Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda-crv проблем в областта на предна дясна полуоска.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Honda-crv проблем в областта на предна дясна полуоска.

    Здравейте колеги! Моля за помощ, мнения, съдействия. Колата е Хонда Црв 2генерация 2000г. 147 к.с.
    Вчера тръгнах със семейството си от град Елхово за гр. Тур Франция. Преди това колата мина през неспециализиран естествено сервиз в Елхово за смяна на радиатора(имаше теч на антифриз). Помолих техниците да прегледат добре окачването и всичко останало, тъй като ни очакват общо 6000км. път при зимни условия.
    Казаха че всичко е ок, смениха маслото и радиатора.
    Днес на път към София чух специфичен шум притркване,при завой на 90 градуса надясно или наляво. Когато карам бързо по магистралата не се чува. Но в София по малките улички и на по рязките завои шума се усили. Следобяд към 16ч. Днес закарах колата в сервиз в Младост, който засега няма да споменавам като име, намерих го набързо в нета, защото София ни бе на път и бе на влизане откъм Пловдив и нямах време за проучване. Знаех че има два специализирани сервизи за Хонда до Арена Армеец и в Горубляне, но там когато и да съм ходил винаги са ми казвали че са заети поне 10 дни напред и трябва да си запиша час. Бързам и нямах време за подобни разговори и днес, а и шанса да ме приемат не бяха големи.
    Та въпросния сервиз в Младост приемчика бе любезен, приеха колата веднага. Все пак попитах " занимават ли се с ходова част на Хонда црв" отговора бе " да занимаваме се с всякакви коли".
    Направихме кръгче с приемчика. И той чу бегло шума отпред отдясно при завой. Така ни се чуваше и на двамата...
    Преди да почнат да разглобяват ми обясниха че вероятно е външното каре, защото ако било вътрешното щяло да има освен тракане и тресене на колата. Да тресене нямаше. Съгласих се все пак аз не разбирам от коли и затова съм дошъл в сервиз. Каза ми се че карето струва 80лв а работа е 80лв., но понеже е джипще е 100лв. Общо 180лв. Знаех че цената е завишена за труд , но се съглааих без пазарлъци, бързах, а и хората бяха бързи и любезни.
    Излязохме да се разходим докато го сменят. Като се върнахме след 40 минути, вече приемчика бе поизнервен. Обясни че колата ни била ръждясала, счупили инструмент при отвиването на колелото. и каза че се налага да платим 20лв.за инструмента, който са счупили защото гайката ни е ръждясала. Съгласих се въпреки безумието на това искане. След малко се появи друг мъж, брат на приемчика и го замести в работата. Разговорихме се човешки и колата бе скоро готова. Направих тест драйв. Цъ... Същия шум си го имаше пак. Брата бе по-търпелив. Предложи да вдигнем колата на стенда, аз да съм вътре в нея и да включа предавка и дам газ да видим какво ще стане. Съгласих се.
    При този тест шум нямаше при газ и въртене на волана, но човека каза че дясно предно колело не се върти, а останалите три колела се въртят.
    Не разбирам както казах от коли, но това разбрах че за кола 4по4 май не е нормално. Той предложи утре да отида и те на свежа глава да помислят от какво може да е проблема с шума, но си призна че вариантите са изчерпани и няма идея какъв може да е проблема и призна, че може да продължим да сменяме здрави части и проблема да остава неразрешен. Не ми поиска пари и си пожелахме приятна вечер.
    Не обичам да си оставям коня в реката.
    Гледам да съм коректен към хотата, но не обичам да плащам за несвършена работа.

    1 Някакви идеи какво може да и е на колата, щом смяната на външното каре не помогна?
    2 В кой сервиз биха ми помогнали утре в София по-професионално и на нормална цена(за същия ремонт в Елхово биха ми взели за работата 30-40лв., и не биха ме карали да плащам счупен инструмент)?
    3 Някаква идея каква е практиката за такива случаи в други сервизи когато са вложили труд и части, но не са отстранили проблема?

    Моля за бърза помощ с мнения, препоръки идеи.
    Моля и за разбиране - нямах време да изчета всичко във форума за хонда днес. Пътуваме с двете ни малки деца и е належащо проблема да се отстрани, качествено и по възможност в по-кратък срок. Пиша от телефон и може да има правописни грешки, за което моля също за извинение.

    Благодаря предварително за всяка помощ и идея!

  • #2
    Сменете маслото на задния диф с оригинално (събира един литър) и побоксувайте в някоя ливада 5-10 мин ,без жалене. Това ще реши проблема.
    Калин Владов,09РСПБЗН

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X