Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Honda cr-v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на Honda cr-v

Здравейте, поздравявам всички с настъпването на новата 2009, като пожелавам на всички много здраве.
    Пред избор съм на Honda cr-v от Англия, може ли някой да ме посъветва -заслужавали си тази машина?

До: Избор на Honda cr-v

Кой модел? година? и защо английска !

Иначе автомобилът си е супер. Вече 20 000 км имам навъртяни за 10 месеца откакто я имам и мога смело да потвърдя много добрите качества на колицата.
    следващият текст го бях писал в един сайт прочети го дано ти е от полза ..........и гледай да е с ляв волан!!

Автомобила, за който пиша е мой личен.Колата е придобита като втора употреба преди 1 година. Сега, когато пиша обявата колата е на 195'000км, от които аз съм направил(a) 15'000 км. Преди купуването на тази кола се имаха предвид като алтернативни варианти и Suzuki Grand Vitara, Audi A4,. Карам автомобила, за който пиша целогодишно. Колата е с 4x4 предаване и ръчна скоростна кутия.

Основните ми изисквания към един автомобил са: Да е надежден ,пъргав , здрав и по възможност с по - висок клиренс
    Причини, поради които купих точно HONDA CR-V :прочетеното за надеждността и качествата му и не на последно място разумния разход на гориво за SUV Хубава визия
    Подробности за автомобила:Купе: ДжипДвигател: бензиновОборудване:Серво управление,
    Впечатления за купето на HONDA CR-V : Комфорта при шофиране оценявам с 8 по десетобалната скала . Широко и просторно купе ,удобни седалки ,достатъчно място за пътниците отзад. Използваните материали не са от най -качествените, но сглобката е перфектна. всичко е паснато по японски.Багажникът е достатъчен ,а след прибиране на задните седалки си е като на малък бус. Видимостта на шофьора е много добра ...като минус отбелязвам малкият размер огледало в купето за обратно виждане ,но страничните огледала си вършат работата идеално.Чистачките са добри но задната не работи /така я купих/ а е необходима .Фаровете са отлични и осветяват идеално за разлика от тези на Аудито ми .Двигателят на празни обороти въобще не се чува в купето ,но над 100км определено вътре е шумно .
    Впечатления за двигателя/трансмисията, мощност, еластичност, разход на гориво при HONDA CR-V Двигателят е.......Хонда !!!! достатъчно пъргав но няма да му са излишни още 20 коня. Без притеснения поддържа 5000 оборота. Много бързо достига оптимална температура /около 3 -4 мин/ . На високи обороти над 3500 е малко по- шумен . Скоростите са плитки и се включват твърдо. Разхода на гориво е много добър за този клас 11 - 12 л газ /100км 10л бензин.

Впечатления за управлението/окачването, стабилност, возия на HONDA CR-V :Воланът е лек .Окачването е независимо и меко 2 предни + 2 задни носача .Возията е идеална. Дупките в асфалта се усещат слабо което е и благодарение на високите гуми 205/70/15 PIRELLI SCORPION /сега зимни BF GOODRICH WINTER SLALOM/Основни недостатъци на HONDA CR-V :Малко труден за маневриране в натоварени градски условия. Малко шумен на високи обороти.Скъпи резервни части не много ефективно 4х4 /перманентно е с предно предаване и при приплъзване на предните се включват задните колела. Недобра защитеност под купето и по слабото окачване имайки в пред вид ,че е високопроходим автомобил. Меки ламарини.Основни предимства на HONDA CR-V :Пъргав и както на асфалта така и на макадама. Широко и удобно купе. Висока надеждност. Много добра возия.Особености при поддръжката на HONDA CR-V :не съм правил все още .Друго:Идеалният семеен SUV широк удобен ......харесвам го !
    Последно редактирано от indiglo; 08-01-09, 08:14.
    [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

Коментар

Ами indiglo е написал много точно и подробно ревю на кола. Моите наблюдения за 27000 км и 7 месеца употреба са доста положителни. Надеждно, пъргаво (като за СУВ) и доста широко (сравнено с лека кола). Ремонти до момента извън планирано обслужване:

1. Смяна на биалетки 4 бр. = 110 лева + 40 лева труд.
      2. Тампони на задни носачи и малкото носаче = 450 лв труд и материали в оторизиран сервиз на Хонда. Ако си купиш частите от магазин и отидеш в нормален магазин, няма да излезе повече от 200 лв.

