скрит болт. Чак след неговото отвиване имате пълен и лесен достъп до всички светлини.
    До тук добре, но имам още два проблема, които искам да споделя с вас преди да съм отишъл в сервиза:
    1. Километражъм ми не очита вярно - стига до 40км/ч и от там нагоре не мърда, въпреки че скоростта с която се движа е много в повече.
    2. Копчето от което се включват халогените не функционира както трябва, включва си когато то си поисква, а не когато аз настоявам за това.
    Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели на какво се дължи. Изчитайки форумът на Тери виждам, че има много технически подготвени и знаещи хора. Благодаря предварително.

От: Смяня на габарит на Хюндай Теракан

Първоначално публикуван от simted Преглед на мнение
    Отвих всички видими болтове , но и това не помогна пак нещо задържаше габарита, които е заедно с фара.Махате пластмасата и едва тогава можете да стигнете до един скрит болт. Чак след неговото отвиване имате пълен и лесен достъп до всички светлини.
    Габарита не е заедно с фара! Отвива се само едно болтче и се издърпва със сила само габарита - държи го един фиксатор отдолу! Проблема е, че може на този фиксатор да му видиш сметката ако го напънеш много! Аз първия път не се осмелих и го закарах в сервиза! Там видях как става, но все още се потя когато го издърпвам!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

че ти колко пъти си ги сменял
      да ти пратя 2 светодиодни от мойто производство, ще ти изкарат поне 5 години
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря Skorpion_BG и аз го видях този фиксатор и ме достраша, че ще го счипя и после...... Така е по безоопасно, е по трудоемко, но пък е по сигурно. Нещо по другите възникнали при мен проблеми да ме посъветвате? Питах и в друг подфорум, но уви.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          че ти колко пъти си ги сменял
          да ти пратя 2 светодиодни от мойто производство, ще ти изкарат поне 5 години
          Ами за 6 години три пъти!
          От които два пъти аз!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Нещо по другите възникнали при мен проблеми да ме посъветвате? Питах и в друг подфорум, но уви.
            Ами по принцип трябва да отидеш до сервиза! За мен е датчик за километража и самото ключе на волана! Но може и да бъркам!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Тъй като до сега не съм имал джип сега проучвам във Варна към кой сервиз да се обърна. В голяма дилема съм. Някъде прочетох във форума, че фирменият на Хюндай тук не става. Skorpion_BG ако е този датчик знаеш ли къде се намира и каква е цената на нов ако се наложи този да го сменя?

Коментар

Моят съвет е, обади се във фирмения ви сервиз и попитай за цените на частите. Обикновенно цените не могат да те уплашат и се купуват от там - най често след поръчка. След това, все пак ако цената е солена потърси други пътеки. Относно повредит - ти опита ли да поразглобиш туй - онуй и да установиш причината. Може да има нещо елементарно и само да излезе наяве, но все пак трябва да ни упътиш по следа
                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Skorpion_BG ако е този датчик знаеш ли къде се намира и каква е цената на нов ако се наложи този да го сменя?
                  Нямам идея!
                  От сервизите в София съм доволен! Ама ти е далеч!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Сервиза в Бургас съм го ползвал и за някои неща става, но за нашите модели трябва да се внимава за каквото се ходи, че някои неща ги пропускат - предимно по-специфичните.
                    Специално за твоя проблем мисля, че ще се оправят и във Варна. ВСе пак такова нещо не би трябвало да им се опре.
                    За габарита колегата Skorpion_BG правилно казва, с малко повече сила и подходящ ъгъл се изважда. Моите ги вадих за да сложа светодиодни крушки. Доста съм по доволен от варианта с обикновените, задните не съм ги сменил още.
                    За ключа на халогените щом е когато си поиска най вероятно е проблем по ел. веригата - самия ключ, кабелите, контактните точки. Едно по едно се проверяват и се излючва проблемното място. Ако намериш някой да разбира по електрото може да стане и без сервоз.

Коментар

От: Смяна на габарит на Хюндай Теракан

Здравейте, при диагностита наистина се оказа, че датчика за километража, който го няма в наличности и се доставя по поръчка. Така че ще чакам. А относно халогените нищо не можаха да установят "май е това, ама не е то... Трябва да се демонтира всичко по волана, аербег и т.н." Отказах и ще търся вариант при електричар, които съм ползвал и преди. Благодаря на всички отзовали се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X