Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем по ходовата част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем по ходовата част

След 2 години тормоз, крайно време беше нещо да сдаде багажа, а именно - паразитен хебел на кормилните щанги (к'вото и да е т'ва), както и долен тампон на преден амортисьор - както казва майстора ми.

Та - сега к'во? Този хебел прави ли си или се сменя? Тампона на амортисьора има ли го като отделна част, става ли от Паджеро?
    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

От: Проблем по ходовата част

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
    ... Та - сега к'во? Този хебел прави ли си или се сменя? ...
    Какво му е на хебела? По принцип и може да се прави, и може да е необходимо да се смени, според случая. Има по него едни пластмасови втулки. Ако са разбити те - имаше ги в Индкомерс. Взимаш, сменяш и караш. До следващия път ...

По принцип не му е много здрава конструкцията на паразитния хебел и може и да се счупи, ако си по-способен ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Какво му е на хебела? По принцип и може да се прави, и може да е необходимо да се смени, според случая. Има по него едни пластмасови втулки. Ако са разбити те - имаше ги в Индкомерс. Взимаш, сменяш и караш. До следващия път ...

По принцип не му е много здрава конструкцията на паразитния хебел и може и да се счупи, ако си по-способен ...
      Ами не знам какво му е, викат, че бил разбит.
      Взаимозаменяем ли е с на Паджеро, че май имало няк'во на части...

А за тампона на амортисьора? Май можело да се преправи и набие от други коли?

Коментар

Ами не знам какво му е, викат, че бил разбит.
        Взаимозаменяем ли е с на Паджеро, че май имало няк'во на части...

А за тампона на амортисьора? Май можело да се преправи и набие от други коли?
        Най-вероятно е да са втулките

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hebel.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5212337

Хебел трябва да става и от Паджеро, но не виждам особен смисъл да го сменяш, ако не е строшен. може да минеш и само със смяна на втулките.
        Виж, май има вариант да се сложи с известно ТНТМ хебел за Паджеро 2, който да се захваща в 3 точки и става по-здраво.

Тампон на амортисьора не съм сменял, но ми се върти спомен, че въпросът се обсъждаше в "Мицубиши" и Паджеровод беше предложил някакъв вариант.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да разбирам ли, Чавдо, че хебелът не е (лагерен/иглен) и че мога да мина само с един стругар и нови втулки?

Коментар

Да разбирам ли, Чавдо, че хебелът не е (лагерен/иглен) и че мога да мина само с един стругар и нови втулки?

Зависи какво му е. На моя последния път бяха се разбили само пластмасовите втулки, отбелязани с червено на картинката.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако втулките са същите като паджерските, имам няколко комплекта полиуретанови заместители.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

В понеделник ще го закарам на разфасовка и ще имам повече инфо.

Коментар

Паразитния хебел има и ябълковиден накрайник...ако накрайника е разбит сменяш целия хебел........ако са само втулките може да ги смениш само тях........! Каква разфасовка...лягаш зад предна дясна гума и го разклащаш първо хебела,после щангата която е надяната на ябълката на хебела...работа 1-2 мин...! Смяната на хебела трае 10 -15 мин....!

едит....Имам хебел за галопер с разбити само втулки....! Колега stargazer ако са същите (как ще разберем) може да ми пратиш един комплект с наложен платеж...!
                  Последно редактирано от Roninn; 25-09-10, 23:38.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Колата на майстора се е развалила и ме отсвири като балтон в жега.
                    В понеделник щял да приеме Галопера.
                    Но...когато нещо почне да се чупи - друго веднага го последва.

Сега ми свети няк'ва червена лампичка с такива означения ---> (!)(P) - обикновено свети, когато е вдигната ръчната, ама сега си свети постоянно....от време на време гасне де, ама пак светва.
                    Това дали може да е свързано с накладките (за смяна? ) или нещо дава контакт и си мисли, че ръчната е дръпната?

Коментар

Колата на майстора се е развалила и ме отсвири като балтон в жега.
                      В понеделник щял да приеме Галопера.
                      Но...когато нещо почне да се чупи - друго веднага го последва.

Сега ми свети няк'ва червена лампичка с такива означения ---> (!)(P) - обикновено свети, когато е вдигната ръчната, ама сега си свети постоянно....от време на време гасне де, ама пак светва.
                      Това дали може да е свързано с накладките (за смяна? ) или нещо дава контакт и си мисли, че ръчната е дръпната?
                      Долей малко спирачна течност. (Ако няма някаде теч, най вероятно накладките вече са за смяна)
                      TLC 73 4.2-TD
                      Автоматик
                      Тел.0887859269

Коментар

При мен (Киа), така свети и при намалено ниво на сп, течност.

Коментар

Благодаря! Ще пробвам с доливане и ако пак свети - ще кажа на майстора да види и накладките в понеделник.

Коментар

Галопера май няма датчик в накладките. Има само "звуков" - една пластина, дето почва да стърже в диска и се чувстваш като трамвай.
                            Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Благодаря! Ще пробвам с доливане и ако пак свети - ще кажа на майстора да види и накладките в понеделник.

Като долееш няма да ти свети, ама ти пак виж докъде са накладките!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X