Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда-CR-V извън пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда-CR-V извън пътя

Е за това карам автоматик! Пускаш спирачката и тръгваш.
    Не че някога ще видя сняг и кал, ама ... Даже в момента съм без кардан (счупено каре).
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Още малко практика-вчера в София сняг 35-40 см.Гумите са ми всесезонки-по равното и кратки леки наклони-имам предвид и да е по ясно ъгъл на наклона не повече от 10 градуса и дълъг не повече от 10 метра-автомобила върви и пори като танк,да превърта,буксува,мести се наляво,на дясно,но не спира.Спираш тръгваш-няма проблем.Държа да отбележа,че температурата беше -6,5 градуса-толкова ми показваше термометъра който съм и монтирал и снега е рохкав-не е мокър и слепващ-слегае въргу стар асфалт с изронени участъци и тук там доста дълбоки ями.Извод-Автомобила се справя без проблем-лека кола от там с каквито и да е гуми,не би могла да мине-последвали ме и в последствие закъсали на няма и 100 метра откакто са навлезнали в непочистения участък.
      Същия маршрут с Рав 4 на жената-много добре обут-чисто зимни мишлен алпин шарка"меча стъпка"-Нейния термометър показваше -6,7 градуса.Минава без проблем,копа малко по яко-върви и с повече газ,за разлика от Хондата ми,която като я ръчна не спира,но започва да превъртат колелата и не увеличава скороста.Извод-зимните гуми имат леко преимущество пред всесезонките-все пак за това са направени.
      Следваща проба-Наклон вече почти 25-30 градуса давам го така за да се види от ъгломер за какво става въпрос-отъпкан предишен сняг отдоло от автомобили/мойте двата-други там не смеят да влизат и излизат/ и разтопен от дъжда и навалял новия върху него-дебелина на снежната поквивка около 30 см-място откритата естакада на захода за подземния ми гараж-Хондата стига до някъде по наклона на около 2-3 метра колкото задните колела да се качат,1-1,5 метра по снега и боксувайки с четирите колела остава там.Спиране ,тръгване с малка засилка-боксува.Работа с полусъединител дава резултат,но я загасях няколко пъти-Извод-ако трябва да качвате такъв наклон с Хондата,с толкова сняг с каквито и гуми да сте по добре се откажете-иска си понижаваща предавка.
      Същия тест с Рав 4-въпреки убеждението ми,че гумите са и по добри-резултата беше същия,даже леко по зле-отдавам го на това,че тя е 4х4-зацепена постоянно с разпределение 50 на 50 преден заден мост.Може това да е по добрия вариант-но вслучая не беше!Затова съм категоричен в извода ,че с каквито и гуми да сте не се забърквайте в такова приключение.
      За съжаление клиповете тепърва ще чакам одобрение от Vibox ,качване на стената и тогава да може да ги видим.Дано се справя.Та така!
      Генерален извод-не е офроуд джип,но не е и високо вдигнат лек автомобил-просто е HONDA CR-V!
      имах и Toyota Rav 4 2006g.
      Mitsubishi Lancer 2008g.
      Honda CR-V 1998г.
      Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Да, и моите изводи са такива (:
        А аз там където закъсах, нямах място и да се засиля. 2-3 метра горе-долу равно, и после почва наклона.
        А с малко газ не можеше - нямах как да се засиля до такава скорост, че двигателя да си отиде в НЯКАКВИ обороти, просто колата загасваше по нагорето.
        Много ми е чудно що са го направили толкова "моторен" тоя двигател. Голяма компресия за икономичност ли, що ли...
        Както и да е, надявам се в близко бъдеще като сменя главата, нещата да се попроменят, поне малко от малко за мощността в ниските обороти.

Коментар

HONDA C-RV II генерация изпробвана в почти идентични условия като на колегата "pavle" вчера вечерта и днес рано сутринта с тази разлика че пробвах всички участъци и на заден ход като разбира се на наи големите наклони се спира и тръгва за да бъдат пълни изпитанията, никакъв проблем. Пробвах и на пресечен терен но за кратко защото само като си представих как с някой маскиран камък си чупя нещо на Хондата ми стана лошо. Място Карлово и над него . Хонда ЦРВ 2,2 дизел с VSA система, гуми-чисо нови GENERAL SNOW GRABER ( страшни са :0 ).
          ПП. Полу съединител не ползвах никъде. Целта беше да видя способностите на колата за да си знам възможностите защото я имам от скоро.

