Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за хонда сивик -98г струва ли си ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: за хонда сивик -98г струва ли си ?

Това с износените сигменти май си има обяснение. Повечето от тези коли са карани на ръчка преди да дойдат в БГ. Втората причина може да бъде маслото с което са карани. 90 % от хондите тук вървят с 5W20, останалите с 5w30 / ЦРВ то май беше с по гъсто / Много от младите / разбирай келеши / притежатели на Хонда минават на 0W20 след като ги купят. Аз такова масло не видях в БГ- може и да сам пропуснал, но никъде не видях да се продава. Шибнеш ли my 15W40 зимата на това моторче нищо чудно да издуха сигментите / еле ако си от състезателно потелко /. Лека от към килограми, вървяща и малко друсаща кола. Карай , ако ти хареса , взимай. Аз по жилава кола от тая не съм имал.

ОООпс, малко уточнение. Като говоря за маслата имам в предвид след 2000 година коли. За лето господне 98 Цивица си иска 5W30 или 0W30.
    Последно редактирано от NIKSD; 08-12-08, 18:40.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

А пък може и самите производители да са си ги заложили като най-бързо износващи се части в буталната група,както и си е редно.

Коментар

Изискването за маслата 0wXX са най-вече за щатския пазар, и са по простата причина че с тях колата харчи малко по-малко и по този начин статистически смъква на производителя разхода на всички произведени коли, и от там - разходите по данъци и прочие. Знаеш как е, ако произвеждаш коло които харчат много - плащаш допълнително.

Иначе технически няма никаква причина да се минава на такова масло, и като цяло цялата работа е "политическа". В нета е пълно с коментари дали трябва да се кара с 0wXX или не.

А за сегментите - не съм чувал за проблеми, но казва ли ти някой. Може да е понеже всяка втора е със "спортен" филтър и прочие джинджифилки.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          А вярно ли е твърдението, че дбрият въртящ момент при хонда се появява само след 4 500 об/мин, и за да се добре нормално трябва да се кара "на ръчка" т.е. само на високи обороти?

Зависи какво разбираш под добър въртящ момент. Но определено колата предразполага към каране "на ръчка" т.е. във високи обороти.

Аз понеже карам все стругове с повече кубици и малко конски сили, но пък с добър въртящ момент в ниските обороти. Свикнал съм да си карам колите с 2-3000 об/мин. Наистина обикновения Сивик върви по-добре над 3-3500 оборота. Според мен концепцията на този модел е такава - малка, лека, икономична резачка. Без значение с кой двигател е.

Колега f.a , ти да не би да говориш за т.нар. "Англичанка"? Нямам в предвид тези с десен волан, а за тази модификация?

Всъщност ти наясно ли си какъв клас (или тип) автомобил си търсиш?
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X