Сега в момента колата е на 152000 км и май са си толкова, съдейки по състоянието.

В НИКАКЪВ случай, обаче, не си вземай кола от Англия. Тоя десен волан ще ти отрови живота.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение

В НИКАКЪВ случай, обаче, не си вземай кола от Англия. Тоя десен волан ще ти отрови живота.
        ....що не си вземеш от Италия.Ще останеш доволен...в последствие.

...и аз да кажа нещо между другото. Без сервизна книжка не взимай такъв автомобил.
        ....масло по каталог...иначе лошо.
        Цената на частите не е много ниска!!!-говоря ти че ги няма и са поръчка, ако си мислиш, че за 6000 лв. ще си вземеш безпроблемна такава....ти желая успех.

Мисля си , че трябва да четеш във форума ..и да не спестяваш пари...при първоначалната покупка!!!
        .....в последствие ще ме разбереш защо!
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

....що не си вземеш от Италия.Ще останеш доволен...в последствие.
          Фирмената, за която говоря е от Италия и аз съм доста доволен. Не ми се дъвчи една и съща тема за 1763 път - гледа се състоянието на конкретната кола и това е.

Цената на частите не е много ниска!!!-говоря ти че ги няма и са поръчка
          Би ли бил по-конкретен. Какво ти е трябвало, което го е нямало по магазините и колко е струвало повече в сравнение със средната цена на подобен елемент за същия клас кола (Рав4, Витара, Екстрейл, Дайхатцу Фероза, Фрий, Фронтера, Санта Фе). Сега, ако си искал да обърнеш волана и да разколачиш цялата кола щото никой не иска обратен волан, е друг въпрос. Това винаги излиза скъпо ...

Защото моите впечатления до момента относно цената на поддръжката са точно обратни на твоите. Интересно ми е кои са тия толкова скъпи части за тая Хонда сравнена с конкурентите й. Сега моля те не ми казвай, че полуоска за Голф или ВАЗ 2104 е 5 лева от Турция ...
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Оригинални части и приемлива цена , са различни неща...ако ги чакаш поръчка от Бултрако..БГ.
            ....при смяна на каквото и да е по барабана на предните колела, трябва много внимание!!!
            Дори за един маншон! - на външно каре!!!
            Оригинален маншон...не ми се споменава! Менте...15лв.
            Майстори....и елементарно...свети АБС!!!
            Та ..един датчик...струва 420лв.! - ето ти пример..

Така е и със всички останали марки..., но не си го признават!
            Виж, има начин...Пазаруване по интернет...и т.н.

Иначе...тази Хондаси струва, спор няма!!!
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Виж, Печен, единственото конкретно, което каза е, че датчик за АБС струва 450 лева оригинален от Бултрако. ОК. Колко струва датчик за АБС оригинален от вносител на VW за България за Пасат 2000 година например? А колко струва същото оригинално нещо за Сузуки Витара, Нисан Екстрейл, Опел Фронтера, Дайхатцу Фероза, Тойота Рав 4?

Прост факт от живота е, че рядко в БГ и изобщо някой някъде след изтичане на гаранцията пазарува оригинални части. Тоя датчик в

http://www.rockauto.com

струва от 90$ до 140$ в зависимост за кое колело и от кой производител, за Хонда ЦР-В 2000 година.

Същият датчик в същия сайт за Пасат 2000 година 2 литра е от 100$ до 150$. С една дума тия датчици по принцип не са евтини.

Дали си струва тази Хонда или не, като се купува на старо е въпрос на обстоен преглед и все пак късмет. За мен никоя кола с обратен волан не си струва ... Съжалявам, ако засягам някой по тоя въпрос.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              ВАЗ 2131

Коментар

Здравейте,

За около 30000 км и година и 7-8 месеца съм много доволен от CR-V-то. Като цяло потвърждавам ревюто на indiglo, единствено за разлика от него смятам, че вози малко по-твърдо отколкото би ми харесало и дупките се усещат. От друга страна твърдостта на окачаването изглежда доста зависи от това колко са напомпени гумите, а моите ги държа малко над препоръчителните 26 psi студени, та може проблема да си е изцяло мой.

