Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦРВ II 2.00 - 150 к.с - нова придобивка, въпроси

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: ЦРВ II 2.00 - 150 к.с - нова придобивка, въпроси

    Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
    !Искам да подчертая, че педалът потъва при зверско натискане, когато се изправя с всичките си 110 кг на него и държа така повече от минута!.
    Ако това се получава при работещ двигател-просто карайте. А при вътрешни пропуски в модула ,чека не светва- само педала потъва.

    Коментар


    • #32
      От: ЦРВ II 2.00 - 150 к.с - нова придобивка, въпроси

      Да, това се случва при работещ двигател.Освен това си мисля, че 9 от 10 колеги може и въобще да не обърнат внимание на подобен проблем.То въпросът клони малко към "имам ли проблем или нямам".Ама нали темата е за въпроси.
      Като купих колата, тя си беше достатъчно повдигната.Но като инсталираха ГИ, бутилката дойде много назад в багажника и понеже не е малка - 42л - натежа доста и колата видимо клекна. Замислям се за смяна на задните пружини с по-твърди.Още повече, че пътувам често доста натоварен.
      "Новата" кола ми прилича на компютър с преинсталирана ОС - взимаш я такава каквато е и започваш да си я моделираш съобразно личните предпочитания докато ти хареса.Затова и пиша за фарове, машинки и др. Може и да сме полезни на някой, който ще мине по този път...
      Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
      Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

      Коментар


      • #33
        От: ЦРВ II 2.00 - 150 к.с - нова придобивка, въпроси

        Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
        ... "имам ли проблем или нямам"...
        Бих казал, че нямаш.
        Явно съм един от 9-имата, които не му обръщат внимание. Вече 4-та г. карам такова, ама автоматик, т.е. на всеки светофар съм на спирачка, и не съм забелязал да потъва педала. Преди малко пробвах това, за което пишете. На запален двигател и цялата мощност на левия крак педалът потъна до ламарина за около 20-ина секунди. При нормално каране не се усеща потъване.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

        Коментар


        • #34
          От: ЦРВ II 2.00 - 150 к.с - нова придобивка, въпроси

          Малко развитие по темата относно спирачките: ходих до един сервиз в Бургаз, момчето вкара колата на канала за прегледите, че и двата подемника бяха заети.Обясних му, че съм сменил спирачната помпа и ме съмнява ABS-модулът.Каза - сега ще проверим. Всичко продължи 2-3 минути.Разговорът протече горе-долу така:
          -Натисни, пропада ли?
          -Да
          -Натисни пак, пропада ли?
          -Не
          -Купи си ремонтен комплект за задните спирачни цилиндри, обслужи ги, че не работят добре!Това ти е проблемът!
          За диагностиката не ми взе нищо.Стори ми се доста компетентен и че знае какво прави.Беше много отзивчив, поговорихме си доста за колата, той кара същата. Повдигнал я е доста, но не само с подложки, правил е някакви допълнителни упражнения, каза че стрували доста. Предупреди ме заедно с маслото да сменям и филтъра на газоразпределението, струвал 28 лв
          Аз не мога да си обясня как педалът може да пропада от задните цилиндри. Те или ще текат, или ще спекат и няма да се движат буталцата, ама знае ли човек?Дали е познал, ще пиша наесен. Факт е обаче, че като направи нещо отдолу, педалът спря да потъва!
          Предложи ми и той да го направи, трябваше да оставя колата в сервиза, но нямаше как.Ще стане след отпуската, тогава ще сменя и накладките, а може би и дисковете, ако има нужда.
          Дозаредихме климатика, каза, че не е добре за компресора да работи с по малко фреон. Допълни 100 грама, смени и игличките.
          Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
          Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X