Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в мотора?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в мотора?!?

Да си пусна и аз една тема като на Спарки: познай проблема по звук и картинка

Става дум за Honda CRV, 2 генерация, 2,2 дизел на 285000 км. При работещ мотор се чува гъгнещ шум равномерно и пропорционално променящ се с оборотите. Много е подобен сякаш има дупка в ауспуховата система или генерацията. Колата е вдигана и системата е огледана подробно- няма следи и признаци да е от тръбите или генерацията.

Пускам клип със звука. Най-отчетливо гъгненето се чува след отпускането или при подаването на газта, но както казах, има го през цялото време на работа на мотора.
    Идеи за причините и проблема?

https://streamable.com/0918qj
    Спрете Земята, искам да сляза!

Според скромното ми мнение може да е от резонатора на въздушния филтър. Особено ако е имало удар отпред в ляво, даже и лек.

Коментар

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
      Според скромното ми мнение може да е от резонатора на въздушния филтър. Особено ако е имало удар отпред в ляво, даже и лек.
      Имаш предви удар на цялата кола или на кутията на въздушния филтър? Колата със сигурност не е удряна.

Коментар

• kartechar
        kartechar коментира
        Редактиране на коментар
        Резонаторът е една кутия, която се намира на въздуховода между засмукващата част и кутията на въздушния филтър. При мене е под левия фар, но се сваля кората. Беше спукана гърловината на захващане към въздуховода и боботеше.
        Последно редактирано от kartechar; 20-03-26, 19:17.

Намерих нещо подобно, много прилича:

Коментар

Както писа колегата търси резонаторната кутия. При Црв 1 съм чел ,че служи при рязко подаване на газ да компенсира нуждата от голям приток на въздух.
        CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X