За сериозен офроуд предполагам че не става, но за условията, в които е в момента София извън главните улици е идеална.

Коментар

Първоначално публикуван от indiglo Преглед на мнение

........... не много ефективно 4х4 /перманентно е с предно предаване и при приплъзване на предните се включват задните колела.
                  При това возило се говори за някакво виртуално 4х4.
                  http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw

Явно не може да му се разчита да измъкне возилото от лед или кал.
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Ами точно от лед или кал при добри зимни/кални гуми ще те измъкне доста по-лесно отколкото Сузуки Витара например.

Много неща са въпрос на баланс. Хондата определено няма силовото предаване на УАЗ, но и в замяна се държи човешки на пътя. Не е за тежък, спортен офроуд, но ако се кара бавно и внимателно за черно става.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Колега,пробвал ли си проходимоста на Витара и ЦРВ при еднакви условия и сходни гуми?
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Да, Хондата е с Бриджстоун Близак, Витарата с Фалкен Юроуинтър, сравнително еднакви шарки. Не искам да си повтарям предишен пост, за разпределение на тегла и въртящи моменти по оси.

Просто приеми, че Хондата е по-стабилна на лед и сняг. Що се касае до проходимост при окопаване в лед и сняг, нещата са в интерес на истината условни - зависи как и колко е натоварена Витарата. При празни коли със само един шофьор, аз бих заложил на Хондата.

Разбира се при летен офроуд, склонове, Витарата има безспорни преимущества. Бавните са много значим фактор, особено като вадиш лодка с колесар от река.
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от indiglo Преглед на мнение
                          ...Малко труден за маневриране в натоварени градски условия. ..... не много ефективно 4х4 ......... Недобра защитеност под купето и по слабото окачване имайки в пред вид ,че е високопроходим автомобил. Меки ламарини.... Висока надеждност. ....
                          Моля за малко уточнение. Кое е надеждното в този автомобил, като се имат предвид посочените недостатъци? За мен един автомобил е надежден, когато:
                          -се разваля рядко
                          -лесно се ремонтира
                          -купето защитава пътниците при лек и среден удар
                          -колата е стабилна при специфични пътни условия (лед, сняг, кал, завои).
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Моля за малко уточнение. Кое е надеждното в този автомобил, като се имат предвид посочените недостатъци?
                            Надеждност и сигурност са различни понятия. Например Волво са известни, че правят сигурни (safe) автомобили, които по надеждност (reliable) са на средно ниво.

За мен един автомобил е надежден, когато:
                            -се разваля рядко
                            -лесно се ремонтира
                            -купето защитава пътниците при лек и среден удар
                            -колата е стабилна при специфични пътни условия (лед, сняг, кал, завои).
                            Хонда ЦР-В е една от най-малко развалящите се:
                            http://www.gizmag.com/go/5657/
                            http://autos.aol.com/cars-Honda-CR_V...reviewId=31335
                            http://www.reliabilityindex.co.uk/to...28339010848601

Доста лесно се ремонтира - има място да се "бърка" покрай двигателя, който пък е тривиален редови четирицилиндров, само бензинов. Например ангренажният ремък е със само с една обтяжна ролка. Окачването е максимално просто и т.н.

По отношение на сигурноста има 4 звезди от Euroncap. Например Мерцедес МЛ и Каптива имат толкова.

Що се касае до стабилност, сравнително добро за този клас е.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            ВАЗ 2131

Коментар

за надежна няма спор. аз карам цр-в от 2 години и сам сменил габаритна крушка 1 бр. радиатора на двигателя също, но той си беше спукан и в косер ми взеха 230 лв. и мисля, че не емного. ангренажният ремък струваше 45лв. ролката също толкова. за труд ми взеха 40 лв. това съм похарчил по нея за това време. гумите са 15 цола, което ги прави евтини спрямо другите suw. разход на газ извън
                              града е около 10л., а градско 12-13л. мисля, че е добре за 147 к.с.
                              Honda CR-V I 2000 г.
                              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X