Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червен антифриз за галопер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Червен антифриз за галопер

Да питам този антифриз става ли за галопера....пише че бил щадящ към алуминий.....

Преди беше лесно...има антифриз-няма антифриз...сега станаха Г11- Г12...загубена работа...!.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Червен антифриз за галопер

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Да питам този антифриз става ли за галопера ...
    Карах с такъв известно време. Не съм забелязал да има някакви проблеми.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

На ферозата съм с такъв. Изцяло е алуминиева. Няма проблеми вече 3-та година.

Иначе, на тераното сипах G12+ нa HEPU, или нещо такова. Мисля около 9лв литъра беше, концентрат.

Желателно е да измиеш стария докато не започне да тече чиста водица, и чак тогава да сипваш новия.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Червен антифриз за галопер

След като имах спукан маркуч долях около 40 литра вода за да се прибера....Няма и следа от стария....!
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Незнам кой какво ползва аз активно се занимавам с транспорт от 14 години и на всичките ми превозни средства слагам руския антифриз лена,нямам протекла водна помпа нямам и някакви курозий който да съм забелязъл по в автомобилите който са минали през наща фирма,но това сие мое мнение,единственото което забелязвам е че при концентрация разреден антифриз на -около 18 градуса при температура -около 25 течноста не се втвърдява или да стане на желе или да се згъсти драстично !!!! Незнам обаче защо аз гледам със недоверчивост към Приста ойл и всичките им масла и антифризи и каквото и да било там !!!

Коментар

А каква е разликата, колеги, от червения до синия антифриз? Боята или нещо друго?
            Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
              А каква е разликата, колеги, от червения до синия антифриз? Боята или нещо друго?
              Червения се води "Long Life", тоест сменя се на 5 години, вместо на 2, като обикновения. Има и други, но основната е тая.

...ама това по дефиниция. Дали реално точно при Prista/LUKOIL/ПЕТРОЛ (и на трите бензиностанции се продава, и е един и същ, незвисимо от "марката" на етикета) има друга разлика, освен в боята - няма как да знам. На ферозата си седи бистър все още. Поради тая причина на тераното сипах марков с гарантиран произход, независимо че двигателя е изцяло чугунен.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разликата им е и в състава, най-вече в антикорозионните добавки - ето тук има доста подробна и изчерпателна информация
                Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

От: Re: Червен антифриз за галопер

След като имах спукан маркуч долях около 40 литра вода за да се прибера....Няма и следа от стария....!
                  Промий с източване до дъно, това с доливането сме го пробвали и не е вярно. Остава доста.

Иначе аз съм известен като фен на Приста, но то е, защото за мен това е гарантираният произход. Ако някой си е "гарантирал" друг производител - най-правилното е да взема от него.

Коментар

За състава,ясно. Избираш според потреблението. Но съм чувал "сипи от червения,за джипките,а не от синия " Той не ставал.
                    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
                      За състава,ясно. Избираш според потреблението. Но съм чувал "сипи от червения,за джипките,а не от синия " Той не ставал.
                      Е, това са глупости. Аз например предпочитам да сменям антифриз по-рядко, и това е причината. Нито една от джипките ми не иска специално "червен". А някои си карат със заводския докато продадат колата. Баджанак ми продаде жигула на 30 години със заводския си антифриз. Нали се сещаш колко е бил антифриз, с изключение на това че не замръзва.

Точно определен антифриз искат точно определени возила, и дъртите ни дръгели обикновено не са от тях. Ако в книжката обаче пише че иска G12, както ми е например fabia-та, с абсолютна сигурност не бих сипал нищо друго по-нисък клас.

Коментар

Спарки....тука не ти вярвам......По скоро колата на баджанака не е била жигула.........инъче е невъзможно.......Аз за 3 години смених 3-4 радиатора и 6-7 водни помпи......На всички проблема им е че фланеца на перката е горещо набит на оста на водната помпа и рано или късно изкача и обикновенно спира в радиатора.....И така докъто не започнах да ги заварявам с електрожена.....Не ме питай как се заварява легирана стомана ...ти знаеш...!

Коментар

От: Re: Червен антифриз за галопер

Спарки....тука не ти вярвам......По скоро колата на баджанака не е била жигула.........инъче е невъзможно.......Аз за 3 години смених 3-4 радиатора и 6-7 водни помпи......На всички проблема им е че фланеца на перката е горещо набит на оста на водната помпа и рано или късно изкача и обикновенно спира в радиатора.....И така докъто не започнах да ги заварявам с електрожена.....Не ме питай как се заварява легирана стомана ...ти знаеш...!
                          Имал си много лош късмет или силно разбалансирана перка. И аз съм виждал Жигули с оригиналния антифриз (е няма такава тиня).

Коментар

Друг път .....Перката си беше ок.......Не го вярвам това.......за антифриза......айде да не казвам че е невъзможно...!

Коментар

Жигулата беше на има-няма 50-ина хиляди. Карана е малко, поддържана - още по-малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X