Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сервиз и ремонт на стругове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сервиз и ремонт на стругове

Здравейте,някой знае ли майстор механик в София за ремонт на стругове?Трябва ми за смяна на лагери на шпиндел.Стругчето е любителско, китайско

Пробвай да научиш къде вносителите на китайска техника си правят машините. Примерно тези на Редута или тези в Дружба Пък пусни и някоя снимка на стругчето и какво (не)прави...
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Аз от стругове нищо не разбирам ( нищо че имам и понякога поработвам на него) но да не ти се разминават оборотите със скороста на подаване и дълбочината на врязване?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Голяма ти е стртужката, ниски оборотите (ако е алуминий), нож не се закрепва така под ъгъл спрямо ножодържача, щото всичката му геометрия отива по дяволите.

Не изключвам да има луфтове, но, с това часовникарско стругче не можеш да очакваш твърде много по отношение на вибрации - малко стругче значи високи обороти, малко подаване и малка стружка.

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Подпри индикатор на патроника и го напъни с дръжката на чук срещу хода на индикатора.
      Виж колко "мърда".

Често шпиндела е на к-т конусни лагери и има начин за натягане/обиране на хлабината според ръководството.
      Ако няма - затягаш докато изчезне радиалния луфт. После още 10-15 градуса.
      Проверка дали не си "предобрил" - за 15-20 мин въртене на празен ход и средни обороти, лагерите не трябва да загреят повече от 10-20 градуса.

Мисля,че са обикновени съчмени лагери,а на много места препоръчват ролкови конусни-Луфта го мерих-12 стотни е,което е много и не може да се натегне повече

Коментар

• asenv
      asenv коментира
      Редактиране на коментар
      Опитахте ли с промяна на натяга от двете гайки от задната страна на шпиндела?

• Емил Русев
      Емил Русев коментира
      Редактиране на коментар
      Да,няма промяна.Даже ги махнах и пробвах,същия резултат.

Първоначално публикуван от Емил Русев Преглед на мнение
    ...........Луфта го мерих-12 стотни е,което е много и не може да се натегне повече
    По време на идващите светли христиански празници, аз по стар си мой навик ще съм мюсюлман т.е ще работя що не го метнеш на рамо това техническо чудо и не дойдеш да видим пък дали е толкова сложно да му ......
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Емил Русев
      Емил Русев коментира
      Редактиране на коментар
      Имам уговорка с двама души за сега,да го видят и ако не стане нищо при тях ще пиша. Благодаря все пак!

Компактните китайски стругчета са деветото чудо на света, и много може да се изпише за тях.
    Обикновени шпинделът им лагерува на два конусни лагера, и е предвидена възможност за регулиране на хлабината.
    Част от проблема с тях е, че са направени от кашкавалиум, с дебелината на сгънат вестник и по тях всичко се огъва и поддава.
    При някои от "деветите чудеса на света" има осезаемо подобрение ако се махне конусния супорт и се замени с плътно джелезо.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
    X