Коментар

Първоначално публикуван от dvdesh Преглед на мнение
            HONDA C-RV II генерация изпробвана в почти идентични условия като на колегата "pavle" вчера вечерта и днес рано сутринта с тази разлика че пробвах всички участъци и на заден ход като разбира се на наи големите наклони се спира и тръгва за да бъдат пълни изпитанията, никакъв проблем. Пробвах и на пресечен терен но за кратко защото само като си представих как с някой маскиран камък си чупя нещо на Хондата ми стана лошо. Място Карлово и над него . Хонда ЦРВ 2,2 дизел с VSA система, гуми-чисо нови GENERAL SNOW GRABER ( страшни са :0 ).
            ПП. Полу съединител не ползвах никъде. Целта беше да видя способностите на колата за да си знам възможностите защото я имам от скоро.
            Място Карлово и над него ,ако става въпрос за месността"беж бунар",над "Завода "Теодоси Марков"я познавам добре,там има прилични наклони с асфалтов път,не зная колко е снега в Карлово,но едва ли е 40 см.Второ,дизела производствено е по тежък и по бавнооборотен,трето при втора генерация са пипнати малко повече системите против преплъзване и е възможно автомобила да се е справил.Всичко е индивидуално спрямо условията-може да са близки,но не и еднакви с моите.Все си мисля,че познавайки там района и първа генерация би се справила обута като твоята!
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Да попитам нещо по темата за извън пътя и в синхрон със снежната обстановка - на кои гуми се слагат вериги на CR-V-то - предни, задни или и на четирите?

Коментар

Предни.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

А какво ще кажеш за два комплекта - на всички гуми?
                  http://www.rubicon-trail.com/jeep101/chains.html

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05532.jpg
Прегледи:1
Размер:65.8 КБ
ID:5347216До тук сама си прокарваше пътя,снега бе мокър и скърцащ имаше и баири и рекички-на 3 км по черен път извън селото съм.Справи се,е не е кой знае колко сняг,ама се справи.За мене ми стига.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05540.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:5347219
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                      [ATTACH=CONFIG]419099[/ATTACH]До тук сама си прокарваше пътя,снега бе мокър и скърцащ имаше и баири и рекички-на 3 км по черен път извън селото съм.Справи се,е не е кой знае колко сняг,ама се справи.За мене ми стига.[ATTACH=CONFIG]419102[/ATTACH]
                      Тук снега беше много по дълбок,макар да не изглежда така-вторите снимки са с вега камера на жсм-то-беше като булдозер не се отказа-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0182A.jpg
Размер:87.6 КБ
ID:5347310Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0192A.jpg
Размер:69.0 КБ
ID:5347311 Снега беше навалял над първия,първите снимки.И-и-и моля онези с яките джипки да не ни се подиграват
                      Това е за който е решил да си вземе такава колица-да види,че има голяма разлика от леката!
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.

Коментар

Колега, не се и съмнявам в качествата на колиците ни, в същия сняг минах с всесезонки със 7мм грайфер. Но от снимките може да се предположи че е минал някой преди теб оттам, освен ако не си карал назад. Аз си мисля че по тоя път биха минали още други по-високи колици с предно предаване и хубави зимни гуми като- Зафира, Пикасо или Сценик. Според мен предимството ни пред тях ще се усети при лек наклон и старт от място без инерция.
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Преди Хонда-та съм карал малко 806,а преди това три години Сценик,който беше с чисто нови зимни Корморан,като го купих и мога да кажа,че лично за мен са далече в представянето на сняг........

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                            Колега, не се и съмнявам в качествата на колиците ни, в същия сняг минах с всесезонки със 7мм грайфер. Но от снимките може да се предположи че е минал някой преди теб оттам, освен ако не си карал назад. Аз си мисля че по тоя път биха минали още други по-високи колици с предно предаване и хубави зимни гуми като- Зафира, Пикасо или Сценик. Според мен предимството ни пред тях ще се усети при лек наклон и старт от място без инерция.
                            За констатацийте си прав,така е писъл съм го,аз минавах първия път от там,а на вторите снимки не ходих до там докъдето бях стигнал първия път и обръщах напред на зад.Ако трябва да съм ,честен просто ме мързеше да слизам там къдено потъваше в гьола и буташе снега с бронята.Там гарантирам и залагам колата,че кола само с предно минаване няма!
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.

Коментар

А бе хора,що ви требе да ходите по горите!Аз не съм излизал от София и съм сигурен, че кола 4х2 никога не може да паркира там,където аз минавам с лекота!Това им харесвам аз сега на малките улички в нашия прекрасен град - не се налага да обикаляш с часове,за да намериш място за паркиране!Дано земата продължи още малко!
                              Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                              Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Хондата на spoko.

Име:SDC13438-.JPG
Размер:463.1 КБ
ID:5349263

Име:SDC13439-.JPG
Размер:456.5 КБ
ID:5349264

Име:SDC13440-.JPG
Размер:494.9 КБ
ID:5349265

Име:SDC13441-.JPG
Размер:402.4 КБ
ID:5349266
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X