Здравейте,някой знае ли майстор механик в София за ремонт на стругове?Трябва ми за смяна на лагери на шпиндел.Стругчето е любителско, китайско
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сервиз и ремонт на стругове
Свий
X
-
Пробвай да научиш къде вносителите на китайска техника си правят машините. Примерно тези на Редута или тези в Дружба
Пък пусни и някоя снимка на стругчето и какво (не)прави...
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Аз от стругове нищо не разбирам ( нищо че имам и понякога поработвам на него) но да не ти се разминават оборотите със скороста на подаване и дълбочината на врязване?
-
Голяма ти е стртужката, ниски оборотите (ако е алуминий), нож не се закрепва така под ъгъл спрямо ножодържача, щото всичката му геометрия отива по дяволите.
Не изключвам да има луфтове, но, с това часовникарско стругче не можеш да очакваш твърде много по отношение на вибрации - малко стругче значи високи обороти, малко подаване и малка стружка.
-
Подпри индикатор на патроника и го напъни с дръжката на чук срещу хода на индикатора.
Виж колко "мърда".
Често шпиндела е на к-т конусни лагери и има начин за натягане/обиране на хлабината според ръководството.
Ако няма - затягаш докато изчезне радиалния луфт. После още 10-15 градуса.
Проверка дали не си "предобрил" - за 15-20 мин въртене на празен ход и средни обороти, лагерите не трябва да загреят повече от 10-20 градуса.
-
-
По време на идващите светли христиански празници, аз по стар си мой навик ще съм мюсюлманПървоначално публикуван от Емил Русев Преглед на мнение...........Луфта го мерих-12 стотни е,което е много и не може да се натегне повече
т.е ще работя
що не го метнеш на рамо това техническо чудо и не дойдеш да видим пък дали е толкова сложно да му ......
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Компактните китайски стругчета са деветото чудо на света, и много може да се изпише за тях.
Обикновени шпинделът им лагерува на два конусни лагера, и е предвидена възможност за регулиране на хлабината.
Част от проблема с тях е, че са направени от кашкавалиум, с дебелината на сгънат вестник и по тях всичко се огъва и поддава.
При някои от "деветите чудеса на света" има осезаемо подобрение ако се махне конусния супорт и се замени с плътно джелезо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар