Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OBDII на Honda CR-V 1998

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • OBDII на Honda CR-V 1998

    Понеже верно е скука в тоз подфорум рекох малко да повдигна една тема за човъркане по колата. Намислил съм да си взема един Bluetooth OBDII четец и да го свържа към андроид телефона си. Общо взето не ми трябва за нищо конкретно ами ей така за идеята плюс възможността да следя "на живо" какво се случва с някои параметри, пък и да си чета сам грешките - все пак в сервиз взимат 20-30 лева пък той самия bluetooth модул струва 20 лева с доставката от ибей, пък програмата за андроид е безплатна (орязаната версия).

    Това добре, но при мен липсва 16-пиновия OBD конектор - има само 3-пинов конектор покрай диагностичния 2-пинов. Доколкото знам в Япония (моята е тамошно производство, 101-хилядната бройка) въвеждат стандартния 16-пинов OBD конектор чак към 2000-та или 2001-ва. Дали bluetooth модула ще работи с преходник 3-към-16 пина? Четох, че при 3-пиновия преходник се губи захранващия пин с +12 волта и подобни решения не проработват - има ли някой да го е пробвал и да е успял? В хонда форума един момък беше отворил ЕКУ-то и беше забол директен блутуут модул към 3 пиновия изход, но не ми се рискува да не изпържа нещо...

    Весело посрещане на новата година!
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

  • #2
    От: OBDII на Honda CR-V 1998

    Здрасти колега и за много години! И аз минах наскоро покрай същите намерения, още повече като гледах няколко видеа в you tube как работят приложения за Андроид в real time и направо се поболях, че нямам ОБДII. Бях минал и през темата дето си чел в другия форум, и за съжаление накрая се отказах още повече че съм на газ и ми се ще да имам нещо към газовия комп, ама и там изхода е 3 или 4 пинов не помня пък и няма софт още за андроид. Аз доколкото разбрах основния проблем е че дата пина е само 1 при нас и това поражда противоречие между пристигащите и изпратените данни и отделно дата протокола не е съвместим. Попаднах обаче и на сайт който предлага инфоборд който се включва към тази букса и показва основни данни тъй че може би има вариант. Някои китайски ЕЛМ 327 Блутут джаджи също давали проблем та зависи и там на какво ще попаднеш. Иначе се залепям за темата и ще се радвам да се намери вариант особено пък за газовия комп.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

    Коментар


    • #3
      От: OBDII на Honda CR-V 1998

      Ако газовата ти е BSM или някой от съвместимите й варианти мога да ти пратя схема за кабела и да си го направиш сам. Иначе софтуера е безплатен и ще тръгне на всеки лаптоп - не знам дали има емулатор за Windows за андроид, тогава вече става засукано Инак аз намерих един аналогичен 16-към-3 кабел с допълнително захранване, но е с букса (3-пиновата) за FIAT и евентуално ще се наложи да се отреже и постави нов конектор съвместим с Хондьовия. Може да пробвам това решение, ама ако подам 12 волта на Tx линията ЕКУ-то може и да ми се нацупи малко...
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

      Коментар


      • #4
        От: OBDII на Honda CR-V 1998

        http://www.multitronics.ru/products/vc731/

        Ако на някой му е интересно може да разгледа пдф-а с начина на монтиране на борда за Хонда. Може някой да се сети нещо.
        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X